Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
mám otazku, jak jste na tom s prsy po/behem kojeni. Teď je to lehce pres rok, co kojim druhe dite (prvni jsem kojila necela dva roky). No a všimla jsem si, že na jednom tom prsu je kuze lehce propadla dovnitř. Jako co si budeme povidat, prsa mam po takove dobe kojení dost vytahana a povisla, takova vrascita, ale tohoto jsem si doposud nevsimla. Mate to taky některá? Popravde me to lehce vylekalo.
Radši zajdi na vyšetření. Nevím, jak vypadá ta propadlá kůže, možná to nic není, nicméně pokud je to opravdu jakoby vpadlá kůže dovnitř, jakoby prohlubeň, určitě vyšetření neodkládej.
@Lil Kitkatt spíš cela ta svrchní cast prsa se propadla dovnitr. Jako by chybela vypln. Coz jako asi neni nic moc divného po takové době kojení. Dívala jsem se teď na net, jak vypada propadlina pri rakovine a je to jiné. Kazdopadne dekuji za reakci.
Jj, už asi chápu, jak to myslíš. Tak to bude nejspíš dobré, taky jsem to měla od dvorců nahoru jakoby prázdné. Po kojení se to spravilo během roku.
@Lil Kitkatt joo to je ono. Od dvorce nahoru. Taková širší plocha, žádná úzká propadlina.
Po dlouhém kojení je úplně normální, že se prsa mění – ztráta objemu, povolení kůže i drobné nerovnosti. Pokud je ale propad výraznější, může jít o změny v prsní tkáni, třeba cystu nebo zduření žlázy. Pro klid duše bych raději zašla na gynekologii nebo sono.