Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud bych měla nějakou skvělou nabídku nebo mě vyslal zaměstnavatel s tím, že bych měla vše zajištěné, tak ano. Moje kamarádka žije v Číně a je to samozřejmě velký rozdil, zda jsi obyčejný občan nebo pod křídly nějaké společnosti. Nicméně teď by mě zrovna Turecko nelákalo ani tak, protože s vládou Erdoğana, jeho antisemitismem a hony na Kurdy, bych se tam necítila bezpečně.
@Anonymní píše:
Ahoj, dostala jsem nabídku žít trvalé v turecku. A váhám jestli tam jít, nebo ne. Děti tam jít chtějí, ale rodinná mně od toho odrazuje. Žili byste v Turecku?
Ani omylem.. Jejich mentalitu proste nedávám..
@yocheved píše:
Pokud bych měla nějakou skvělou nabídku nebo mě vyslal zaměstnavatel s tím, že bych měla vše zajištěné, tak ano. Moje kamarádka žije v Číně a je to samozřejmě velký rozdil, zda jsi obyčejný občan nebo pod křídly nějaké společnosti. Nicméně teď by mě zrovna Turecko nelákalo ani tak, protože s vládou Erdoğana, jeho antisemitismem a hony na Kurdy, bych se tam necítila bezpečně.
Mně by asi vadil i příklon k islámu, který je v posledních letech na vzestupu. I když se Turecko stále prohlašuje za sekulární a demokratickou zemi, nevím, jestli je to pravda. Nebo lépe řečeno, ještě stále pravda. Náboženství je v pořádku, pakliže je osobní záležitosti a svobodným rozhodnutím, jakmile se z něj stane politický nástroj, pak je to pr.ser. Islám je v mnoha ohledech politická ideologie, která je schopná kontrolovat veškeré aspekty lidského života, nevím, zda tahle cesta je pro Turecko spásná a prospěšná.
Nedoporucuji, pritel je z turecka a duvod proc zije v cechach je prave ten, ze v zadnem pripade nechce zit tam…politicka situace, nabozenstvi, mentalita lidi, zejmena tech nevzdelanych…to vse dohromady netvori zemi pro trvale ziti…ano, jako cizinec, na par let, muze byt fajn tam bydlet…ale be jako misto, kde vychovavat deti…
@Peggy54 píše:Na to, že jsi tam 2 roky žila, bys aspoň mohla vědět, jak se Istanbul píše.
Zila jsem s pritelem pres dva roky v istambulu, dostal nabidku co se neodmitna v jedne nadnarodni spolecnosti, a bylo to skveli. Uzasni lide, kultura, i zdravotnictvi, kdybych mela nekdy jit pryc z cr tak o turecku budu uvazovat.
@Anonymní píše:
Ahoj, dostala jsem nabídku žít trvalé v turecku. A váhám jestli tam jít, nebo ne. Děti tam jít chtějí, ale rodinná mně od toho odrazuje. Žili byste v Turecku?
Na to, že jsi tam 2 roky žila, bys aspoň mohla vědět, jak se Istanbul píše.
Na krátkou štaci OK. Na déle už bych tam nešla, protože se tam všechno zhoršuje. Výhoda je laciná zelenina, ovoce, rybí trhy, kde koupíš za dobrou cenu čerstvě ulovené ryby.
Ale - běžný turecký chlap od rodiny má co dělat, aby rodinu uživil. Zhoršila se tam celkově situace, před cca 10 lety byla lira 10 Kč, dnes je asi 3,5 Kč. Děsný nárůst cen pro západní výrobky. Turek vysvětluje lidu, jak se západu pomstí, když zablokuje dovoz Iphonů do země a přitom zapomíná, že na něj už běžní lidí nemají.
Pokud umíš turecky, budeš s lidma dobře vycházet. Lidi se tam dělí na příznivce presidenta a odpůrce. Považuji za riziko tam být dlouhodobě, protože hrozí nějaké prokecnutí.
V podstatě, kdo něco umí, tak jde pryč. Hlavní město se rádo chvástalo, jak tam chodí holky bez šátků, ale není to pravda. Určitě ne za Erdog. vlády. Nechodily ani před 10 lety. Dříve možná jo.
Není to už tak svobodná země jako bývala.
@Anonymní píše:
Ani omylem, z umirneho proevropskeho statu se stava muslimska basta diky jejich uzasnemu prezidentu..
Situace se tam “trochu komplikuje”, ale třeba do Istanbulu bych se i tak stěhovala hned ![]()
@Anonymní píše: Více
Jak to dopadlo? já nad tím uvažuju delší dobu tak bych ráda věděla co a jak. je to jednodušší, že děti ještě nemám, ale stále váhám. děkuji