Změna práce - snaha o početí

2740
31.8.16 10:03

Když máte na dobu určitou, tak buď počkáte na uplynutí této sjednané doby nebo ve ZD odejdete kdykoliv. Pakliže zůstatanete, předáte zaměstnavateli lék. posudek a on je povinnen vás přeradit na práci odpovídající ZP a příslušným nařízením.
O tom jaká to bude práce rozhoduje zaměstnavatel nikoliv vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Elenloth
31.8.16 10:38
@Anonymní píše:
Chtěla jsem se zeptat, jak to funguje, pokud žena otěhotnění a má pracovní dobu na určitou, popřípadě je ve zkušební době. Pokoušíme se o dítě, ale jsem nucena změnit práci, výhledově určitě za pár měsíců. Nechci, ale kvůli jedné věci musím. Nechci rozepisovat jakou, pro některé tady by to byla třeba banalita, ale pro mě ne. Buď v rámci firmy, že mě preradi nebo uvažuji, že odejdu úplně. Každý den brečím, nevím, jak se rozhodnout. Kdybych zůstala, výhoda je, že by mi zůstala smlouva na neurčito, ale já vůbec nevím, kde bych chtěla jít v rámci firmy. Škoda, že nemám křišťálovou kouli.

No a co přesně chceš vědět? Ve zkušební době mohou ukončit pracovní poměr, i když jsi těhotná a smlouva na dobu určitou prostě skončí, i když jsi těhotná nebo na mateřské.

• Citovat
  • Upravit
333
31.8.16 11:40

Tak máš určito nebo neurčito? Já myslím, že zůstat na neurčito, jít na neschopenku a mateřskou! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
31.8.16 12:05

No, to jo, tak tam vydrž rok/dva. Z dlouhodobého hlediska je výhodnější ta práce na neurčito.
Já to taky vydržela (ikdyž snaha o dítě trvala skoro rok). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
31.8.16 13:14
@Anonymní píše:
@Elenloth Přesně tohle jsem chtěla vědět. Děkuji. Mamka mi tvrdí, že těhotnou nikdo vyhodit nemůže, ale jak ty píšeš, je to tak, ze pokud máš na dobu určitou, tak ti končí smlouva k tomuto datu. Jde o to, že teď mám na dobu neurčitou a pokud bych odešla, tak samozřejmě si pohorsim v tomto pokud otěhotnim. Ale třeba se to nepovede to početí.

NO těhotnou vyhodit nemůžou, ale ukončení pracovního poměru ve zkušební době ani uplynutí doby sjednané ve smlouvě není vyhazov, takže o práci takto přijít lze.
Mně se povedlo nastoupit do nové práce čerstvě těhotná, ještě jsem to nevěděla. Taky jsem měla smlouvu na dobu určitou, takže se teď nemám kam vrátit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat