Zlé 2leté dítě

1
29.6.22 22:19

Zle 2 lete dítě

Zdravím, jsem zoufalá zničena ve 28 letech šedivá máma, muž k ničemu,,proč píšu,,,potřebuji radu a pomocnou terapii,, :,( :zed: mám krásnou 28 měsíční dceru vypadá jako anděl ale zlobi jako :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:, řve půl dne, v 12 h spí ale je agresivní mlátí,,házíz, tet v létě ji zajima voda ale to tak že je závislá a byla by v ní v které koliv 4 h,,potok, studna kohoutek,,vana kaluže, kašny, pokaždé když ji chci vzít záchvat agrese bojím se sní jít někam že tam bude voda a bude mokrá ve městě nechce mluvit :nevim:,vypadá zdravé i si hraje jako každý dítě ale málo mluví a je agresivní a 1 rok v kuse jen řve aniž by ji něco bolelo a ne není autista ale potřebuji od vás poradit jaká metoda na uklidnění a tak pomůže mně a ji taky jsem hotová sedím 2 h za celi den každý den nemohu uvařit uklidit nic nikdo mi ne pomůže :,( něco umí říct vše si říká hlavně rukou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1794
29.6.22 22:33

A seš si fakt jistá, že tam porucha spektra vážně není?

To řvaní, ukazování místo slovní komunikace, fascinace vodou, agresivita…

Nechci tě strašit, ale moje dítě se chovalo podobně a autista je jako vyšitej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
29.6.22 22:35

Vim, ze je to tezke, ale „zlobive“ dite potrebuje nejvic lasky. Hlavne agresivitu neresit bitim, ktere jen zpusobi dalsi agresi u ditete.

Asi bych vzdy pri naznaku agrese chytla za rucicky a rekla durazne „NE“. „Nenecham se bit, protoze maminku to boli…“

Nemuze to mit odkoukane z domu? Nedostava treba casto na zadek? Nehadate se doma hodne s partnerem?

Jinak taky mam doma maleho vzteklouna. Ale vzhledem k tomu, ze i ja jsem celkem vztekly clovek, neni se cemu divit :D Tim nemyslim, ze sve dite biju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
29.6.22 22:38

A proč ho v té vodě nepodpořite? Ne, 2 létě dítě opravdu nemůže být zle… Mám syna 2,5r nemluvi, miluje vodu, u ničeho nevydrží, má podezření na PAS ale nikdy bych neřekla že je zlý…baví ho voda? OK podpořím, napustime bazenek, člun, lavor a hrajeme si, vymyslíme srandy, legrace, zábavu, přihlásila jsem na plavání, mazlime se, tulime se, dávám mu najevo že mě to baví taky, jsem tu pro něj… Nenapadá mě jediný důvod proč ho nepodpořit v tom co má rád… Asi možná proto je v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37265
29.6.22 22:43

Něco podobnýho mám doma v klučičím vydání. U nás pomáhá dudlík, pomazlit, ale taky prostě pevný hranice a když něco nedovolím tak se prostě může vztekat jak chce, na mě to neplatí.
Ale ten náš to střídá, někdy je zlatý že o něm nevím, sám si hraje a pak je dne když jsme z něho za dopoledne úplně hotová.
Ve vodě se taky pořád cachta, ale co je teplo tak mě to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
29.6.22 22:43

Mám dítě s těžkou formou Aspergerova syndromu. Už je mnohem starší, ale ten popis odpovídá přesně tomuto. Jak víš, že nemá PAS? Pediatři tomu vůbec nerozumí. Je potřeba diagnostik se specializací na tuto problematiku.
Autismus má mnoho podob. Moje dcera má kupříkladu extrémně vysoké IQ a nadprůměrné řečové schopnosti. Je zamedikovaná právě kvůli potížím s přidruženou agresí. Pokud je v normální klidové fázi, žádný autismus na ní viditelný není.
Podle mě máš dítě s autismem nebo jinou neurovývojovou poruchou.
Diagnózu ti beztak může potvrdit nebo vyvrátit pouze pedopsychiatr nebo dětský klinický psycholog.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
29.6.22 22:55

Četla jsem o diagnóze kdy je dítě naprosto fascinováni vodou pohledám

• Citovat
  • Upravit
23564
29.6.22 23:22
@ludmilaadamkova píše: Četla jsem o diagnóze kdy je dítě naprosto fascinováni vodou pohledám

Angelmanuv syndrom, tam je fascinace vodou, ale tam je tech problemu fakt hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
30.6.22 09:37

Dvoulete dite neni zle..
Ma problem, bolesti, nemoc… neco ji je a Vas ukol jsko rodic je najit co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
30.6.22 10:08

Já neporadím, ale chápu že to musí být psychicky vyčerpávající :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
30.6.22 10:42

Z podobnych prispevku citim uplne tu vycerpanost…tve dite urcite neni zle..spis manzel nefunguje, nevim, jak babicky, dedeckove, kamaradky…jsi porad sama s narocnejsim ditetem, ktere se ale chova proste jako dite..deti se vztekaji, nektere min, nektere vic…krome toho, ze bysis urcite potrebovala nekdy odpocinout (muzes zkusit nejake detske skupiny, hlidani, zapojit manzela), zkus si neco nacist o pristupu k detem, doporucuju skupinu dovychovat na fb..je tam spousta pribehu, kdy se zmenou pristupu prisla i zmena chovani deti…pokud miluje vodu, nebran ji, naopak je to skvela vec, jak se zabavi..kdyz prselo, vem si kafe do termohrnku, diteti gumove obleceni a holinky a budte cele odpoledne v louzi..venku je vedro, vem ji do potoka..dej ji na balkon lavor s vodou, kelimky, zviratkanco mize koupat atd atd,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
30.6.22 12:29

A v čem je problém jí nechat s vodou hrát, tím spíš teď v létě? Že bude mokrá? No, bude :-) a i kdyby byla mokrá ve městě, tak v čem je to problém? a pokud by bylo chladněji, koupit gumáky a gumové kalhoty :nevim:
Co se týče odchodů, jestli je zaujatá činností a ty jí chňapneš, že jdete, tak se nedivím, že vyvádí, já bych taky byla naštvaná, kdyby mě někdo tahal od činnosti, která mě baví. Upozorni ji dostatečně dopředu, vysvětli, proč je potřeba odejít. Někdy pomáhá třeba nastavit budík na mobilu, domluvit se, že půjdete až zazvoní.
Je to hodně o přístupu, ale tvém. A pokud jsi vyčerpaná, tak je zcela chápu, že člověk sklouzne do takové trudomyslnosti a nevidí cestu ven. Můžeš si zaplatit hlídání aspoň jednou týdně? Co otec dcery, prarodiče? Máš nějaký koníček, možnost jí někam sama? Pokud nejsou finance, tak třeba si hlídat s kamarádkama navzájem, na střídačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí