Změna předávání dcery s jejím otcem

Anonymní
6.8.23 12:02

Změna předávání dcery s jejím otcem.

Ahoj, chci se zeptat, s bývalým přítelem máme úpravu styku ohledně dcery, soud rozhodl, ze předávání bude v místě mého bydliště. Před 3/4 rokem jsme se přestěhovali o 40km dal, bydliště máme změněné a s bývalým přítelem jsme se domluvili na předávání na půl cesty, oba to tam máme cca 35km jednu cestu.
Teď bývalému nějak přeskočilo a chce si ji předávat zase na mém původním trvalém bydlišti, tvrdí, ze naše ústní dohoda nic neznamená, a ze se budeme řídit tím co rozhodl soud. Zkusim to nějak srozumitelně napsat. Před dvěma roky jsem bydlela v bydlišti A a v soudním rozsudku je, ze předávání dcery proběhne v místě bydliště matky, je to tedy myšlené na bydliště A? Nebo když jsem se teď přestěhovala do bydliště B, tak by se to automaticky mělo vztahovat na to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17021
6.8.23 12:07
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, s bývalým přítelem máme úpravu styku ohledně dcery, soud rozhodl, ze předávání bude v místě mého bydliště. Před 3/4 rokem jsme se přestěhovali o 40km dal, bydliště máme změněné a s bývalým přítelem jsme se domluvili na předávání na půl cesty, oba to tam máme cca 35km jednu cestu.
Teď bývalému nějak přeskočilo a chce si ji předávat zase na mém původním trvalém bydlišti, tvrdí, ze naše ústní dohoda nic neznamená, a ze se budeme řídit tím co rozhodl soud. Zkusim to nějak srozumitelně napsat. Před dvěma roky jsem bydlela v bydlišti A a v soudním rozsudku je, ze předávání dcery proběhne v místě bydliště matky, je to tedy myšlené na bydliště A? Nebo když jsem se teď přestěhovala do bydliště B, tak by se to automaticky mělo vztahovat na to?

Jelikož jsi v té době měla bydliště A, bylo myšleno A. To by sis takhle mohla měnit přece cokoliv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9387
6.8.23 12:09

V době rozsudku jsi bydlela v místě A, takže se to vztahuje na místo A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.23 12:11

@Dahlia0409 já si to myslela, jen jsem si nebyla jistá, budu to tedy řešit ofiko právní cestou. On tam je také problém, ze se bývalý domlouva s moji matkou na za mými zády a dceru si předávají mezi sebou a mě nikdo nic neřekne, takže se kolikrát stalo, ze v den předání jsem ani nevěděla, kde dcera je. Takže to bych do te úpravy styku taky chtěla dodat, ze bez předchozí domluvy a mého souhlasu nebude dceru předávat jiné osobě.

• Citovat
  • Upravit
17021
6.8.23 12:15
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 já si to myslela, jen jsem si nebyla jistá, budu to tedy řešit ofiko právní cestou. On tam je také problém, ze se bývalý domlouva s moji matkou na za mými zády a dceru si předávají mezi sebou a mě nikdo nic neřekne, takže se kolikrát stalo, ze v den předání jsem ani nevěděla, kde dcera je. Takže to bych do te úpravy styku taky chtěla dodat, ze bez předchozí domluvy a mého souhlasu nebude dceru předávat jiné osobě.

Tak to určitě. Předávat dítě si mají rodiče podle rozsudku. Samozřejmě, když jsou schopní se domluvit jinak - třeba výjimečně jiné místo, čas, den, je to na rodičích. Ale v době rozsudku jsi byla v bydlišti A, vztahuje se to tedy na to.

Pak nezbyde, než to zase oficiálně změnit. Ale nechápu, proč se domlouvá s matkou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66507
6.8.23 12:24
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 já si to myslela, jen jsem si nebyla jistá, budu to tedy řešit ofiko právní cestou. On tam je také problém, ze se bývalý domlouva s moji matkou na za mými zády a dceru si předávají mezi sebou a mě nikdo nic neřekne, takže se kolikrát stalo, ze v den předání jsem ani nevěděla, kde dcera je. Takže to bych do te úpravy styku taky chtěla dodat, ze bez předchozí domluvy a mého souhlasu nebude dceru předávat jiné osobě.

No nevim, s tou jinou osobou. Ty muzes taky dceru nechat treba u kamaradky. S tim neuspejes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.23 12:25

@Dahlia0409 proč se domlouva s moji matkou, to vazne nevím, nebo spis ona se domlouva s nim a on si asi mysli, ze si to řekneme a vše je Ok, jenomže matka mi nikdy nic neřekne, a pak se ještě hrozně diví, ze jsem rozcilena, protože tohle mi proste nepřijde normální.
Teď naposled jsem ji během týdne říkala 2-3× poměrně dost jasne, ze si dceru prevezmu já, byl tam i problém, ze mi bejvalej dluzil měsíc alimenty, tak jsem s nim o tom chtěla mluvit, a taky jsem chtěla, aby ji dovezl na půl cesty, jak jsme byli domluveny, když není ani schopny platit včas alimenty, tak proč mu ustupovat.
Mamka vše věděla a stejně si dceru vzala, nikdo mi nic nerekl a dozvěděla jsem se to až od bejvalyho, když jsem mu odpoledne psala v kolik se teda sejdeme.

• Citovat
  • Upravit
17021
6.8.23 12:28
@vokishka píše:
No nevim, s tou jinou osobou. Ty muzes taky dceru nechat treba u kamaradky. S tim neuspejes.

Dítě může být kdekoliv, ale předat si mají dítě snad rodiče, pokud nejsou předem domluvení jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66507
6.8.23 12:32
@Dahlia0409 píše:
Dítě může být kdekoliv, ale předat si mají dítě snad rodiče, pokud nejsou předem domluvení jinak :nevim:

Ja z toho nepochopila, ze jde o to oficiální předání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.23 12:33

Ano, dítě muže pohlidat kamarádka, ale nemuzu se domlouvat třeba s kamarádkou od bejavyho a dceru ji předat aniž by o tom bejvalej věděl natož, kdyby s tím nesouhlasil, to je přece nesmysl.

• Citovat
  • Upravit
17021
6.8.23 12:37
@vokishka píše:
Ja z toho nepochopila, ze jde o to oficiální předání.

Však to píše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
6.8.23 12:37
@Anonymní píše:
Ano, dítě muže pohlidat kamarádka, ale nemuzu se domlouvat třeba s kamarádkou od bejavyho a dceru ji předat aniž by o tom bejvalej věděl natož, kdyby s tím nesouhlasil, to je přece nesmysl.

To určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44366
6.8.23 12:38

Předat by ji měl on. Ale po celou „jeho dobu“ může být klidně s tvou matkou nebo jeho rodiči. Ra reakce s předáváním v místě A je podle mne reakcí na situaci s tvou matkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37190
6.8.23 12:40
@Anonymní píše:

Když má dítě na starost tak si ho může dát komu chce a tobě do toho nic není. Jediný, že by tam bylo dítě ohrožený na životě. To, že jsi se přestěhovala je opět tvůj problém a ne jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
6.8.23 12:40
@Dahlia0409 píše:
Jelikož jsi v té době měla bydliště A, bylo myšleno A. To by sis takhle mohla měnit přece cokoliv :nevim:

Nemohla. Změnit bydliště dětem může se souhlasem druhého rodiče, ten dostala. Další změna by mohla být opět jen se souhlasem druhého rodiče. Pokud by nesouhlasil, tak musí rozhodnout soud, který by zároven upravil i způsob předávání.
Obávám se, že tady tahá za kratší konec provazu otec - rozsudek je ve prospěch matky, dohoda je na půl, faktické probíhání předávání běží na půl. Pokud by chtěl, aby je matka vozila až k němu a od něj, nemá šanci jí donutit jinak, než to dát na soud. Nemyslím, že by to soud změnil.( dohoda a faktické předávání na půl cesty už probíhá, jen to potvrdí rozsudkem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna