Může zaměstnavatel nařídit čtyřsměnný provoz?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
může zaměstnavatel nařídit
Pracuji ve třísměnném provozu ze zkušenosti vím že ne každému směnnost vyhovuje nám doma ano střídáme se v hlídání o dceru s přítelem jenže jsem zaslechla takovou informaci v práci že se chystá čtyřsměnný provoz což by u nás nešlo jsou tam dva víkendy v měsíci nemáme babičku a ani dědu fungující dcera má pět let tak samostatná není zajímalo by mě jestli to může zaměstnavatel nařídit nebo bych měla šanci zůstat ve třísměnném i když i ted mají a hledají 40 lidí pochybuji že by to tak brzy rozjeli nebo někde zůstane tří to ještě nikdo neví otázka je jestli to může zaměstnavatel nařídit???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@loulek Já myslím, že může. Stalo se mi totéž, nicméně já už měla tehdy děti velké. Nikdo se nikoho neptal, prostě to oznámili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to je zas příspěvek
Jedna dlouhá a ne moc srozumitelná věta ![]()
Podej výpověď. Když ti to nebude vyhovovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice píše:to je zas příspěvek
Jedna dlouhá a ne moc srozumitelná věta
Podej výpověď. Když ti to nebude vyhovovat.
To je souvětí na mašli. Možná by se vyplatilo nejprve uvažovat a pak psát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslím, že může. Možná pokud máš ve smlouvě specifikovaný ten třísměnný provoz, dalo by se to nějak uhádat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dle mých zkušeností je jedno, co máš ve smlouvě. Prostě ti to nařídí a hotovo. Když se ti to nebude líbit, ukáže dveře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas hrozi zavedeni nocnich smen-od ledna. Nikoho se neptaji, jestli se to libi. Bud ber nebo vypoved ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marcelka146 píše:
U nas hrozi zavedeni nocnich smen-od ledna. Nikoho se neptaji, jestli se to libi. Bud ber nebo vypoved
Většinou na ty noční směny lidi reagují tak, že odcházejí. Je to dost náročné a mizerně placené, totální ztráta času. Za 5 nočních po sobě jsem na výplatnici našla 300 Kč jako příplatek ze zákona. Celý týden zabitý o ničem, doma jsem se motala jako zfetovaná, kazit si takto zdraví, už nikdy více!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marcelka146 píše:
U nas hrozi zavedeni nocnich smen-od ledna. Nikoho se neptaji, jestli se to libi. Bud ber nebo vypoved
No, to není tak jednoznačné… záleží co má člověk v pracovní smlouvě, pokud tam nejsou, tak si může celkem trhnout nohou zaměstnavatel, nebo hezky zaplatit odstupné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A já teda myslím, že pokud pečuješ o malý dítě, tak by ti měl v plánování směn vyhovět, pokud mu v tom nebrání vážný důvody
jedna známá před pár lety takhle dělala jen ranní a noční(to byl doma otec dítěte), odpolední vůbec nedělala, protože by se neměl kdo starat o kluka(to mu bylo od 3 do asi 8 let, co tam dělala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nařídit ani tak ne. Nemusíš dodatek o čtyřsměnném provozu podepsat. Ale logicky - nebude pro tebe práce.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1
Jelikoz mam smlouvu do konce prosince, tak predpokladam, ze novou smlouvu upravi i na nocni. Takze bud podepsat nebo konec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marcelka146 Tak to samozřejmě ano, tam se bude jednat o novou smlouvu, to z dotazu nebylo patrné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 no tak to by přesně vyhovovalo i nám raní a noční bez odpoledních
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice píše:to je zas příspěvek
Jedna dlouhá a ne moc srozumitelná věta
Podej výpověď. Když ti to nebude vyhovovat.
Aby ji zaměstnavatel dokázal přečíst.
I když nakonec se bude jednat o případnou novou smlouvu, ale tu ti zakladatelko vůbec nikdo nemusí nabídnout, tudíž situace bude vyřešená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit