Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám holčičku starou 2,5 roku. Od Čtvrtka náhle horečky k 39, zimnice. Srážela jsem. Horečky trvaly dva dny, poté kolísavá teplota, někdy 38, někdy 37,4, někdy bez teploty. Přijde mi že má trochu závratě, když ji poradím na kuchyň ( kde před tím sedávala ráda a stále) rozklepe se a rozpláče že se bojí že spadne. Jinak bez příznaků, normálně si hraje jako vždy, pouze když teplota stoupne na 38 je unavená, pije ale jíst se jí moc nechce, občas si něco trochu zobne. Vyrážka ani průjem není. Teploty trvají dnes již 5-ty den. Zítra ráno jedeme k Mudr. ale stále mám v sobě takový neklid tak bych moc ráda věděla jestli s tímto má někdo také zkušenosti. ![]()
No zjevně je nemocná, pere se s nějakou infekci…bez klinického vyšetření ti ale těžko někdo řekne co jí je když nemá jiné příznaky…
může to být cokoliv…
Tak to muze byt naprosto cokoliv. Nejspis se to teprve rozjizdi. Nic neboli?
Ono teda, co je na teplotu, tak je i na bolest, takze ty priznaky mohou byt prikryte. Me ted nedavno horeckama zacal zapal plic, ktery zacinal uplne bez kasle a i v prubehu jsem kaslala minimalne. Hlavni priznak byly horecky a bolest hlavy.
Málokterá nemoc s teplotami trvala méně než týden. Někdy to byla jen horečka bez jakýchkoli jiných příznaků.
Děti i při zvýšené teplotě jedly minimálně, byli ukňourané, plačtivé, chtěli stále chovat… Prostě nebyly ve své kůži. Do normálu se to vracelo ještě týden po odeznění teplot.
Určitě bych zašla k dr ať vyloučí angínu, průdušky, nebo zápal plic..
Tak jsem to nevydržela a zajeli jsme na pohotovost, je to infekce močových cest.