Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, řeším teď situaci. Syn (2roky) nechce pít mléko z leveho prsu s tím, ze je to “ble, není doby” druhé je Ok. Ale občas si dá i levé. Trva to tak dva měsíce, prso mě občas poboliva, ale nic co by mě omezovalo. Na mamo (je mi 36) jsem objednána za dva měsíce. Nemá někdo podobnou zkušenost?
@LenkaVálenka píše:
Ahoj, řeším teď situaci. Syn (2roky) nechce pít mléko z leveho prsu s tím, ze je to “ble, není doby” druhé je Ok. Ale občas si dá i levé. Trva to tak dva měsíce, prso mě občas poboliva, ale nic co by mě omezovalo. Na mamo (je mi 36) jsem objednána za dva měsíce. Nemá někdo podobnou zkušenost?
Promiň, jsem si poprskala monitor
Kdyby mi batole řeklo, že mléko je „ble a není dobrý“, bylo by mi jedno, z jakého je to prsu a využila bych to k odstavení
Ale jinak je to úplně jedno, jsou ženy, které kojí jen z jednoho prsa od začátku a problém to není.
Já jsem zase kdysi četla, že někdy takhle dite odhalilo matce problém s prsem. Že z nej setrvale odmítalo pít
zas tak úplně bych to nebagatelizovala.
Dcera mi taky raději pije z jednoho. Tak to druhý jí dávám v polospanku to neprotestuje. V tom min oblíbeným sem měla 2× zánět.
@unuděná já občas taky poprskam dítě
je to vtipné, ale spis řeším to, ze z toho prsu chce pít, ale proste mu nechutna. Honí se mi hlavou, aby z toho nebyl nějaký větší pruser než jen “ble, není doby” ![]()
Příspěvek upraven 31.08.23 v 13:26
@LenkaVálenka píše:
@unuděná já občas taky poptávkám dítěje to vtipné, spis řeším to, ze z toho prsu chce pít, ale proste mu nechutna. Honí se mi hlavou, aby z toho nebyl nějaký větší pruser než jen “ble, není doby”
A nezkusila jsi třeba nejdřív trochu z toho prsu odsát? Je možný, že jak je menší poptávka, tak se tam prostě tvoří to mlíčko trochu jiné a jemu to nejede.
Mam v jednom prsu zbytnelejsi mlecnou zlazu a taky mi z nej deti pily trochu hur.
Já bych být tebou pro klid duše se objednala na ultrazvuk. Stojí to kolem 500, ale dostaneš se do pár dní, u nás kolikrát bylo místo i na druhý den, a budeš mít klid. Já právě taky kdysi kdesi zahlédla, že to odmítání souviselo s nemocí, ale to už bylo jistě pár let zpět a nijak jsem se v tom nepitvala, co je na tom pravdy. Jen bych chtěla mít klid, ať na to pořád nemyslím.
@Villanelle píše:
Já bych být tebou pro klid duše se objednala na ultrazvuk. Stojí to kolem 500, ale dostaneš se do pár dní, u nás kolikrát bylo místo i na druhý den, a budeš mít klid. Já právě taky kdysi kdesi zahlédla, že to odmítání souviselo s nemocí, ale to už bylo jistě pár let zpět a nijak jsem se v tom nepitvala, co je na tom pravdy. Jen bych chtěla mít klid, ať na to pořád nemyslím.
no jak kde, u nás je čekačka 1/2 roku, když není akutní problém ![]()
@vedma007 tady tè za peníze vezmou hned, klidně i o víkendu. A některé pojišťovny na to přispívají v rámci prevence.
@vedma007 píše:
no jak kde, u nás je čekačka 1/2 roku, když není akutní problém
Opravdu jako samoplátce v soukromém pracovišti? Já chodím na mamma kliniku v krajském městě a vždy max do pár dní se dostaneš…