Zkušenosti u soudního stání

jijajija
7.2.14 17:12

Zkušenosti u soudního stání

Ráda bych se zde více podělila o zážitky od soudu. Poslední dobou mi přijde, že tady na miminu chce každá druhá maminka vytřískat co nejvíce peněz z otců dětí, což jako samoživitelka chápu. Ale už asi netuší jak moc budou muset vše dokazovat a jak nepříjemní dokáží soudci-soudkyně být. Napište vaše zážitky :think:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41981
7.2.14 17:20
@jijajija píše:
Ráda bych se zde více podělila o zážitky od soudu. Poslední dobou mi přijde, že tady na miminu chce každá druhá maminka vytřískat co nejvíce peněz z otců dětí, což jako samoživitelka chápu. Ale už asi netuší jak moc budou muset vše dokazovat a jak nepříjemní dokáží soudci-soudkyně být. Napište vaše zážitky :think:.

A tvůj zážitek od soudu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jijajija
7.2.14 17:36

No není o co stát, upřímně kdybych věděla co mě čeká, budu se více snažit domluvit se s otcem holky o výši kterou mi má posílat. Ale tak ono to ještě bude pokračovat, naše stání bylo odročeno. :think:

• Citovat
  • Upravit
jijajija
7.2.14 17:47

K založení tohoto téma mě nakopl tento příspěvek:

Ahoj holky, jak to je s alimenty, když dítě dostuduje střední školu, ale nemůže najít práci a je hlášeno na ÚP. Když bydlí samo v nájmu, má pouze sociální dávky na bydlení, což činní 5400 ale nájem je necelých 8000,– do toho musí něco jíst a chodit nějak oblékané. Cca náklady jsou měsíčně 12 000,–. Otec ale výživné utnul bez soudního rozhodnutí po ukončení střední školy. Udělal si novou rodinu se kterou cestuje po světě, má 2 vozy, jedno vozidlo historické, firmu. Dítě živoří a bez pomoci matky samoživitelky na druhé dítě by umřelo pod mostem protože ani stát toto nemá nijak ošetřené. Na jedno místo se v Praze hlásí 16–24 lidí podle oboru. Absolvent se skoliozou páteře kdy mu bolesti dovoluji při práci pouze sedět to nemá lehké. Otec je navíc velice zlý člověk, kdy udělal dítěti spoření, pak využil dítě na jeho občanku a spoření si vybral k sobě na účet a dítě z peněz nevidělo ani korunu…myslíte že by bylo fajn ozvat se soudu s tím, že otec jen tak přestal platit ale dítě již nemá z čeho fungovat?

Proč se chce někdo, kdo se má už o sebe postarat sám soudit o alimenty? Já to dokážu pochopit u maminek s malými dětmi, není taková možnost výdělku, ale u tohoto případu??? :think:

• Citovat
  • Upravit
4620
7.2.14 17:50

@jijajija nechapu 8o posli odkaz na diskuzi at si poctu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jijajija
7.2.14 18:04

https://www.emimino.cz/…rankovani/8/#…

až na poslední stránce, už to bylo odklonění od původního dotazu…

• Citovat
  • Upravit
24379
7.2.14 18:09
@jijajija píše:
K založení tohoto téma mě nakopl tento příspěvek:

Ahoj holky, jak to je s alimenty, když dítě dostuduje střední školu, ale nemůže najít práci a je hlášeno na ÚP. Když bydlí samo v nájmu, má pouze sociální dávky na bydlení, což činní 5400 ale nájem je necelých 8000,– do toho musí něco jíst a chodit nějak oblékané. Cca náklady jsou měsíčně 12 000,–. Otec ale výživné utnul bez soudního rozhodnutí po ukončení střední školy. Udělal si novou rodinu se kterou cestuje po světě, má 2 vozy, jedno vozidlo historické, firmu. Dítě živoří a bez pomoci matky samoživitelky na druhé dítě by umřelo pod mostem protože ani stát toto nemá nijak ošetřené. Na jedno místo se v Praze hlásí 16–24 lidí podle oboru. Absolvent se skoliozou páteře kdy mu bolesti dovoluji při práci pouze sedět to nemá lehké. Otec je navíc velice zlý člověk, kdy udělal dítěti spoření, pak využil dítě na jeho občanku a spoření si vybral k sobě na účet a dítě z peněz nevidělo ani korunu…myslíte že by bylo fajn ozvat se soudu s tím, že otec jen tak přestal platit ale dítě již nemá z čeho fungovat?

Proč se chce někdo, kdo se má už o sebe postarat sám soudit o alimenty? Já to dokážu pochopit u maminek s malými dětmi, není taková možnost výdělku, ale u tohoto případu??? :think:

Ten posledni odstavec, je tvuj nazor? Chapu to dobre?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jijajija
7.2.14 18:10

@wildcherry Jj chápeš to dobře ;)

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
7.2.14 18:16

@jijajija

Proč by měl otec platit na dítě, které má dostudováno? To zas nechápu já.
Dítě prostě musí pracovat a musí se samo uživit. Nebo je to jinak?

• Citovat
  • Upravit
24379
7.2.14 18:16
@jijajija píše:
@wildcherry Jj chápeš to dobře ;)

tak v tom pripade nesouhlasim.Otec parchant co okrade vlastni dite, matka samozivitelka. Minimalne moralni odpovednost za deti do 26 let, pokud studuji maji oba rodice. A pokud jeden nezvlada financni situaci, druhy by se k tomu mel postavit at je diteti klidne 30 a vice. Pokud na alimenty dite ma narok, at je klidne po otci vymaha. Lepsi jak okradat stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
7.2.14 18:17
@Kobliha51 píše:
@jijajijaProč by měl otec platit na dítě, které má dostudováno? To zas nechápu já.
Dítě prostě musí pracovat a musí se samo uživit. Nebo je to jinak?

Ja nevim no, beru to podle nasi rodiny, kdy si vzdy pomuzeme. A pokud na to ma dite pravo, proc je nechtet po takovem,,otci,,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jijajija
7.2.14 18:19

Ale toto dítě už nestuduje a je evidované na pracovním úřadě?

• Citovat
  • Upravit
jijajija
7.2.14 18:21

Copak už se dneska nenosí, aby lidi chodili do práce?

• Citovat
  • Upravit
24379
7.2.14 18:23
@jijajija píše:
Copak už se dneska nenosí, aby lidi chodili do práce?

si pis, ze se to nosi a je to naprosto samozrejma vec, to bez debat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
7.2.14 18:24
@wildcherry píše:
Ja nevim no, beru to podle nasi rodiny, kdy si vzdy pomuzeme. A pokud na to ma dite pravo, proc je nechtet po takovem,,otci,,.

A má na to právo? Já myslím, že ne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna