Život v Južnej Kórei

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31
11.3.23 21:39

Život v Južnej Kórei

Ahojte, máte niektorá skúsenosti so životom v Južnej Kórei, alebo v inej ázijskej krajine? Ja osobne skúsenosti nemám, ale kamarátkin manžel dostal pracovnú ponuku do Južnej Kórei. Kamarátka ísť nechce, chce zostať na Slovensku. Nechcem sa im do toho miešať, len by ma zaujímalo ako to tam funguje, alebo akí sú tam ľudia. Dodám kamarátka má dve deti, ona je Slovenka, jej manžel Čech, ale žijú na Slovensku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8558
11.3.23 22:12

Moje kamarádka tam 2 týdny s manželem strávila na nějaké pracovní akci a tuto zemi jenom chválila. I když - jsou prý Korejci dost racionálně smýšlející, nechali si prý zaplatit dost. Ale korektní chování bylo samozřejmostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10026
11.3.23 22:15
@Cimada píše:
Moje kamarádka tam 2 týdny s manželem strávila na nějaké pracovní akci a tuto zemi jenom chválila. I když - jsou prý Korejci dost racionálně smýšlející, nechali si prý zaplatit dost. Ale korektní chování bylo samozřejmostí.

2 tydny ti nic o zemi nereknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
11.3.23 22:19
@Wani píše:
2 tydny ti nic o zemi nereknou.

Pracovně to prý i stačilo. :) Samozřejmě, strávit někde rok je jiná káva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10026
11.3.23 22:19

Ja zila v Japonsku (studovala i pracovala) a studovala i na Tchaj-wanu (tam podstatne kratsi dobu). V Jizni Koreji jsem byla jen parkrat na dovolene, ale neni to moje oblibena zeme (i kdyz jsem kdysi zvazovala studium koreanistiky, ale me kvuli Jizni Koreji :mrgreen: ). Je tam dost rozdilna mentalita oproti Evrope, jine zvyky, doporucuji mrknout na Instagram Dominiky Sakmarove (mydlim, ze takto se to pise), to je sinolozka, ktera zila par let v Koreki a korejsky i mluvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
11.3.23 22:34
@Wani píše:
Ja zila v Japonsku (studovala i pracovala) a studovala i na Tchaj-wanu (tam podstatne kratsi dobu). V Jizni Koreji jsem byla jen parkrat na dovolene, ale neni to moje oblibena zeme (i kdyz jsem kdysi zvazovala studium koreanistiky, ale me kvuli Jizni Koreji :mrgreen: ). Je tam dost rozdilna mentalita oproti Evrope, jine zvyky, doporucuji mrknout na Instagram Dominiky Sakmarove (mydlim, ze takto se to pise), to je sinolozka, ktera zila par let v Koreki a korejsky i mluvi.

A z jakého důvodu to není Tvoje oblíbená země? Jestli se Ti to tu chce zmínit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10026
11.3.23 22:51
@Cimada píše:
A z jakého důvodu to není Tvoje oblíbená země? Jestli se Ti to tu chce zmínit…

Proste mi nejak nesedla, kdyz ji porovnam s Japonskem a Tchaj-wanem. Oproti Japonsku spina, smog, v Soulu jsem narazila na dost opilych lidi na ulici. :nevim: Je dost sovinisticka (to tedy Japonsko taky). V Japonsku me na ulici nikdo nijak divne neotravoval, vzdycky tam jsou zdvorily (ne vzdy je to samozrejme uprimna zdvorilost), v Koreji jsem to tolik nezazila. Na druhou stranu clovek v Koreji sezene bez problemu evropske jidlo v obchode, je tam v budovach teplo a casto popisky v anglictine, coz v Japonsku jeste tak 10-15 let zpatky nebylo bezne ani v Tokiu. :lol: A to maji Japonci znaky a Korejci jen hangul, ktery se clovek nauci cist za par hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí