Změna práce ve zkušební době?

817
16.12.09 11:02

Změna práce ve zkušební době?

Ahoj holky, chci se zeptat, jestli nemáte některá zkušenost. Nedávno jsem přišla o práci, podařilo se mi najít novou, znělo to skvěle. Teď jsem v nové práci a začínám zjišťovat, že to bohužel není to pravé, jsem dost zklamaná a nevím, co dál. Zůstat tady a mít alespoň jakousi jistotu, teď v této době, s tím, že práce mi nic nedává, nebo dál hledat práci, která by mě uspokojovala a bavila? Jsem ve zkušební době, odejít by nebyl problém, ale jak chodit na pohovory, když na dovolenou ještě nemám nárok? Tak by mě zajímalo, jestli jste některá z vás tímhle neprošla. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3138
16.12.09 11:34

já bych zůstala v práci intenzivne hledala druhou a třeba těsně před koncem zkušebky podala vypoveď.(a ideálně ihned navazala praci novou)
Pracák mě přijde děsběs a nejhorší varianta.

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
16.12.09 11:44

mandarinko - já bych se rozhodovala podle toho, jaká je nezaměstnanost v tvém bydlišti, jak dlouhou si shnáněla tuto práci a jaká je nabídka práce na pozice, o které máš zájem. Kdyby ti to vyšlo, jak píše janac bylo by to ideální, ale to bývá málokdy.
Pokud se navíc chceš snažit o mimčo, tak bych se spíše klonila k myšlence zůstat, ať máš i jiné myšlenky a mj. aby ti měli z čeho platit nemocenskou a mateřskou, abys nebyla nasuchu (jo kdyby pro tebe nebyly peníze důležité, tak to je jiná :mrgreen:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
16.12.09 11:48

janoc: Ale jestli Mandarinku chápu, tak se hlavně ptá, jak to udělat, aby mohla chodit na pohovory a přitom být v práci stávající. Takže ona ví, že musí hledat intenzivně, ale neví jak.

Mandarinko: A já ti bohužel moc neporadím. Zkus alespoň rozeslat životopisy a pokud je to možné, v práci si třeba zkus něco nadělat a třeba si vzít náhradní volno, kdyby tě na nějaký pohovor pozvali. No a nebo (ale není to zrovna to, co by člověk měl dělat) lékaře na den pohovoru. Samozřejmě jít k lékaři, ale pak i na pohovor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
16.12.09 11:56
Flyingfrog píše:
janoc: Ale jestli Mandarinku chápu, tak se hlavně ptá, jak to udělat, aby mohla chodit na pohovory a přitom být v práci stávající. Takže ona ví, že musí hledat intenzivně, ale neví jak.

:-D :lol: no..já jen kdyby to nááhodou nevědela.

A řekla bych že pohovory se dají domluvit i na odpo..
I když co já vím jak je to ted s prací. Když ji hledala já, měla jsem trošku pocit, že na mě čekají, ty pohovory byly strašně fajn a mohla jsem si vybírat..
 J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
16.12.09 13:10

jano: Chm, já když hledala práci (dva roky zpět), tak rozhodně na mě nikdo nečekal a rozhodně jsem si nemohla vybírat hodiny pohovoru. Všechny pohovory dopoledne a jeden na 4 hodiny (ČP). Asi jsi hledala v oboru, kde je nedostatek lidu :-)
Co vím i od známých, co hledají teď, tak to rozhodně není o tom, že někdo na ně čeká, natož příjemné pohovory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
16.12.09 13:11

Ahoj,
ve zkušebce jsem si taky hledala práci a podařilo se mi týden před koncem zkušebky odejít. Rozhodně doporučuju intenzivně hledat, naž ti zkušebka skončí. Možnost nástupu ihned je totiž pro potenciálního zaměstnavatele fakt velký plus. :palec: Posílej životopisy co to jde. No a jak se dostat na pohovory? Za jedno je tu ta možnost s doktorem. Možná ti to bude vůči zaměstnavateli blbý, ale co, děláš to por svoje dobro tak se tím nezabývej. Potom se vždycky snaž dohodnout mimo práci, ne ve všech firmách začínají nebo končí stejně jako ty… . Někdy to jde. Za zeptání na jinej čas pohovoru nic nedáš, pokud je tvůj CV zaujme, budou se ti snažit vyhovět. No a potom se zkoušet domlouvat ve stávající práci. Každýmu se jednou stane, že si něco urgentního potřebuje zařídit, taky na to máš nárok.
Poslední možnost, nevím jestli máte seekdays, ale taky je to jeden den k dobru, do kterýho můžeš minimálně dva pohovory nacpat.

Držím palec při hledání nové práce!!! :palec: Je to stopro lepší než být nespokojená a věř že čím dýl bys zůstávala, bylo by to horší… .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
16.12.09 13:44

Holky, díky za rady.
Pracuju v Brně, takže tady nabídky jsou a další práci bych určitě sehnala, otázka za jak dlouho, i když tuto jsem měla poměrně rychle.
Je pravda, že se snažíme o mimčo, ale další umělko nás čeká až na jaře.
Já mám prostě pocit, že tahle práce mě nikam neposunula. Nejsem žádná kariéristka, ale zjišťuju, že tohle je pro mě spíš krok zpátky. Přece jenom už mám nějaké zkušenosti a tady je bohužel nevyužiju. Fakt mám strach, že to, co ve svém oboru umím, tady zapomenu. Tak asi budu pročítat inzeráty a třeba se zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.12.09 14:55

Ahoj, mne kdyz pretahovali z jedne firmy do druhe tak vubec nebyl problem domluvit si pohovor na sestou vecer nebo kolem poledni pauzy.

Jestli ti prace nevyhovuje, pockala bych do konce zkusebky, ale pokud jak pises jsi z Brna a neni zas az takovy problem najit praci jinou, urcite bych se popohledla a stavajici ukoncila…

• Citovat
  • Upravit
9094
16.12.09 15:42

No tak v Brně je to pohodička… práci určitě seženeš. Nevím teda v jakým oboru děláš, ale nabídky určitě budou :wink:
Já jsem ve zkušebce odcházela ze stejnýho důvodu jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.12.09 17:19

Ahoj, je to tak jak píše Jackie, nástup ihned=obrovská výhoda, aspoň teda v mém oboru (logistika). Za mne když se hledal záskok, tak jsme taky vzali kluka, co mohl nastoupit hned místo trošku schopnější holky, která by musela dát výpověď. Holt šéf měl furt dost času, si snad myslel, že si to jako s tím porodem časem rozmyslím, či co :lol: A já, když jsem jen tak cvičně zkoušela pohovory jinde u konkurence, tak se na tu dobu nástupu taky hodně vyptávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
16.12.09 21:08

jsem taky z Brna:)
Zkus u nových investorů:)
No,ale záleží v jakém děláš oboru 8-)

hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.1.10 07:26

Ahojky ako ze nemas narok na dovolenou ked jsi ve skusobnej dobe tak kazdy mesiac mas narok na dovolenou 1 den.No pokud sa ti to tam nelibi nezustan tam ja sem tedka prisla o pracu a urobila jsem blbost pretoze mne to tam bavilo a mnela sem pracovni ponuku kde mi davali vic jenze sem to odmitla protoze mi uz pomalu koncila skusebni doba a najednou z jedneho dna mi dali v praci podpisat vypoved teraz toho lituju ze jsemodmitla tu praci tak kdyz te to tam nebavi a neni to ono hledej si daco jineho to je ma dobra rada hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.18 13:58

Odchod ve zkušební době

Taky si jdu pro radu.
Menila jsem letos práci, hned jak jsem skončila v té své tak jsem šla do nové. Tam jsem poslední týden ve zkusebce odešla, vedení tam bylo dost na prd a po všech se nehorázně vozili. Podařilo se mi nastoupit hned za další dva týdny do nové práce a tam jsem teď. Je to tu sice celkem fajn, ale náhodou mi přistála fakt super nabídka, zajímavější práce kam jsem se dřív taky uchazela. Peníze podobné, benefity taky a strašně moc zajímavá práce kterou jsem vždycky chtěla dělat a i ten pohovor se mi líbil. Takže už podruhé zvazuji odejít ve zkusebce, ale je mi to hloupé aby to nevypadalo divne a i vůči firmě mi to přijde nefér. Nemám se tu vyloženě špatně, ale…
Přešli byste nebo už byste zůstali? Moc díky za jakýkoli názor!

• Citovat
  • Upravit
Twixinka
26.10.18 14:00
@Anonymní píše:
Taky si jdu pro radu.
Menila jsem letos práci, hned jak jsem skončila v té své tak jsem šla do nové. Tam jsem poslední týden ve zkusebce odešla, vedení tam bylo dost na prd a po všech se nehorázně vozili. Podařilo se mi nastoupit hned za další dva týdny do nové práce a tam jsem teď. Je to tu sice celkem fajn, ale náhodou mi přistála fakt super nabídka, zajímavější práce kam jsem se dřív taky uchazela. Peníze podobné, benefity taky a strašně moc zajímavá práce kterou jsem vždycky chtěla dělat a i ten pohovor se mi líbil. Takže už podruhé zvazuji odejít ve zkusebce, ale je mi to hloupé aby to nevypadalo divne a i vůči firmě mi to přijde nefér. Nemám se tu vyloženě špatně, ale…
Přešli byste nebo už byste zůstali? Moc díky za jakýkoli názor!

Pokud je to Tvoje vysnena prace,tak bych to vubec neresila a sla bych ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat