Vaše průměrná mzda, bydlení v nájmu,hypo, vlastní. Životní úroveň
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vaše průměrná mzda, bydlení v nájmu,hypo, vlastní. Životní úroveň
Dobrý den, jaká je vaše průměrná mzda a v jaké profesi?
Všude čtu jak mzdy jdou nahoru, tak mě zajímá jak moc se to liší od reality.
Bydlíte ve svém nebo v nájmu?
Máte dostatek financí aby jste si je užili, nebo je to z vyplaty do vyplaty.
01/2022
EDIT
Jdu příkladem 49.000kc hrubého
Bydlím v nájmu, přítelkyně mateřská. Žít se s tím dá, ale vyskakovat si nemůžeme ![]()
Příspěvek upraven 31.01.22 v 07:56
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Naprumerna mzda, jde pořád nahoru a bydlím ve svém a máme dostatek financí. Technický obor.
EDIT: určitě to je průzkum pro nějaký článek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plat ti tady nikdo neřekne, proč taky. Nehledě na to, že tato informace ti je k ničemu. Je v tom hodně jiných faktorů. Třeba kraj, kolik člověk vydá za jídlo (zdá má vlastní zdroje), oblečení, zda má děti… atd. A hlavně průměrný člověk si udělá tabulku příjmy a výdaje a podle toho musí hospodařit. Takže k čemu ti to je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo všichni neanonymně tady teď budeme psát své životní poměry ne
proč kdyžtak už autor nejde příkladem a nezačne první?
To jsou diskuze jak moje noha zase.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamina2017
Zajímá mě, jestli něco z toho lidé mají že prodávají svůj život za peníze.
Příspěvek upraven 31.01.22 v 07:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lukyn.101 píše:
Dobrý den, jaká je vaše průměrná mzda a v jaké profesi?
Všude čtu jak mzdy jdou nahoru, tak mě zajímá jak moc se to liší od reality.
Bydlíte ve svém nebo v nájmu?
Máte dostatek financí aby jste si je užili, nebo je to z vyplaty do vyplaty.![]()
01/2022
Mezd mám několik. V profesích, kde se musí pracovat. Bydlím ve svém. Dostatek mám, ale kdyby bylo více, asi bych se nezlobil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jdu příkladem 49.000kc hrubého
Bydlím v nájmu, přítelkyně mateřská. Žít se s tím dá, ale vyskakovat si nemůžeme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lukyn.101 píše:
@mamina2017
Zajímá mě, jestli něco z toho lidé mají že prodávají svůj život za peníze.
jak si jako společnost vedeme.
Co to je za nesmysl? Že někdo má dobrou práci a vydělá dost za 6 hodin denně, tak prodává svůj život za peníze nebo prostě každý, kdo má nadprůměrný plat, tak je otrok peněz?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od výplaty k výplatě nežiju, ale finanční gramotnost jsem sama nabyla až cca kolem 27let. Do té doby jsem fakt žila od výplaty k výplatě a nemyslela do budoucna.
Bohužel se finanční gramotnost nevyučuje a v rodinách málo praktikuje, proto jsou lidé co mají problémy. Mě to díkybohu došlo včas, takže jsem zavčasu šetřila, v době relativně nízkých cen si koupila svůj byt, zavedla spořící účet, fondy a stavebko.
Takže i když mám nízkou výplatu (při rodičovské více nestíhám) tak mám nízký nájem a úspory. Po zaplacení všech měsíčních výloh (nájem, spoření…) zbývá na žití 20-25tis. Není to tajné a žijeme fajn.
Můj ex manžel takhle nepřemýšlel před svatbou, ani po svatbě, takže i z druhého rozvodu odešel zase jen „s taškou“ a úvěrem na auto. Přesto sliboval nové partnerce další svatbu a hezký život. Což chce docílit snížením alimentů
ale nevychází mu to. Ted vyskakuje jak čertík z krabičky, jaký je chudák a jak a za co má žít.
Takže tyhle finanční dotazy mají spoustu faktorů - nejen výši mzdy, region, náklady, ale i životní postoj (někdo dělá práci ho baví za málo peněz, i když by mohl mít práci s větší mzdou, ale nechce jí dělat), někdo nepřemýšlel včas nad bydlením, zajištění do budoucna, někoho dostal odchod partnera do problémů atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius
Je to také o tom jakou profesi člověk dělá a zda ho naplňuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Příjem slušný, žijeme ve svem, bez dluhu. Nestěžuju si.uz se mi podařilo zajistit i děti, do začátku života jednou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manzel 45 čistého v technickém oboru, já rodicak. Před nim 20 v čistém (obor nebudu psát, je dost specificky, ale částečně zdravotnictví, perspektiva růstu tam je). Hypo 13. Neuzivame moc, setrime na dostavbu. A teda plat muži rok stojí, ani nečeká navýšení.
- Citovat
- Upravit
43 čistého, administrativní pozice ve výrobní mezinárodní firmě. Žiju sama v nájmu, s pořízením vlastního bydlení nepočítám, nedosáhnu na něj. Mám vysoké náklady.
- Citovat
- Upravit