DPČ a rodičák

19886
29.8.16 18:53

DPČ a rodičák

Ahoj všem. Od září nastupuji na dohodu o pracovní činnosti a jsem na rodičáku. Kolik jsou prosím odvody z té dohody? Jak se to spočítá popř. ovlivňuje to situace, že jsem na rodičáku? Smlouva je do 30.6. a já jsem na rd do 2.5. bylo by lepší to protáhnout také do 30.6.? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3678
29.8.16 19:09

@veve.m Taky jsem byla na rodičáku a byla na dpč, teď jsem na dpč a rodičák už nepobírám, odvody jsou stejné, vycházelo to na nějakých -20%, pokud je to dohoda nad 2500,– tak se z toho odvádí zdravotní, takže pokud to není nutné, není třeba rodičák z tohoto důvodu prodlužovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19886
29.8.16 19:12

@michee moc děkuji za odpověď. Takže pokud to chápu zdr. a soc. platí stát a ještě tedy se to strhává i u zaměstnavatele. Není to jen jednou, je to na každou práci tedy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
29.8.16 19:58

@veve.m kdyz jsem byla na rodicaku, strhavali stejnou castku jako ted, kdyz uz na rodicaku nejsem. Ja se o to nijak extra nezajimala, pro me bylo dulezity to, co bylo po rodicaku, mela jsem ho jen na dva roky a pracovala od synkova roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.18 16:42

Ahoj jsem na rodičovské a chodím na brigádu na DPČ. Mám na hodinu 115,– v Březnu jsem odpracovala 93 hodin. Takže v hrubém je to 10 695,– když tuhle částku vložím do kalkulačky pro výpočet mzdy vyjde mi částka 9 223,–. Takže jsem s těmito penězi počítala…ale na účet mi přišlo 7 481,– 8o 8o 8o a vůbec se k téhle částce nedokážu dobrat. Můžete mi někdo napsat jak se to vypočítá? Abych příští měsíc věděla. Snad jsem to napsala srozumitelně moc děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
21091
10.4.18 16:53
@Anonymní píše:
Ahoj jsem na rodičovské a chodím na brigádu na DPČ. Mám na hodinu 115,– v Březnu jsem odpracovala 93 hodin. Takže v hrubém je to 10 695,– když tuhle částku vložím do kalkulačky pro výpočet mzdy vyjde mi částka 9 223,–. Takže jsem s těmito penězi počítala…ale na účet mi přišlo 7 481,– 8o 8o 8o a vůbec se k téhle částce nedokážu dobrat. Můžete mi někdo napsat jak se to vypočítá? Abych příští měsíc věděla. Snad jsem to napsala srozumitelně moc děkuji za odpověď

No, to ti vychází tak jedině na daň. Ale ještě ti musí zaplatit sociální a zdravotní z té částky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
10.4.18 17:41

A smí se při RD překročit ta částka 6.100 Kč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
10.4.18 18:10

Jasne, zejo, pri RD muzes mit neomezeny vydelky. Jen si osobne myslim, ze DPC se pri rodicaku nevyplati…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101584
10.4.18 19:08

@TeSudička A proč by se nevyplatila? Mít 7400,– mi přijde lepší než 0,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101584
10.4.18 19:18
@P4ja píše:
No, to ti vychází tak jedině na daň. Ale ještě ti musí zaplatit sociální a zdravotní z té částky.

Ne, to ji nevychází jedině na daň, to naopak podle částky nebude mít podepsané prohlášení poplatníka a tedy neuplatněnou slevu na poplatníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101584
10.4.18 19:21
@Anonymní píše:

No, k přesné částce jsem se taky nedostala, vychází mi 7 357,– a to mi vyjde ve chvíli, kdy není uplatněna sleva na poplatníka, takže tipuju, žes nepodepsala prohlášení. Nebo si tam nevyla od začátku měsíce a to mají účetní někdy problém s tím slevu uplatnit, i když osobně nechápu proč, pokud nejsem lempl, tak to podepíšu jen když vím, že jsem daný měsíc jinde nepracovala a pokud lempl jsem, tak mohu mít 2 změstnání po celý měsíc a podepsat to oboum (ano, vím, že se to nesmí, ale to neznamená, že to někdo není schopen udělat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat