Změna práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Manzel na tom byl se smlouvou stejne a presel na SVČ aby mel to co by mel mit Vas manzel. Na jednu stranu se to vyplati, naklady na zdrav. a soc. pojisteni neni tak vysoke, naklady uplatnuje pausalem 80%, takze neplati zadnou dan. ALE kdyz chce volno, nikdo mu jej nezaplati a o to vice se musi otacet po zbytek mesice aby ty hodiny mel. Aby si vydelal tech cca 50.000,– za mesic je v praci 7 dni v tydnu Takze zalezi co chcete. Penize sice mame, ale za jakou cenu. Ja si nekdy rikam, radeji mene penez ale tatku doma, ale manzel je hodne na penize, kazdou hodinu, kterou je doma prepocitava na prachy, takze v tomto mam smulu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na druhou stranu, když bude na ŽL, tak můžou jen tak ukončit spolupráci (záleží, co je ve smlouvě) a bude najednou bez práce… to u zaměstnance tak rychle nejde… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pravě, ukončit spolupraci můžou kdykoliv. Ale v našem městě by relativně snadno našel novou ( za puvodni mzdu) @Lenka512 @carnation těch 48000 by mu vychazelo na 4 dny v týdnu12 hodin denne
- Citovat
- Upravit
Tak to je krasny prijem za takove smeny a pokud by se neco zvrtlo a nemel by problem si pak najit praci sla bych do toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o váš názor. Manžel pracuje jako dělník. Mzdu má cca 20000Kč. Nyní má možnost pracovat ve stejné firmě na živnost kde by si vydělal cca 48000. Problém je v tom, že by neměl nárok na dovolevou, musel by si platit sociální a zdravotní, neměl by nic na důchod, žádná nemocenska ( a je to pozice rizikova) tak přemýšlíme zda do toho jit, nebo zůstat u svého jisteho. Já mám plat podobný, takže by se mám víc určitě hodilo, ale máme strach zda se to v závěru vyplatí. Šlo by jste dotoho? Děkuji za reakce. Anonym financni udaje
No, brácha tak vlastně začal podnikat. Samozřejmě, ta smlouva by nesměla být exkluzivní a práce by měla být taková, aby si mohl hledat i jiné kšefty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud si bude platit nemocenské pojištění, tak by mu v případě nemoci nebo úrazu byla vyplácena nemocenská, to je jeho volba platit x neplatit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No pravě, ukončit spolupraci můžou kdykoliv. Ale v našem městě by relativně snadno našel novou ( za puvodni mzdu) @Lenka512 @carnation těch 48000 by mu vychazelo na 4 dny v týdnu12 hodin denne
S rozhodnutím moc neporadím, asi by to chtělo vše hlavně propočítat. Snad jen, nezapomeňte si připočítat i alespoň minimální nepocenské pojištění a důchodové. Určitě vám na ČSSZ nebo i tady poradí líp. Nemocenské proto, že kdyby onemocněl, tak alespoň po nějaké době by měl nárok na nějaké peníze. Pokud by si ho neplatil vůbec a byl nemocný i více jak měsíc, nedostal by ani korunu. (mám pocit, že OSVČ mají nárok na nemocenskou až po měsíci, ale nikdy jsem to nepotřebovala zjišťovat)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Důchod - tak záleží na něm, kolik bude odvádět, ne? Jestli minimum nebo více… ![]()
Ono to pak má i vliv na výši výplaty případného vdovského důchodu nebo sirotčího… nechci nic přivolávat, ale lidé si toto také neuvědomují… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uprimne v dnesni dobe resit vysi duchodu co bude za 30 let… Manzel ma na sebe napsanou kvalitni pojistku, ktera mu pokryje i nemoc, uraz, nedej boze umrti a statu odvadi jen povinne minimum. Kdyz jsme si zjistovali kolik by musel platit nemocenske pojisteni a duchodove pojisteni aby to k necemu bylo, nedoplatil by se. Tolik neplati ani zamestnanec a zamestnavatel dohrody u HPP. Castku co by mesicne odvedl statu odvede rocne na pojistku a je klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o váš názor. Manžel pracuje jako dělník. Mzdu má cca 20000Kč. Nyní má možnost pracovat ve stejné firmě na živnost kde by si vydělal cca 48000. Problém je v tom, že by neměl nárok na dovolevou, musel by si platit sociální a zdravotní, neměl by nic na důchod, žádná nemocenska ( a je to pozice rizikova) tak přemýšlíme zda do toho jit, nebo zůstat u svého jisteho. Já mám plat podobný, takže by se mám víc určitě hodilo, ale máme strach zda se to v závěru vyplatí. Šlo by jste dotoho? Děkuji za reakce. Anonym financni udaje
nárok na nemocenskou a pod by měl, pokud by si platil odvody.. riziko musíte zvážit vy, né vždy za to ty prachy stojí - spočítej si soc, zdrav, nemocenské pojištění, nějaké další pojištění a pak uvidíš, jak to vyjde..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky.
Obnovuju toto téma a doufám, že mě „nakopnete“ jedním, nebo druhým směrem, protože jsem bezradná. Jde o toto.
Jsem zaměstnaná, dělám jen na ráno, práce o víkendu je „sprosté slovo“, do práce to mám co by kamenem dohodil(cca 5KM ), bezva kolektiv, vztahy s vedením taky supr, přiznám se, že do práce chodím ráda-ještě se mi nestalo, že by mi šéf nevyhověl ve volnu nebo tak celkově. ALE beru 14tis hrubého(teď nám budou přidávat, tak čekám, že dají cca 500Kč), No, dostala jsem se do situace, kdy by se fakt hodilo víc peněz a našla jsem nabídku (a vím, že mě vezmou) 3 směny, práce v nezdravém prostředí, taky kousek od domu (cca o 1km dále), další věci zatím hodnotit nemohu. Nástupní plat je 17tis, slibudou až 22tis (toť otázka, jestli je taky dají)
A teď ta otázka. Jak by jste se rozhodli??? Stojí ty cca 3tis čistého za to??? Ty peníze nepotřebuju, nijak životně, ale jedem od výplatě k výplatě :-/ A už mě to nebaví.
Ale fakt nevím, sedím tu a nedokážu si vše srovnat.
Anonym snad chápete.
- Citovat
- Upravit
Kvůli třem tisícům bych nezměnila skvělou práci za něco takového ![]()
Příspěvek upraven 10.04.17 v 18:22
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky.
Obnovuju toto téma a doufám, že mě „nakopnete“ jedním, nebo druhým směrem, protože jsem bezradná. Jde o toto.
Jsem zaměstnaná, dělám jen na ráno, práce o víkendu je „sprosté slovo“, do práce to mám co by kamenem dohodil(cca 5KM ), bezva kolektiv, vztahy s vedením taky supr, přiznám se, že do práce chodím ráda-ještě se mi nestalo, že by mi šéf nevyhověl ve volnu nebo tak celkově. ALE beru 14tis hrubého(teď nám budou přidávat, tak čekám, že dají cca 500Kč), No, dostala jsem se do situace, kdy by se fakt hodilo víc peněz a našla jsem nabídku (a vím, že mě vezmou) 3 směny, práce v nezdravém prostředí, taky kousek od domu (cca o 1km dále), další věci zatím hodnotit nemohu. Nástupní plat je 17tis, slibudou až 22tis (toť otázka, jestli je taky dají)
A teď ta otázka. Jak by jste se rozhodli??? Stojí ty cca 3tis čistého za to??? Ty peníze nepotřebuju, nijak životně, ale jedem od výplatě k výplatě :-/ A už mě to nebaví.
Ale fakt nevím, sedím tu a nedokážu si vše srovnat.
Anonym snad chápete.
ten rozdíl 3000,– je 100,– denně…raději bych šla 1× za 14 dní na brigádu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit