Zanícená záděrka, co s tím?

208
30.8.23 21:09

Zanícená záděrka, co s tím?

Dobrý večer,
Na zaderky moc netrpím, každopádně se mi predevcirem jedna udělala. Nechala jsem to být a včerejší noc jsem citila, ze mi v tom trosku skube.. Rano jsem si na to dala peroxid a cernou mast a zavázala. Vecer znovu peroxid a zase obvaz. Nicméně.. žádný hnis z toho nevyteká.. udělala se mi tam taková dira, zaderka byla malá a vedle nehtu se mi udělalo toto..prst jako takový neboli, jen když na to mackam tak to boli jako cert.. doufám, ze s tím nebudu muset nekam na chirurgii, nebo jsem četla, ze z toho muže být dokonce sepse🙏 mám si zavolat obvodní pro framykoin? Co vám prosím zabralo, pokud jste měli takový problém? Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6027
30.8.23 21:15

Jo, jednou jsem to dopravovala až na chirurgii. Začalo to podobně. Uvidíš ráno, ale pokud v tom škube, radši bych zašla to ukázat doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24733
30.8.23 21:19

Namazat Framykoinem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18694
30.8.23 21:20

@Martii Nka mazat framykoinem klidně 3-4× denně trochu. Jestli je v tom zánět na klidně na 2-3 týdny mazání. Dítěti se takhle zanitil palec a nic z toho neslo vytahnout. Framykoinem to trvalo skoro 4 týdny než bylo úplně vše pryc a nehet slezl. Nenech to zalezt pod nehet a nech si napsat masticku co nejdriv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.8.23 21:46

Nenene, Framykoin to zahoji a zaceli nahore a pod tim muze zustat hnis.
Namatlej to tlustou vrstvou Betadine masti, zalep a obmenuj. Krasne se to zahoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
30.8.23 21:51

Co nejvíc bych to očistila, přes den dala pod náplast, ať to zbytečně nedráždíš. A držet hlavně v suchu a čistu.

Osobně mám záděru každou chvíli. Ideálně vždy co nejvíc zkrátit, aby se nerozširovala. Je na to takový udělátor. Proti směru záděry to vždy seříznu. A mám pokoj.

A když už to dojde takto daleko, tak nechat pár dní sklidnit. Zbytečně nepatlat vším možným. Nechat dýchat. Přes den zalepit ať se to nezadírá víc. Pak odstranit kůži, co by mohla zase začít prudit. A většinou do týdne max dvou je pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
30.8.23 21:56

Vyčistit, vydezinfikovat, betadin mast.
Opakovat denně dokud se to nezlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18694
30.8.23 22:11
@Lucie_Sx píše:
Nenene, Framykoin to zahoji a zaceli nahore a pod tim muze zustat hnis.
Namatlej to tlustou vrstvou Betadine masti, zalep a obmenuj. Krasne se to zahoji.

Betadine, cerna mast, visnak… to je vše na jedno brdo. A to už děla a nepomáhá :roll: tyhle masti jsou na 3-4 dny a pak se dává framykoin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.8.23 22:24
@hospodki píše:
Betadine, cerna mast, visnak… to je vše na jedno brdo. A to už děla a nepomáhá :roll: tyhle masti jsou na 3-4 dny a pak se dává framykoin

Rozhodne to neni to same, Betadine je zaroven desinfekce a opravdu to zabira.
Pokud das Framykoin a uvnitr zustane nejaky patogen, tak on to zahoji na povrchu a pod tim zustane prusvih.
Vyzkouseno, vim co pisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18694
30.8.23 22:25
@Lucie_Sx píše:
Rozhodne to neni to same, Betadine je zaroven desinfekce a opravdu to zabira.
Pokud das Framykoin a uvnitr zustane nejaky patogen, tak on to zahoji na povrchu a pod tim zustane prusvih.
Vyzkouseno, vim co pisu.

Já taky vím co píšu a co jsme řešili doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
30.8.23 22:42
@smile_xxx píše:
Dělám to stejně, jen to na začátku vydezinfikuji peroxidem, a nechám to dýchat, když do toho nešťourám, zahojí se to samo.

Jasný no, spíš to vypadá, že si do toho nezvládne nedrbat. Tak aby to bylo přes den pod náplastí.

Mě se to třeba pak chytá o svetry. Nebo v práci o předměty, tak ať se to zbytečně nedráždí, tak to přes den zalepím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.8.23 22:59
@hospodki píše:
Já taky vím co píšu a co jsme řešili doma.

No tak napis, jak to resite doma, a ne ze Betadina, visnak a cerna mast je to samy - protoze neni.
(Cerna mast mi taky nefunguje - uplne stejne, jako zakladatelce.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí