Zjištění těhotenství

• Otevřená skupina

Chtěla bych zde otevřít skupinu pro maminky a nastávající maminky, které bydlí ve Velké Británii a poklábosit, jak se jim rodilo a nebo jaké zkušenosti mají s porody v cizině a péči o maminky :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

5588
4.1.11 13:19

zjištění těhotenství

Že jsem těhotná, jsem se dozvěděla opravdu náhodou. Je pravda, že nějakou dobu jsme se rozhodli s přítelem, že vysadím antikoncepci, takže jsme tomu nechali volný průběh. Dávali jsme si pozor a dokonce i ne, ale pořád se nic nedělo, tak jsem si řekla, že je to v pohodě. Díky tomu, že jsem přestala brát prášky, tak se mi vždycky o týden opozdila perioda, takže to bylo normální no a jednou se mi opozdila o více jak týden,ale stejně jsem to brala trochu na lehkou váhu,takže jsem žila tak jako normálně.Dozvěděla jsem se to tak, že jsme u kamarádky popíjeli jagermaistra a tak nějak si povídali až došla řeč na zpoždění a nakonec mi sama dala svůj těhotenský test, který měl dojít záruku a tam se to objevilo. Nakonec jsem si koupila ještě další dva a přítel se koukal já jsem nemohla,ale stejně jsem věděla, že to tak je… U doktora to bylo mnohem zajímavější, ta mi oznámila akorát, že za mnou přijde midvife(porodní asistentka) a od ní se dozvím víc. Takže žádné interní vyšetření ani nic podobného,dokonce i s midvife to bylo hlavně o komunikaci a braní krve na různé testy.. o vy ? jak jste dozvěděli, že vás to čeká a zrovna jako já v cizí zemmi.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
595
9.1.11 01:00

Ahoj Mayo, tak my byvame v Manchesteru a tak i ja se hlasim do teto skupiny. No u me to bylo s tehu nejak tak. Po necelych 2 letech vztahu jsem chytla materske pudy no a jelikoz jsem mela HA jen do unora, rozhodla jsem se na 6ti mesicni ocistu a zdelila priteli, ze chci prcka. Ten na me vytrestil oci, co blaznim, ze neni dobra doba na mimi, ale ja na to, ze uz s tim pocitem bojuju hooodne dlouho a proste se ty pudy osidit nijak nedaji, navic jsem mela nejvyssi cas. A kdy vubec je ten spravny cas, ze? Dopadlo to tak, ze jsme se dohodli na te ociste a pak se uvidi. Jenze po 6 mesicich uz se nic neresilo, jelikoz kdyz se stala nehoda, tak pritel na to " vsak co, vzdyt stejne chceme mimino". Nakonec jsem otehotnela 3 mesice po ociste, takovy nas Vanocni darecek. Rodina byla v soku, mile v soku. Jinak kdyz to vezmu jeste zpetne, v pulce listopadu jsme odleteli do CR, protoze se me konecne vratil bracha z Ameriky, tak to bylo vitani. Ja predstavovala mojeho, bracha nam zase tu jeho a bumbalo se a bumbalo. Pak zese setkani s dalsima znamima a v podstate ten tyden byl plny alkoholu a zabavy az do ranich hodin. Par dni po priletu zpet jsem si delala test a uha, byla jsem tehu 8-o . Byl to sok, protoze pred odletem byl test negativni, asi jsem otehotnela tesne pred odletem. Dost jsem se bala co to malicke, ale midwife me uklidnovala, ze hned v zacatcich by alkohol vadit nemel. Dnes ma mala 16 mesicu a je to velky certik :hug: Kdyby jsi mela nejaky dotazek trebas kolem zdravotnictvi v UK nebo tak, klidne se ptej, snad poradim :palec: Mej se fajn a pekne tehulkovani :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
11.1.11 22:50

ahoj mayo

i ja bydlim v uk ja uz mam dva deti ale ty jsem porodila jeste kdyz jsem byla v cechach … pred dvouma rokama jsme se s manzelem rozhodly ze si poridime jeste jedno miminko to se povedlo az po roce ted to bude rok co jsem nasla na testu // z ty pece tady jsem byla celkem v soku neni tu pece jako v cr .......ale osud tomu chtel jinak moje holcicka umrela ve 23 tydnu tehotenstvi ale to byla vec ze by se stala i v cechach ale pri ty vsi smule co jsem mela muzu byt rada ze se to stalo tady protoze to jak se tady po tom o me postaraly a ta lidskost tady opravdu nechybi i to jak se o vsechno postaraly … ale nechci te nejak stresovat lekari nikde nepochybyli … a od tohodle mesice se zacinam snazit a uz ted se tesim az se povede a doufam ze i s tim nejlepsim koncem a uz ted se tu tesim na porod akorad na silvestra tu rodila kamaradka a ja tam byla s ni a midwife byla uplne uzasna . a kde bydlis ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5588
21.1.11 12:39

No teda super, takže se mám i tak na co těšit.Zhruba vím co můžu čekat tady od zdravotnictví,ale nejsem si stále jistá jak to funguje těsně před porodem.. mám z toho hlavu trochu v péru a navíc se mi stalo, že to ted bude těžké jet domů na dovolenou.Většina lidí si bere dovolenou hned v březnu a já mám březen trochu jako poslední měsíc pro lítání v dubnu se tak nějak bojím.. je to poslední trimestr, který budu absolvovat a tak mám trochu pochyby.. každopádně doufám, že se to povede a my pojedeme co nejdříve :-)
Didafifa: to je mi hrozně líto, co se ti stalo.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pumlic
28.2.11 21:12

Ahoj, nežiju sice v UK, ale mám dvě děti a kamarádky s podobnou (tvou) zkušeností. Nestálo by za to, aby ses uklidnila, a hlavně VŠEMU rozuměla, kdybys ses na gynekologickou prohlídku vypravila do Čech? Nějaká tvá dobrá kámoška ti jistě poradí, kde najít vlídného ženského lékaře ve tvém bydlišti, vysvětlíš mu problém, vše proberete, pak se klidně můžeš vrátit tam a hotovo… I na naše porodnictví se občas nadává, ale fakt je, že je na špičkové úrovni, aspoň většinou, a především každá tvá otázka bude zodpovězena, protože se zeptáš česky. š

• Citovat
  • Upravit
5588
3.3.11 09:54

No už jsem si zařídila prohlídku u mého gynekologa v čechách a zase tak strašné to není s těma cenama, budu platit 650 i s ultrazvukem, což jsem si myslela, že bude víc teda :D tak jsem ráda alespoň za to.
Tady jak debil všechno musím zjišťovat na internetu a mrzí mě samotnou, že nevím kolik to miminko váží a měří, když kažá češka kterou znám a nebo se s ní bavím, tak ví tyto míry.. a podobně..:) a když už to medicína prostě dovoluje vědět, tak toho chci využít, i když teda pohlaví chci mít jako překvapení:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pumlic
3.3.11 10:01

Udělalas dobře. Nech si vše vysvětlit a stav se taky do nějakého českého knihkupectví, nejlépe ještě před návštěvou doktora, :-D supr knížek o mateřství a těhotenství je spousta, dozvíš se tam, na co se ptát, a i ty různé míry a váhy v určitých obdobích tam jsou. Když bude vše ok, jako že určitě bude, budou i váhy a míry tvého miminka odpovídat těm uvedeným. je super si představovat, kdy je brouček malý tak akorát do dlaně, kdy už pije, kdy má vlásky… :srdce: Užij si to a neboj se ptát, je to tvoje mimi! š

• Citovat
  • Upravit
kockodanka
7.3.11 17:51

Ahoj holky

Ja mam trimesicni mimi a rodila jsem v UK. Mela jsem teda privatni peci, protoze si to nastesti muzeme dovolit a vsichni me strasili, ze pokud pujdu do statniho systemu, tak je to strasny. No ale byla jsem teda v soku i tak. Penez to stalo neskutecne - pred / po porodni pece i porod samotnej, ale obcas mi teda padala celist. Hlavne z toho, ze tady se vubec nedelaji vnitrni prohlidky, tak jako v CR u kazde navstevy gynekologa. A prislo mi, ze prece kdyz je jednim z hlavnich pricin predcasnyho porodu / potratu otevreny delozni hrdlo, tak proc se jako nepodivaji?? Sice jsem mela par ultrazvuku, ale u toho mi bylo receno, ze se zmeny na deloznim hrdle nepoznaji. Porod, kterej jsem mela v The Portland, a stal samotnej 5,000 liber (!!!!!!!!!!!!), probihal nasledovne: dorazila jsem na vyvolani, nemeli dost lidi (bylo to v prosinci, vsude snih, tak to mozna jeste chapu..), takze se cela vec hodne protahla (a to me tam pozvali uz na sedm na rano, takze ja nevyspana, super kdyz potrebujete vsechny sily na porod), taky nemeli dost pokoju… To uz nechapu, v tak drahe nemocnici by meli mit dost rezervnich. Kdyz zacaly poradny bolesti, tak jsem zebrala, aby me presunuli na labour ward z predporodniho, protoze jsem chtela do vany (chtela jsem prirozeny porod bez medikace / epiduralu) a na mem byla jen sprcha s VLAZNOU vodou. Taky tam nebyl ani ten blbej balon, na kterej bych se mohla posadit. Kdyz jsem byla nekolik hodin bolesti jen schopna klecet ve sprse, a kolena a lokty jsem mela uz rozedreny do krve, tak mi prinesli podlozku na jogu… Nakonec jsem porodila na predporodnim. BYli teda vsichni mili a jinak byla pece v poradku, ale tohle bylo dost neprijemny. Nejlepsi bonbonek byl nakonec, kdyz jsem sla na kontrolu po sestinedeli… A doktor se me vyptal, jak se mi vede atd atd… A pak nashledanou… BEZ PROHLIDKY. Tak si rikam, mozna jsem naivni, ale urcite je pointa tehle prohlidky v tom, ze se prohlizi?? Jinak pri pristim diteti planuju zkusit nejakej Birth Centre, jsou u nemocnic (vetsinou myslim na jinym patre v nemocnici, aby to bylo blizko, kdyz je nejaka urgentni situace) a je to takovy neco mezi domacim porodem a nemocnici. Nevim, kolik se plati, asi neco jo, ale rozhodne o spoustu penez levnejsi nez privatni pece a lepsi nez statni…

Ted doufam, ze jsem nikoho nevystrasila. Myslim, ze celkove je asi pece dobra, hlavne v tom, kdyz jsou nejake komplikace a tak. Je spousta maminek, co maji dobry zkusenosti. A nakonec v CR se taky u porodu a predporodni pece dejou veci (kdyz tak sleduju diskuse..).

• Citovat
  • Upravit
5135
17.3.11 22:23

Presne tak, taky se chystam rodit v UK a i kdyz jsem o porodnici, kterou jsem si vybrala, slysela, ze je dobra, tak se tady toho trosku obavam. Prijde mi, ze nic se tady neresi. Pece je teda zatim dobra, to musim rict, ze se docela staraji, ale nejvic se bojim prave toho, ze se zacnu predcasne otevirat nebo mit problemy s deloznim cipkem a nikdo to nebude resit nebo se to ani nezjisti. Verme, ze bude vsechno v poradku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
18.3.11 12:07

Mondiku, preju hodne stesti, at to vyjde vsechno ok. Ja jsem se jednou nechala pri navsteve v CR prohlidnout svym gynekologem a to me docela uklidnilo. Ale i v Uk te myslim prohlidnout vnitrne, kdybys pozadala.

• Citovat
  • Upravit
5135
18.3.11 23:09

Diky, snad to zvladnu, nastesti nemam zatim zadne komplikace - krome beznych tehu problemu. Ja si taky myslim, ze kdybych rekla midwife, ze neco neni v poradku, at me prohlidne, tak by to, doufam, udelala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
22.3.11 20:49

Zdravim vas holky, dlouho jsem tu nebyla, protoze jsme se nedavno vratili zpet do CR a tak nestiham. Jen ve zkratce, mela jsem pohodove tehu, takze zadne velke vysetreni u me nebylo. Dva ultrazvuky, obcas krev a moc a prohmatavani bricha-povrchove. Porod problemovy, midwife uzasna osubka, ale tak nejak nezkusena, spina v nemocnici, uz jen to ze tam maji koberce…no co budu vypisovat, ruce nad nema lamu. Pobyt v nemocnici- uzasny, ani dom se me nechtelo. Polohovaci luzko, vyber ze tri jidel, porad nejake obskakovani me osoby a prcka. Koupelna pro x zenskych pouze jedna, toalety dve. Byla jsem ve statni nemocnici. Napsala jsem to ve zkratce. Proste vsude jsou ty plusy i minusy. Vysetreni ze spodu se v UK nedela i z toho duvodu, ze by se tim u nekterych mohl vyvolat porod. Na druhou stranu se tehu do 3 mesicu moc neresi, v podstate cekaji, ci nedojde k potratu. Co se tyce pece o narozene dite, po porodu chodi midwife do domu podle potreby,zhruba tak 5× pak prichazi 2× socialni pracovnice, ta ma za ukol zkontrolovat rodicku, chod domacnosti a dite.Jde o to, aby rozpoznala, jestli neni dite tyrane ci netrpi rodicka poporodni psychozou atd.Potom uz chodis s ditetem na vazeni sama, vsechno ti po porodu vysvetli, pokud ne, ptejte se. Ovsem tam se resi pouze vaha ditete, s jinym problemem se chodi k dr., je to prakticky jako pro vas, pediatra krom nemocnice nenajdete. Ve 2 mesicich prvni ockovani a mensi prohlidka, ktera v nasem pripade byla posledni. Rocni prohlidku jsme absolvovali v 9 mesicich ????? a jeste k tomu byla o nicem. Co se zdr.pece tyce, hodne se ruzni. Pokud jde o virozu, nachlazeni a podobne veci, nic vam dr. /krom paracetamolu/ pro dite stejne neda, v podstate je vsechno v poradku. Pokud se ocitnete v nemocnici, je to beh na dlouhou trat, ale pomuzou vic. Po pravde jsem na jejich lecby uz nemela silu. Preji vam kvalitni doktory. Doufam, ze jsem vas nevydesila, to jsem fakt nechtela, i ja to tam s malou zvladla, tak vy to zvladnete taky. Jak uz jsem psala + a - tak jako vsude a ve vsem.
Jsem se teda pekne rozepsala, ze? Holky drzte se, to bude v poho :pankac: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
22.3.11 20:59

Diky, vzhledem k tomu, ze zatim nastesti nemam problemy, tak jsi me docela podporila. Snazim se verit, ze bude vsechno v poradku. Dneska jsem byla u midwife a mimiskovi krasne bije srdicko a zda se byt spokojene, tak jsem stastna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HR
25.3.11 22:44

Doporucuju UK

Ahoj, rodila jsem trikrat, dvakrat v UK jednou v CR a ten anglicky zpusob mi sedel lip, min se do vseho pletou, coz je u tehotenstvi i porodu lepsi. Pokud neco potrebujes musis si rict, vic te budou informovat a davat ti na vybranou, to v Podolske porodnici tam se narizovalo, zvlast u poporodni pece, to byla skoro sikana, po roce a pul zkusenosti s kojenim u prvniho ditete, narozeneho v Londyne, mi jakasi bezejmena sestra tvrdila ze to druhe kojim spatne.

• Citovat
  • Upravit
5588
28.3.11 15:09

Zdravím holky, jsem moc ráda, že jsem si teď přečetla vaše vzkazy.. Mám trochu problém se cokoliv dovědět, tak jsem musela založit i takovou skupinku..
Nu ale hlavně jsem o něco chytřejší.
Mě jde o to, že jsem prvorodička.Dokonce jsem byla i u doktora v ČR, u mého gynekologa, kterého jsem měla od svých patnácti let.Jak mi tu řekla jedna jihoafričanka, žena potřebuje k životu ještě tři důležité osoby: svého kadeřníka, svého zubaře a svého gynekologa a ti ji musí prostě sedět, jinak to nejde..
Děkuju, že jsem se dozvěděla alespon o tom co se děje po porodu. Na mě jsou tu milí,ale občas je se dovolat midwife,nebo dopsat trochu sranda.
Jediné otázky které mi vrtají hlavou jsou teď ohledně těhotenské cukrovky.Doma v Čechách jsme si ji pro zajímavost jen tak měřili všichni u mé babičky co jsme tam byli, bylo nás asi tak 12 a pak já jsem měla nejvyžší což bylo 9.3 a přítel si taky myslel, že bude mít vysoký,ale neměl, měl normu 5.3, takže já jsem byla jediná trochu vyděšená. Druhý den jsem si ten cukr měřila s mamčiným manželem znova a podotýkám, že jsem byla po snídani a měla jsem stejně trochu vyžší, ale už ne takovej jako před tím a to 6.5, i tak mám trochu strach. Cukrovku máme doma dědičnou, stejně jak moje babička má tu „starobní“,tak můj děda měl dlouhá léta cukrovku a píchal inzulín a moje maminka zdědila vysokej cukr,takže to mám z jedné strany velkou pravděpodobnost.Vím, že cukrovku dostane matka,ale na dítě to má trochu jiné následky a to jsem si i četla, tak doufám, že po napsání sms midwife to společně prokonzultujeme,ale je to až za dva týdny,tak jsem na trní a proto se neustále každého ptám… :-( :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny