Práce poštovní doručovatelky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, já dělala pár let zpátky pošťačku brigádně. Mám zkušenosti ze dvou pošt. Měla jsem na zaučení týden, první týden sama byl krušný, ale myslím si, že se to nejdéle za 3 týdny naučit dá. Ráno jsme se sešly, natahaly dovnitř balíky a poštu, ta se roztřídila podle rajónů. Každá doručovatelka měla k ruce tzv. pochodník - takový itinerář cesty, jak má chodit a kde kdo bydlí. To člověk vytáhne párkrát, cesta je ten nejmenší problém se naučit.
Horší je vědět, jak zacházet s různými typy dopisů a balíků. Velkým mínusem této práce jsou povinné produkty (ano, nabízení spoření a další) a roznos letáků. Samozřejmě za každého počasí. A je to práce s velkou finanční zodpovědností. Brigádně se mi tam líbilo, na stálo bych tam nechtěla. Protože pokud nemáš hotovou práci, tak domů prostě nejdeš, i kdybys už 3 hodiny přesluhovala.
Taky záleží, jestli budeš chodit sama nebo budeš závislá na kolegyni, se kterou budeš sdílet jedno auto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych problem videla v povinnem nabizeni financnich produktu. Manzel se informoval na praci dorucovatele baliku za mzdu, o ktere se snad ani neda rict mzda. A k tomu povinny prodej financnich produktu. A kdyz nesplni normy, tak ahoj, uz te nechceme ![]()
- Citovat
- Upravit
Poštovní doručovatelky se nám tady posledních pár let střídají jako ponožky. Často mi tu ty lidi skoro brečí, poněvadž pracovní podmínky jsou nepříjemné(velmi jemně řečeno).
Běžná je situace, kdy mi donese pošťačka dobírku a nemá na vrácení, poněvadž jí třeba i odmítnou proměnit její vlastní peníze, natož aby jí oproti podpisu daly nějaké drobné z pošty.
Když jsem jednou jela autobusem, tak pošťačce chtěl pomoct do autobusu s tou taškou s dopisy jeden galantní muž. Byl to normálně stavěný chlap, žádné tintítko ani nikdo obézní, ale skoro to nedostal do schodů, jak to bylo těžké. Poštovní doručovatelka mu na to jen řekla, že oni sice mají možnost si to zabalit a někde nechat, jenže systém je takový, že tím místem, kde si to můžou nechat, ona projde dvě hodiny před tím, než to tam někdo doveze. A pokud by na to čekala, tak nestihne doručit.
Plat je na takové úrovni, že každá do jedné k tomu ještě navíc bokem doručuje letáky, jinak by tady v našem městě nezaplatily ani podnájem.
A o produktech už tu bylo namluveno dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znám pár lidí, kteří to dělají, dokonce i někoho, kdo to dělá celý život a nešla bych do toho, je to strašná práce, dřina, honička, musíš ještě ke všemu nabízet neustále nějaké ptákoviny a dostaneš za to ve finále nula nula prd. To co tahají je dost těžké a záleží na rajonu, ale většinou se dost nalítáš
jako kdyby to bylo aspoň adekvátně ohodnoceno, ale ono není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem přemýšlela nad mínusy a plusy pošty. Já jsem fakt plus až na „čerstvý vzduch“ nenašla. Tehdy jsem tam brigádně chodila proto, že jsem to měla kousek od domu a měla jsem víc než za kasou v marketu. A pak dýška za důchod a dobírky. Ale nastálo je to fakt jen o těch mínusech.
- produkty (velký tlak)
- letáky
- práce se nedá stihnout za normální pracovní dobu
- za každého počasí
- finanční zodpovědnost
- lidi si stěžují kvůli každé prkotině
- fyzicky namáhavá práce - ono se říká, že dneska už se moc nepíše, ale katalogy, letáky, výpisy… pošty je stejně hodně a je pořádně těžká
- mizerný plat
- po práci je člověk fakt vyřízenej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fialová7 píše:
Ještě jsem přemýšlela nad mínusy a plusy pošty. Já jsem fakt plus až na „čerstvý vzduch“ nenašla. Tehdy jsem tam brigádně chodila proto, že jsem to měla kousek od domu a měla jsem víc než za kasou v marketu. A pak dýška za důchod a dobírky. Ale nastálo je to fakt jen o těch mínusech.
- produkty (velký tlak)
- letáky
- práce se nedá stihnout za normální pracovní dobu
- za každého počasí
- finanční zodpovědnost
- lidi si stěžují kvůli každé prkotině
- fyzicky namáhavá práce - ono se říká, že dneska už se moc nepíše, ale katalogy, letáky, výpisy… pošty je stejně hodně a je pořádně těžká
- mizerný plat
- po práci je člověk fakt vyřízenej
pokud to není tajné, kolik produktů smluv na cokoli musíš měsíčně uzavřít? Je to nějak ošetřeno v pracovní smlouvě nebo jen záminka pro vyhazov za jinou věc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa Upřímně, tohle netuším. Jako brigádník jsem to ve smlouvě neměla. Ale vím, že ženský, aby měly klid, do toho uhnaly snad všechny členy rodiny. Mám kamarádku na poště (za přepážkou), zeptám se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fialová7
Na prepazce je jiny plan, nez maji dorucovatele. Samoze vetsi. Jinak zalezi na typu posty, na poctu dorucovatelu. My meli takovy plan, ze za jeden kalendarni rok jsme meli uzavrit jedno zivotko, jedno nezivotko, nejake POV, osobni ucty, stavebko, pricemz se da vymenit jeden produkt za jiny, treba stavebko mit nebudete, ale budete mit dva osobni ucty, tak se Vam to bude pocitat, jako byste mela stavebko ![]()
Na poste jsem delala asi od 13 let brigadne, (je mi 30), a ted uz nejaky ten rok na staly pracovni uvazek, takze jsem s tim podnikem fakt srostla
![]()
samoze ta prace ma nejake minusy, ale daji se najit i plusy ![]()
tak hodne stesti pri rozhodovani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fialová7 @Sany80s @radkka @Burj Chalifa @gatsby1+anonymní Děkuju holky mi, tak plat bych měla o 25 Kč vyšší než teď, těžká práce mě až tak nevadí, to nabízení produktů by mě teda vadilo nejvíc. Taky paní říkala, že se tam dost lidi střídají asi v tom něco bude. I když já jsem na dyrsnější podmínky v práci zvyklá, nejsem žádnej ufnukánek, ale i tak. Já pořád práci mám tak zas na to tak nespěchám tak teď nevím jestli raděj nehledat dal ![]()
- Citovat
- Upravit
Priznam, ze jsem dost prekvapena. My tedy spadame pod malou postu, nase postacka ma na starosti 2 vesnice. Nikdy se mi nestalo, ze by mi nabizela nejaky produkt, naopak vzdycky specha, aby stihla autobus do te druhe vesnice. Penize mi take nikdy nedonesla, vzdy jen slozenku a baliky rozvazi nekdo jiny autem. Je pravda, ze tedy batoh ma vzdy narvany postou a behem dopoledne se zastavuje na poste pro dalsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lenka_ Prave me taky prijde ze peníze už postacky u sebe nenosí ne? jen slozenky.To bych asi mela i strach ze me někdo prepadne.
- Citovat
- Upravit
@lenka_ To tak na menších poštách chodí, že jedna má na starosti to, co unese/uveze na kole a větší balíky vozí autem. Já jsem 3 roky chodila pěšky z károu po městě, případně jsem jezdila po městě na kole, 1 rok jsem jezdila vesnice s autem. Měli jsme jich 18 nebo 19 ve třech a dvě měla zastat sama 4. pošťačka. Za tu jsme odvážely velké balíky.
Třeba má hodně členů v příbuzenstvu nebo se obejde bez osobního ohodnocení ![]()
Jinak Anonymní ZAKLADATELKO, kdyby tu dřinu alespoň někdo ocenil. Já si teda přišla asi na 2000-3000 měsíčně navíc na dýškách, ale to je jak kde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@lenka_ Prave me taky prijde ze peníze už postacky u sebe nenosí ne? jen slozenky.To bych asi mela i strach ze me někdo prepadne.
Peníze nosí doteďka. Důchody a dobírky určitě. Jinak za mých pošťáckých let jsem ještě musela vybírat tržbu dvou místních obchodů a donést je na poštu a nechat poslat. Druhý den jsem ji přinesla potvrzení o provedené transakci. Mívala jsem na začátku dne i kolem 250 tisíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trzba muze byt stale
@Anonymní píše:
Praveze nosi-duchody, poukazky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, mám takové dilema.Do příštího týdne se mám rozhodnout zda vezmu práci poštovní doručovatelky a protože s toho mám trochu strach tak bych se ráda zeptala těch z vás co tuhle práci dělali nebo dělají, jak moc je těžké se to vše naučit a vůbec bych byla ráda za nějaké bližší informace a detaily, na pohovoru mi to bylo vše popsáno tak nějak všeobecně. Děkuju předem za odpovědi.