Zkušenosti s jazykovou školou Lite

175
3.2.11 19:07

Zkušenosti s jazykovkou Lite

Ahoj, máte někdo prosím zkušenost s jazykovou školou Lite? Brácha se potřebuje kvůli práci zdokonalit v angličtině a narazil na jejich kurzy. Přišlo nám to zajímavé, ale intenzivní kurz stojí celkem dost ,tak se snažíme zjistit, jestli to k něčemu bude. Díky moc za jakékoliv reakce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3648
3.2.11 19:27

Ahoj, já jsem tam chodila na přelomu roku 2002/03, tak už je to taky nějaká doba. A bylo to hlavně o dost levnější. Já jsem měla štěstí na učitele a musím říct, že jsem se rozmluvila a přestala se stydět promluvit před někým AJ. Bylo nás tam ve skupině asi 12, což mi přijde dost nato, kolik chtějí v přepočtu na hodinu :think: . Ale vždy jsme začínali jednou hrou na rozcvičení, pak následovalo konverzace se sousedem, učitel chodil kolem a poslouchal. Pak jsme probírali slovíčka - drillem, ale musím říct, že na výslovnost to bylo dobrý, dokázali odposlechnout, kdo to vyslovuje špatně. Pak gramatika a nakonec opět téma na konverzaci. Jo a slovíčka a gramatiku jsme si zkoušeli se sousedem, tvořili jsme na to jednoduché věty. Když jsme zjistili chybu, tak jsme měli souseda pouze upozornit, že tam má chybu a on na ni musel přijít sám. Já jsem s tím byla spokojená, bohužel jsem to v práci moc nevyužila a od té doby pozapomněla, ale stále to ve mně je a myslím, že už by stačilo jen krátké připomenutí. A na konci každého kurzu, cca 60 vyuč. hodin, je test na gramatiku, slovíčka a pak i napsat text na určité téma a nakonec ústní pohovor. Jen musím zdůraznit, že jsem fakt měla štěstí na učitele, občas jsme měli nějakou holčinu a nebylo to ono. Kdybych měla nějakou pracovní nabídku, kde by se mi ty investované peníze vrátily zpět, tak bych do toho šla asi znovu. Už bych si neplatila 4 kurzy, ale třeba jen jeden, nebo vím, že dělají nějaký udržovací.
Jsem zvědavá, jaký mají jiní zkušenosti. My se ještě tak jednou do roka scházíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
3.2.11 20:03

Díky moc za reakci. Brácha se pořád nemohl dokopat ke studiu a teď ho k tomu donutila práce a potřebuje se rozmluvit během co nejkratší doby :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
3.2.11 20:09

Je to intenzivní a dá se to při práci. Já chodila út+čt od 17 do 20:15 a pak v so od 8 do 11:15. Jo a každou hodinu jsme měli úkol napsat několik vět na každé probrané slovíčko a gramatiku. Pak už jsem třeba popsala i A4 :lol: . Učitel vybral a příští hodinu přinesl opravené :lol: . Když jsme něco nechápali, tak vysvětlili. Ale asi fakt jako všude záleží na učiteli. Tak ať se mu líbí, jestl do toho půjde. Byli tam se mnou i několik spolustudentů, kteří se tam vrátili, aby pokračovali, tak se z A0 (začátečníci) dostali až na I2 (pokročilí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.11 21:04

Píšu anonymně protože jsem měla s uvedenou společností cosi společného a mají moje kontaktní údaje. Tak proto. Nedoporučuji, pač jsou to scientologové, jazykovka slouží jako pračka peněz, bohužel

• Citovat
  • Upravit
7870
3.2.11 21:42

Nám profesorka-psycholožka na střední tuto školu nedoporučovala, protože to jsou lidé ze scientologické církve. Ale pokud něco nenutí může to být v pohodě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.2.11 22:28

Fakt? 8-o Já jsem slyšela od známého, že ta výuka je hodně alternativní, nemusí sednout každému.. Ale nabízejí určitě jednu lekci zdarma na vyzkoušení, tak toho využijte a uvidíte :palec:

• Citovat
  • Upravit
3648
4.2.11 10:29

To vím, že to jsou scientologové, ale jako student jsem to nepocítila. Myslím, že spíš ten učitel je tam „chycen“. S výukou jsem však byla spokojená. Ale je fakt, že už je to 8 let. A ukázkovou hodinu určitě vyzkoušejte, ukážou tam tu metodu jakou učí. Nikoho tam však nenutím :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
1.3.11 11:09

Myslim si, po shlednuti uvodni hodiny, ze to se snazi, aby nalakali. Jinak to, co na ty gratis uvodni predvadeli, nelze realizovat neustale na vsechny gramm. jevy. Myslim, ze nic noveho - kdyby to bylo tak uzasne, tak uz by se to vedelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
také anonim
31.5.11 13:52

Souhlasím. Pokud se s touto školou seznámíte jako student, může vám to i něco přinést. Někdo je velmi spokojený, někdo méně. Pozor ale na to, abyste se nedali zlákat k nějaké další spolupráci!!! To je skutečně až nebezpečné (vlastní zkušenost) a velmi drahé. Pokud chcete v této škole učit, musíte projít několika kurzy, které si zaplatíte. Pokud vůbec dostanete certifikáty o jejich absolvování (slíbí vám je, ale nakonec nedají), stejně vám k žádné jiné práci než u této společnosti neposlouží. Když už začnete pracovat, musíte mít žaludek na to, že jste pod neustálým dohledem a každá, sebemenší chybička, tedy odchylka od předepsaného postupu, je hlášena nadřízeným. Bonzování je povýšeno na „vzájemnou kontrolu“. Pokud zjistí, že máte silnější vůli a nenecháte si vymýt mozek, velmi rychle vás z kolektivu vyštípou. Přijdete o celkem vysokou částku peněz, kterou do toho investujete, nic nezískáte a uvolníte své místo pro další lapenou duši.

• Citovat
  • Upravit
Tomáš M.
17.8.11 09:59

Díky za Vaše informace. Často vidím jejich inzeráty, kde zdůrazňují, že nevyžadují vzdělání ani praxi. Vždy jsem si říkal, že za tím bude skryté placené školení a pak nic.

• Citovat
  • Upravit
tonino
7.12.12 09:34

lite nebo skřivánek

Ahoj,

měl jsem možnost jazykovku Lite zkusit a můžu ji určitě doporučit. Dále bych klidně doporučil i jazykovou školu Skřivánek

• Citovat
  • Upravit
Žába 81
7.3.13 10:21

Lite Olomouc !

Dobrý den,

jedna moje známá se účastnila pohovoru v Lite olomouc a jejich personální dotazník je více než nevhodný. Otázky typu Kouříte? Jste vdaná? Máte děti? Jak často býváte lehce nachlazen? Máte nějakou vážnou nemoc? Býváte často vážně nemocná? To mluví za vše. Už proto bych k nim nikdy na žádný kurz nešla. :cert:

• Citovat
  • Upravit
Petr Ch.
25.5.13 12:58

Lite prý ne, Amigas je dobrá

Známá koupila kurz v Lite a říkala, že ji pak neustále telefonovali, aby pokračovala dál a že už ji to dost obtěžovalo. Že sice používají nějakou konverzační metodu, ale to radši zvolím jazykovou školu amigas, kde používají taky konverzační metodu a jsou na ně skvělý recenze.

• Citovat
  • Upravit
6100
7.5.14 17:42

Ahoj obovuji diskuzi, nemáte někdo nějaké nové zkušenosti s touto školou. Uvažuji že se přihlásím na letní intenzivní kurz, pro začátečníky a pak bych pokračovala jako samouk. Popřípadě ještě další kurz podle financí. Myslíte si, že mě jejich kurz může správně „nakopnout“? Jinak si nějak nedovedu představit, že by mi tam někdo cpal nějakou víru, to tu vidím prvně 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze