Nápady na vylepšení rozvozu

30.1.22 14:37

Nápady na vylepšení rozvozu

Ahoj ráda bych radu. Máme malé květinářství a připravujeme nově i rozvozy květin.
Snažíme se o rodinný přístup, bohužel konkurence je obrovská a rádi by jsme se odlišily.
A kdo jiný než zdejší komunita by mi mohla poradit.
Budu ráda za každou připomínku a nápad.
:srdce:
DĚKUJI MOC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20891
30.1.22 15:12

No možná bude stačit presny rozvoz na dané místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
30.1.22 15:21
@Michaela240 píše:
Ahoj ráda bych radu. Máme malé květinářství a připravujeme nově i rozvozy květin.
Snažíme se o rodinný přístup, bohužel konkurence je obrovská a rádi by jsme se odlišily.
Budu ráda za každou připomínku a nápad. :srdce:
DĚKUJI MOC

Odlišit se, projdi si x květinářství a možná i vaše (nevím) každé je stejné.
Chápu řezané květiny ty jsou všude stejné a vždy se z nich dá uvázat jiná kytice, ale já nejdu do květinářství jen pro vázanou kytici, ale i pro kytku v květináči - vydrží delší dobu než řezané.
A výběr - ficus, dracaena, spathiphyllum a to vše, nic kvetoucího nic exotického. Všude stejné obyčejné svíčky a stejné keramické kraviny

• Citovat
  • Upravit
53518
30.1.22 15:38
@Michaela240 píše:
Budu ráda za každou připomínku a nápad. :srdce:
DĚKUJI MOC

V životě jsem rozvo :,( z květin nepotřebovala. Máme ve městě rodinné květinářství. Když potřebuju květiny, jdu si vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
30.1.22 15:49

Ja se v tom vubec neorientuju. Rozvoz kvetin jsem u nas v Pardubicich hledala asi 2×. Ale jako potencionalni zakaznik bych ocenila rozvoz i mensich kvetin nez 30 ruzi atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
30.1.22 16:12

Pokud máš dodávku, možná místo obyčejného rozvozu takové pojízdné květinářství, že by si někdo na místě před svým domem ty květiny přímo vybral. Ale aby pak náklady na pohonné hmoty nebyly vyšší než zisk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
30.1.22 16:22

@Michaela240 rozvoz květin - zkusit můžete, ale raději si přijdu do květinářství vybrat tam je každá uvázaná kytice jiná, oproti tomu na stránkách květinářství - objednávky rozvozu pořád to stejné.
Hodně aranžují na dušičky, adventní věnce apod. A sehnat nějaké ozdoby k aranžování je v květinářství nemožné… Když už tak opět červené, bílé, fialové svíčky a k tomu minimum ozdob ve stejné barvě.
Jsem v oboru, takže hodnotím i správnost uvázané kytice - vezmu do ruky a zapíchnu si drát do prstu, listy pod úvazkem. V našem malém městě máme 4 květinářství, takže proč bych šla do květinářství kde dám za 3 gerbery skoro 300 kč, když o pár kroku dál mám pěknou uvázanou 150 - 200 kč. Ale v jednom největším městě mi květinářka říkala, že musí mít růže za 100kč / 1ks, protože to jinak podnikatele, kteří k ní chodí nakupovat nekoupí, myslí si že to kytka před zvadnutím když za ní mají dát 200 kč, raději dají 1 000 kč.
Ale nedostatek výběru pokojovek mě štve, raději si zajedu do polska - velký výběr a levno.
Udělej nějakou anonymní anketu na facebooku na stránkách vašeho města

• Citovat
  • Upravit
14723
30.1.22 16:49

Pro Vás je hlavní kritérium doručit čerstvé, nepomuchlané, nepolámané, neopadané a za dobrou cenu a hlavně KRÁSNÉ.
Nevím, co bys chtěla vymyslet, protože záleží, kolik můžeš pustit žilou a jestli ty kytice umíte vázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
30.1.22 18:37

@Michaela240 Jinak kolegyně prodává i kokedamy, nikde jinde jsem to neviděla jen u ní a před vánoci dá info na fc - přihlásí se k ni 5 - 10 žen (podle velikosti prostorů) zaplatí nějaký poplatek - samozřejmě aby z těch peněz měla něco i pro sebe do kapsy.
A ona jim nachystá věnce, chvojí, svíčky, půjčí tavnou pistol, x ozdob. Káva, čaj, cukroví. Ženské poznají květinářství, udělají si adventní věnec pod odborným dozorem, trošku poklábosí a ona má fajn reklamu
Můžeš toto udělat i na velikonoce, dušičky.
Konec školního roku a začátek krom kytic pro paní učitelku kupuje hodně lidí i dárky k těm kytkám. Než koupit nějakou keramickou blbost, raději bych podpořila nějaké domácí tvořitele, kteří teď přišli o možnost prodeje ve vánočních stánkách a domluvila se s nimi na prodeji u tebe ve firmě.
Kamoška má bio prodejnu a do toho nabídla jedné paní prodej voňavých mýdel jen aby prodala to co vytvořila.. No lidé se chytli a paní má už zásoby dávno prodané a vyrábí dál

• Citovat
  • Upravit
30.1.22 18:43

Já osobně bych uvítala v květinářství: monstery, fyttonie, soleira-soleroi, mandevillu, alokázie…to teď frčí. Pak skleněné koule na zavěšení, tzv. aeária, miniskleníčky v „gothick“ stylu, paludária…kapradiny…
Ne hromady ohavných kýčovitých svíček a pořád ty samé rostliny - benjamíny a palmičky…Také bych si ráda koupila voňavé muškáty a muškáty s panašovanými a barevnými listy…Je toho hodně, snad tě to ispiruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.22 18:44

A mimózu - po té toužím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat