Zkusenost dětska psychiatrie

Anonymní
3.2.23 19:27

Vaše zkušenosti s dětskou psychiatrii?

Zajímalo by mě jaké máte zkušenosti s dětskou psychiatrii - pobytové ( lůžkové zařízení).
Občas v médií proběhne informace, že psychiatrie a tedy hlavně dětská má nedostatek odborníků a zařízení. Ok.
Nějaký rok zpátky se naše dítě stalo pacientem dětské psychiatrie v letech adoloscenta s problémy které byly označené za važné. První pobyt na lůžkovém zařízení. Sehnat následně dobrého psychologa nebylo jednoduché ale sehnali jsme. V době letošních vánočních svátků přišlo zhoršení a v lednu psychiatr opět doporučil pobyt v lůžkovém zařízení. Zapisujeme dítě tedy do pořadníku s cca 8 týdny čekací doby. Následuje další kontrola a vyhodnocení zhoršení stavu s doporučením k akutní hospitalizaci. A zde nastává problém. Obvolavám všechna zařízení v ČR a žádné ze zařízení ho k akutní péči nepřijme. Zapomínáme na vzdálenost ( 100-200 km najednou není problém),nečteme reference, neprohlížíme fotky. Všude „Musíte čekat, máme plno.Je jich hrozně moc, nejste jediní kdo volá.“ Na můj dotaz co máme dělat se dozvídám že čekat nebo neví. Pobavil mě jeden lékař který mi na informací o zhoršení stavu na akutní odpovídá " To tvrdí všichni." Tak čekáme s dítětem ve stavu v jakém je a doufáme, že se přijetí dočkáme, nebo se někde místo uvolní.
Srážka s realitou, je mi z toho smutno.
Je mi líto všech, kteří mají strach o svoje děti a nemají to jak řešit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9209
3.2.23 19:38
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě jaké máte zkušenosti s dětskou psychiatrii - pobytové ( lůžkové zařízení).
Občas v médií proběhne informace, že psychiatrie a tedy hlavně dětská má nedostatek odborníků a zařízení. Ok.
Nějaký rok zpátky se naše dítě stalo pacientem dětské psychiatrie v letech adoloscenta s problémy které byly označené za važné. První pobyt na lůžkovém zařízení. Sehnat následně dobrého psychologa nebylo jednoduché ale sehnali jsme. V době letošních vánočních svátků přišlo zhoršení a v lednu psychiatr opět doporučil pobyt v lůžkovém zařízení. Zapisujeme dítě tedy do pořadníku s cca 8 týdny čekací doby. Následuje další kontrola a vyhodnocení zhoršení stavu s doporučením k akutní hospitalizaci. A zde nastává problém. Obvolavám všechna zařízení v ČR a žádné ze zařízení ho k akutní péči nepřijme. Zapomínáme na vzdálenost ( 100-200 km najednou není problém),nečteme reference, neprohlížíme fotky. Všude „Musíte čekat, máme plno.Je jich hrozně moc, nejste jediní kdo volá.“ Na můj dotaz co máme dělat se dozvídám že čekat nebo neví. Pobavil mě jeden lékař který mi na informací o zhoršení stavu na akutní odpovídá " To tvrdí všichni." Tak čekáme s dítětem ve stavu v jakém je a doufáme, že se přijetí dočkáme, nebo se někde místo uvolní.
Je mi líto všech, kteří mají strach o svoje děti a nemají to jak řešit.

Ahoj, to je mi moc líto, ale vím, že dětské psychiatrie kolikrát nepřijmou ani po sebevraždě, smutná realita, ale tolik dětí má problémy a kapacity jsou nedostačující. Já tedy už jsem dospělá, ale momentálně jsem taky na psychiatrii. A dokonce mě vzali v jiném kraji, než bydlím a čekala jsem 3 dny jen. Tam, kde bydlím, mám zlé zkušenosti a traumata, tak jsem obepsala psychiatrie v okolních krajích a na jednu mě vzali. Ale bohužel věřím, že u dětských psychiatrií je ta realita jiná. Ale máte alespoň ambulantního dětského psychiatra. Nemůže nějak zaurgovat? I když to asi taky dělají všichni. Asi nic nemůžu poradit, bohužel. Dnes se nedá už sehnat ani ambulantní psychiatr, ani psycholog pro děti, nebo jen s velikou mírou štěstí. Já měla problém v září sehnat i psychologa pro sebe. Napsala jsem úplně všem, co byli uvedení na internetu a nakonec mě jedna vzala, ale taky to byly nervy. Tak alespoň držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.23 19:56

Dcera čeká už od loňského dubna - sebepoškozování, PPP, sebevražedné myšlenky. Teď se teda docela zlepšila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.23 20:00
@Anonymní píše:
Dcera čeká už od loňského dubna - sebepoškozování, PPP, sebevražedné myšlenky. Teď se teda docela zlepšila.

To mě moc mrzí. To je naprosto šílený.. Čekáte na místo kdekoliv v CR?
Před prvním pobytem mělo jasný plán sebevraždy. Teď to tam není, zatím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.23 20:02
@Anonymní píše:
To mě moc mrzí. To je naprosto šílený.. Čekáte na místo kdekoliv v CR?
Před prvním pobytem měl jasný plán sebevraždy. Teď to tam není, zatím.
Čekáme na 2. A teď už teda na plnoletost.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.23 20:02

No my jsme ten případ, kdy dítě 13 let si samo volalo záchranku, že skočí z okna. No a není kam ho odvézt. ještěže záchranáři byli fakt profíci. A nakonec teda hlídáme doma, má staženou aplikaci nepanikař, krizové linky uložené. A jsme z toho sami dost na nervy. já beru AD, jinak bych už neusla. A to máme kliku, že jsme vedeni v dtské ambulanci kvůli ADHD, jinak bychom neměli ani doktora ambulantního, naše doktorka už přes rok nebere dětské pacienty, protože je naprosto zavalená. Je to jedna velká tragédie.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
3.2.23 20:03

.

• Citovat
  • Upravit
9209
3.2.23 20:29
@Anonymní píše:
No my jsme ten případ, kdy dítě 13 let si samo volalo záchranku, že skočí z okna. No a není kam ho odvézt. ještěže záchranáři byli fakt profíci. A nakonec teda hlídáme doma, má staženou aplikaci nepanikař, krizové linky uložené. A jsme z toho sami dost na nervy. já beru AD, jinak bych už neusla. A to máme kliku, že jsme vedeni v dtské ambulanci kvůli ADHD, jinak bychom neměli ani doktora ambulantního, naše doktorka už přes rok nebere dětské pacienty, protože je naprosto zavalená. Je to jedna velká tragédie.

To mě moc mrzím, že už ve 13ti má tvé dítě takové problémy. Já zažila to samé, taky jsem chtěla skočit a volala jsem rychlou, ale bylo mi už kolem 30ti let. A to, že záchranáři byli profíci myslíš pozitivně? Mně totiž hrozně vynadali, že nejsou taxi do Bohnic, že mám jet metrem (v noci) a ještě se bavili nad tím, že mám jizvy, takže jsem se akorát ještě víc sesypala. Nakonec mě tedy odvezli, ale keců plno. No nakonec jsem v léčebně byla 4 měsíce a chodila na šoky… A to se setkávám často s tím, že se záchranáři hnusně chovají k duševně nemocným. Tak jestli ti vaši byli profíci v dobrém slova smyslu, tak alespoň, že tak.
Aplikace Nepanikař je dobrá a prý jsou ještě další, ale teď nevím názvy. Jinak jako prevenci sebevražd snad vynalezl NÚDZ nějakou stránku/aplikaci. Alespoň, že máte ambulantní psychiatričku, protože teď už snad žádný dětský psychiatr nebere, nebo mají šílené pořadníky.
Je to smutné, když děti mají už taková trápení a není pro ně dostupná adekvátní pomoc.
Jinak jsou i chaty důvěry, myslím, že i pro mladistvé. Jinak čísla na krizové linky jsem všechna taky uložila do mobilu a mám je i na kartičce.
Moc vám s dítětem držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9209
5.2.23 12:30
@Anonymní píše:
Je mi líto všech, kteří mají strach o svoje děti a nemají to jak řešit.

Zakladatelko, tak jak jste dopadli? Jak dítěti je? Držím moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty