Změna práce nebo zůstat?

Anonymní
2.2.22 08:57

Změna práce nebo zůstat?

Ani nevím kde začít… Mám práci do které jsem nastoupila hned po VŠ. Jsem tady skoro 10 let. Kolektiv je v pohodě, samozřejmě občas se najde „blbec“, ale nic kvůli čemu bych v noci nespala. Peníze jsou hodně slušný. Převažuje home Office. Mám malé děti, takže když je karanténa, tak se to hodí… Takže všechno v práci je super až na to že mě to vůbec ale vůbec nebaví. Dělám to samé furt dokola, ano sice je to „odborná“ práce, ale bohužel už se nemám naučit co nového a to mě fakt ubíjí, nebaví… Bohužel se není kam posunout a to žádným směrem. Furt jen slyším, že až děti vyrostou vydrž, ale já jsem v této fázi 2 roky… Co byste dělali na mém místě? Nabídky na trhu práce v mém oboru jsou… Jako na jednu stranu si říkám, že mě asi pálí dobré bydlo, ale na druhou cítím že současný stav není to, co chci.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
2.2.22 09:04
@Anonymní píše:
Ani nevím kde začít… Mám práci do které jsem nastoupila hned po VŠ. Jsem tady skoro 10 let. Kolektiv je v pohodě, samozřejmě občas se najde „blbec“, ale nic kvůli čemu bych v noci nespala. Peníze jsou hodně slušný. Převažuje home Office. Mám malé děti, takže když je karanténa, tak se to hodí… Takže všechno v práci je super až na to že mě to vůbec ale vůbec nebaví. Dělám to samé furt dokola, ano sice je to „odborná“ práce, ale bohužel už se nemám naučit co nového a to mě fakt ubíjí, nebaví… Bohužel se není kam posunout a to žádným směrem. Furt jen slyším, že až děti vyrostou vydrž, ale já jsem v této fázi 2 roky… Co byste dělali na mém místě? Nabídky na trhu práce v mém oboru jsou… Jako na jednu stranu si říkám, že mě asi pálí dobré bydlo, ale na druhou cítím že současný stav není to, co chci.

Poslechla bych okolí a realizovala se nějakým koníčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
2.2.22 09:05

Máš víc než většina zaměstnanců. Já bych neodchazela. Aspoň prozatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
2.2.22 09:06

Vydrž, to jsou takové krize, vlny. Já bych vydržela a snažila se najít ten seberůst někde jinde, v osobním životě. Třeba i nějaké domácí studium, nový koníček.
Mít práci, která není vyloženě otravná, jsou tam slušné peníze a jistota, navíc časově vyhovuje, to je zázrak.
Pochybuji že bys nelitovala. Pokud nemáš nějakou top nabídku, tak raději zůstaň kde jsi.
Můžeš to udělat jako můj chlap, VŠ 15 let jedná pozice, peníze slušné, čas taky, jistota pracovního místa, fajn kolegové, ale práce už nuda a otrava. Uvažoval o změně, chtěl dělat něco za čím uvidí výsledek. Tak sel jedno léto na brigádu do stolarny ke kamarádovi. Dělal 12hod. domů chodil sedřený a tak byl rád že si to zkusil a může se zase vrátit na svůj teplej flek.
Sem tam si otevře nabídky práce a když vidí požadavky versus plat, opět je rád za to co má. Každé léto jde na manuální brigádu k někomu známému, protože ho to baví a jednak mu to připomene co má.
Zkus se pobavit s lidmi co dělají, za kolik a jaké mají pracovní podmínky, zmapuj si trh práce a uvidíš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80124
2.2.22 09:09

Jak není nic se učit? To jsou obory, které stagnují a nevyvíjejí se? Třeba se vyvíjejí a nevšimla sis. Zapatrej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
2.2.22 09:09

Změnit práci!

Takto jsem to taky mívala a to dost často, kdepak vydržet někde celych 10 let, to ani náhodou.
A tak jsem byla těžký fluktuant, nicméně vždy byla další změna jen k lepšímu, téměř nikdy nebylo čeho litovat, děti taky 2 brzy za sebou, manžel tedy fluktuant nebyl, tam jsem se mohla spolehnout, že kdyby něco…

Nakonec jsem skončila jako OSVČ a to bylo nad všechny zam. poměry a už jsem takto zůstala.
Já tedy nezažila možnost pracovat jako zaměstnanec z domu, to máte teď úplný bajo.

Takže doporučuji začít se koukat po změně a jednat, nikdo nechodí v tvých botách a nežije tvůj život. Čas letí jako bláznivý…
Jsou typy lidi, kteří mají nejradši jistotu a neubiji je stereotyp, o těch teď zpětně mohu říct, že to jsou svým zpusobem stastlivci, ne jak my neposedove.Ale holt nejsme všichni stejni ;)

Jo, a delala jsem kancelářskou práci vzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
2.2.22 09:12

Taky bych neodcházela. Opravdu je lepší vydržet.
Jak už tady padlo: realizuj se v nějakém koníčku. Najdi si nějakou aktivitu, která tě bude bavit, rozvíjet a budeš se v ní chtít posouvat dál.
Opravdu tě pálí dobré bydlo, protože máš pokryté všechno to co potřebuješ ale zoufale se ti nedostává seberealizace - ta je v maslowově pyramidě potřeb úplně nejvýš. Tzn, potřebujeme ji, když je všechno ostatní v pohodě :)
Tak se zkus realizovat sama. Sama studuj, sama se rozvíjej, sama se zajímej. Třeba se přihlaš do nějakých kurzů/seminářů v oboru.
V téhle době bych opravdu neměnila zaměstnání. I když nabídky jsou, nejspíš ti nezaručí, že nebudeš nakonec v té samé situaci, kdy děláš to samé pořád dokola jenom pro změnu něco jiného, než děláš teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.22 09:14
@inkakřivák píše:
Jak není nic se učit? To jsou obory, které stagnují a nevyvíjejí se? Třeba se vyvíjejí a nevšimla sis. Zapatrej.

Tak samozřejmě, že změny jsou, ale vše se tak nějak vleče, věci které by se dle mého daly implementovat za pár měsíců jsou na 2 roky. Prostě zajímavé projekty se ke mě nedostávají a to se tomu snažím jít naproti. Nebo na začátku to zní slibně, pak nejsou peníze nebo lidí a vysumi to do ztracena

• Citovat
  • Upravit
2.2.22 09:14

Určitě bych v dnešní době díky Tvé situaci zůstala a nyní práci neměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.2.22 09:17
@Anonymní píše:
Tak samozřejmě, že změny jsou, ale vše se tak nějak vleče, věci které by se dle mého daly implementovat za pár měsíců jsou na 2 roky. Prostě zajímavé projekty se ke mě nedostávají a to se tomu snažím jít naproti. Nebo na začátku to zní slibně, pak nejsou peníze nebo lidí a vysumi to do ztracena

Hele, tak si to se mnou vyměň. Dnes jdu na noční. Máš klid a čas na děti. To by měla být, dokud jsou malé priorita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.22 09:17

Hele já jsem kvůli dcery šla taky do práce která je časově prostě super. Chodím bzro ráno (to mi odvede do školky dceru moje mamka), ale mohla bych chodit i na 7hod, kdyby mamka nemohla. A končím už v jednu až půl třetí, dle práce. Vyzvednu dceru, a máme spoustu času na kroužky atd. atd. V záři nastupuje do školy, takže to bude taky paráda. A taky práce je spíše „nudná“, první tři měsíce to jsem se uplně hrozila.. jako tohle mám dělat, takovou nudu, to se zblázním. ze začátku jsem fakt nedělala skoro nic… kolegyně co jsem to po ní přebírala byla velice pečlivá paní, co šla do důchodu a ona udělala vše i „dopředu“.. naobjednala zboží, předzásobila, vše zařídila předem… pak se to pomaličku rozjíždělo a práce přišla :-)… udělala jsem ji různě své jiné systémy na papíry apod… práci si roztahuji různě na několik dní tak abych každý den udělala něco. Ale já tu mám pak zase období že je toho hodně… to jsou různé uzávirky, vyučtování ale to je tak 3-4× do roka, to je pak fičák třeba na dva týdny. Ale mám čas v práci i napsat sem na emimino :D :D najít recepty co budu vařit, projít letáky kde je co v akci :-).
byl to šok z minulé práce, kde jsem byla na vedoucí pozici a nezastavila jsem se, nebyl čas na jídlo.. vydělávala jsem tam o 15-20tis více než ted, ale za ten čas s dcerou a za tu pohodu mi to stojí.
Muž ten chodí domu večer v 18-19hodin.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.22 09:20

@LilyJane ano přesně nazváno je to pro mě stereotyp, já jsem akční člověk.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.22 09:21

@Russet dík za vrácení na zem, asi to už potřebuji

• Citovat
  • Upravit
53518
2.2.22 09:22
@Anonymní píše:
@LilyJane ano přesně nazváno je to pro mě stereotyp, já jsem akční člověk.

Tak buď akční. Ve svém volném čase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
2.2.22 09:22
@LilyJane píše:
Taky bych neodcházela. Opravdu je lepší vydržet.
Jak už tady padlo: realizuj se v nějakém koníčku. Najdi si nějakou aktivitu, která tě bude bavit, rozvíjet a budeš se v ní chtít posouvat dál.
Opravdu tě pálí dobré bydlo, protože máš pokryté všechno to co potřebuješ ale zoufale se ti nedostává seberealizace - ta je v maslowově pyramidě potřeb úplně nejvýš. Tzn, potřebujeme ji, když je všechno ostatní v pohodě :)
Tak se zkus realizovat sama. Sama studuj, sama se rozvíjej, sama se zajímej. Třeba se přihlaš do nějakých kurzů/seminářů v oboru.
V téhle době bych opravdu neměnila zaměstnání. I když nabídky jsou, nejspíš ti nezaručí, že nebudeš nakonec v té samé situaci, kdy děláš to samé pořád dokola jenom pro změnu něco jiného, než děláš teď.

Naprostý souhlas :palec: v dnešní době mít home Office a nemusel řešit karantény dětí, luxus… Co by za to jiní dali. Začni studovat, učit se jazyky, je tolik možností… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat