Mzda na pohovoru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ja se vetsinou o mzdové otázce bavila hned v prvnim kole.
Je divne, ze te zvou na druhe kolo a ani nevědí, kolik je na nabízenou pozici plat…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zdravím vás, docela mě zajímá pohled na ostatní, jak jednají ohledně platů/mzdy při pohovoru? Jasně, většinou se na vás na to někdo zeptá, jako máte představu atd.,pokud není někde už uvedeno.
Já jsem se nedávno setkala se záležitostí, že na tuto otázku jsem odpověděla jasně danou částkou. Přičemž mi bylo odpovězeno, že nabízená částka je asi o 10 tis v hrubém nižší, že se tam asi nedostaneme, ale že přesně neví, kolik na té pozici vlastně mají.řekla jsem si, dobře, tak uvidíme, zřejmě mě dále skrz moje finanční nároky nevyberou. Nicméně byla jsem pozvána do druhého kola, při telefonátu jsem se tedy rovnou zeptala, jestli teda akceptovali můj požadavek na ohodnocení, že jsem se to nedozvěděla, ať neztrácíme obě strany čas. O mé částce nic nevěděla, řekla, že neví a že záleží na mě, jestli chci teda přijít. Vůbec jsem nepochopila tuhle situaci
a už vůbec nevím, kdy by se mělo teda jednat o platu, když ne na pohovoru
Ahoj,
jdi dobrá, že si stojíš za svým. Já když byla na opačné straně a pomáhala za sebe najít adekvátní náhradu, tak mě překvapilo jak se ti kandidáti podhodnocovali (ono to bylo jen na oko, páč ta pozice byla placená ze šablon EU, takže by si nikdo nevyhandlil jinou mzdu)…
Ale já jsem ted třeba po rodičovské trošku lapená. Páč mi byla slíbená nějaká mzda, na kterou jsem se měla dostat do půl roku po zapracování. Jsou to roky dva a i když mi byla lehce zvednutá mzda, ani zdaleka nejsme na té, která mi byla slíbená u pohovoru. Takže ono to není moc směrodatné ten pohovor. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim kam jdes, ale treba prvni kolo je u personalisty… kdyz projdes jdes na pohovor treba k nadrizenemu a ten kdyz o tebe bude stat, bude vedet, kde si vzit prachy, aby te mohl zaplatit… kdyz budes srovnatelna s holkou, co nechce tak velke penize, asi si spis vybere ji… Takze za me jdi, ukaz se v nejlepsim svetle a kdyz te budou chtit, trvej na svem platu, vsak oni ty penize najdou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin píše:
Ahoj,jdi dobrá, že si stojíš za svým. Já když byla na opačné straně a pomáhala za sebe najít adekvátní náhradu, tak mě překvapilo jak se ti kandidáti podhodnocovali (ono to bylo jen na oko, páč ta pozice byla placená ze šablon EU, takže by si nikdo nevyhandlil jinou mzdu)…
Ale já jsem ted třeba po rodičovské trošku lapená. Páč mi byla slíbená nějaká mzda, na kterou jsem se měla dostat do půl roku po zapracování. Jsou to roky dva a i když mi byla lehce zvednutá mzda, ani zdaleka nejsme na té, která mi byla slíbená u pohovoru. Takže ono to není moc směrodatné ten pohovor.
A v te firmě porad pracuješ? Pokud si zvýšení platu mela prislibene jen ústně, tak se ho asi nijak nedomůzeš, kazdopadne pro me by to byl podraz a hledala bych si asi místo jine.
A o mateřské je jasné, ze clovek nastupuje na mzdu, kterou mel pred mateřskou, i když muzes zkusit vyjednávat - jak se rika “líná huba-holý neštěstí”
- Citovat
- Upravit
@llida píše:
Nevim kam jdes, ale treba prvni kolo je u personalisty… kdyz projdes jdes na pohovor treba k nadrizenemu a ten kdyz o tebe bude stat, bude vedet, kde si vzit prachy, aby te mohl zaplatit… kdyz budes srovnatelna s holkou, co nechce tak velke penize, asi si spis vybere ji… Takze za me jdi, ukaz se v nejlepsim svetle a kdyz te budou chtit, trvej na svem platu, vsak oni ty penize najdou
Tak pokud personalista nevi, kolik je na nabízenou pozici plat, tak je to personalista na prd a mel by zvážit svoji pozici a jit delat neco jineho… ![]()
- Citovat
- Upravit
Právě přijde mi to neseriózní. Kdyby do hovoru paní řekla, že tím, že mě zvou do druhého kola respektují i moje podmínky, případně se můžeme dohodnout, bylo by to zase o něčem jiném.
a pokud bylo zmíněno v prvním kole, že je o 10 tis cca méně a teď mě pozvali dále, tak si myslí, že bych i tak nastoupila? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Hanka1 píše:
A v te firmě porad pracuješ? Pokud si zvýšení platu mela prislibene jen ústně, tak se ho asi nijak nedomůzeš, kazdopadne pro me by to byl podraz a hledala bych si asi místo jine.
A o mateřské je jasné, ze clovek nastupuje na mzdu, kterou mel pred mateřskou, i když muzes zkusit vyjednávat - jak se rika “líná huba-holý neštěstí”
No pracuju, protože u nás se hůře shání práce a vychází mi vstříc co se týká dětí. Ale už pokukuju. V srpnu se mi láme smlouva (ano dělám na roční prodlužované smlouvy - třetí, tak jsem zvědavá, protože více už se nemůže) a přemýšlím, že odejdu.
Právě, že to bylo ústně, jsem důvěřivý blbec.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 zalezi co je to za firmu… personalista muze mit ramcovou predstavu cca 40tis, ale pokud o velmi kvalitniho uchazece firma stoji, sef proste tu hodnotu na plat navysi… personalista je v tezke situaci, uplne asi nemuze kazdemu rikat, chcete vic nez na vas mame, ale sef vam muze priplatit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, u nás to funguje tak, že kandidát řekne svou představu a my mu, pokud postoupí do dalšího kola, dáme nabídku. V praxi to vypadá tak, že buď akceptujeme jeho návrh nebo jsme s naším někde „uprostřed“…Tzn. on si řekne 40, naše představa je 35 a nabídka je 37…Většinou je spokojen.
Každopádně, pokud se objeví extra šikovný kandidát je z naší strany ochota popřemýšlet a z našich nároků na plat slevit, respektive mu dát víc
Šikovní zaměstnanci nerostou na stromě ![]()
Na druhé kolo bych se určitě dostavila. Pokud jste platovou otázku řešili v prvním kole, ví, jaké je tvoje očekávání. Třeba mají specifický systém odměňování fix - bonus a chtějí si to s tebou ujasnit… Držím palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím vás, docela mě zajímá pohled na ostatní, jak jednají ohledně platů/mzdy při pohovoru? Jasně, většinou se na vás na to někdo zeptá, jako máte představu atd.,pokud není někde už uvedeno.
Já jsem se nedávno setkala se záležitostí, že na tuto otázku jsem odpověděla jasně danou částkou. Přičemž mi bylo odpovězeno, že nabízená částka je asi o 10 tis v hrubém nižší, že se tam asi nedostaneme, ale že přesně neví, kolik na té pozici vlastně mají.řekla jsem si, dobře, tak uvidíme, zřejmě mě dále skrz moje finanční nároky nevyberou. Nicméně byla jsem pozvána do druhého kola, při telefonátu jsem se tedy rovnou zeptala, jestli teda akceptovali můj požadavek na ohodnocení, že jsem se to nedozvěděla, ať neztrácíme obě strany čas. O mé částce nic nevěděla, řekla, že neví a že záleží na mě, jestli chci teda přijít. Vůbec jsem nepochopila tuhle situaci
Jestli je pohovor vícekolový, asi budou o platu jednat ve druhém kole. Ale je mi taky divný, že ti řeknou o 10 tis. míň
a pozvou tě dál. Třeba nesehnali nikoho kdo by jim to za ten plat dělal, tak dají nakonec víc
Šla bych tam a ukázala že stojím za ty peníze co chci.
Jinak já teda byla většinou na pohovorech kde byl plat uveden předem a já ho akceptovala. Jednou mi byla částka řečena až na pohovoru a tam jsem teda namítla, že moje představa o nástupním platu je… (bylo to asi jen o 2tis. víc) a nakonec jsme se dohodli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin píše:
No pracuju, protože u nás se hůře shání práce a vychází mi vstříc co se týká dětí. Ale už pokukuju. V srpnu se mi láme smlouva (ano dělám na roční prodlužované smlouvy - třetí, tak jsem zvědavá, protože více už se nemůže) a přemýšlím, že odejdu.
Právě, že to bylo ústně, jsem důvěřivý blbec.![]()
odhaduju, ze zamestnavatel je skola a ty pracujes jako skolni asistent. Tam je mzda zastropovana sablonami EU, nad tento ramec uz jen odmeny, pokud dostavas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kdo ti volal? Mohla to být jen sekretářka a ta nic konkrétního ani vědět nesmí. Jestli ti volala personalistka nebo budoucí šéfka, tak je to rozhodně neseriózní jednání. Ale jestli máš čas a nemáš jiné nabídky, tak prostě jdi a uvidíš, příprav si otázky na vše, co tě zajímá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano, setkala jsem se s pohovorem, kde presne nevedeli, kolik na nabizenem miste je mzda. Byla to soukroma firma.
A ano, setkala jsem se i s tim, ze me zvali do druheho kola, kdyz vedeli, ze me nezaplati. To byla zas jina instituce. Mysleli si, ze budu tak statsna, ze jim na to nakonec kyvnu
Nakonec me neodradil ani tak ten plat jako jejich dalsi podminky - musite dojizdet vlastnim autem, chceme vas mit kdykoliv k dispozici apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
odhaduju, ze zamestnavatel je skola a ty pracujes jako skolni asistent. Tam je mzda zastropovana sablonami EU, nad tento ramec uz jen odmeny, pokud dostavas.
Ne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
řekla jsem si, dobře, tak uvidíme, zřejmě mě dále skrz moje finanční nároky nevyberou. Nicméně byla jsem pozvána do druhého kola, při telefonátu jsem se tedy rovnou zeptala, jestli teda akceptovali můj požadavek na ohodnocení, že jsem se to nedozvěděla, ať neztrácíme obě strany čas. O mé částce nic nevěděla, řekla, že neví a že záleží na mě, jestli chci teda přijít. Vůbec jsem nepochopila tuhle situaci
Já jsem se nedávno setkala se záležitostí, že na tuto otázku jsem odpověděla jasně danou částkou. Přičemž mi bylo odpovězeno, že nabízená částka je asi o 10 tis v hrubém nižší, že se tam asi nedostaneme, ale že přesně neví, kolik na té pozici vlastně mají.