Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Milé maminky, mám takový specifický, a pro někoho třeba banální, problém, ale mě docela trápí. Jde o to, že na snubním prstýnku se mi změnila vnitřní rytina. Přikládám fotografie, protože tohle se popsat nedá. Pro porovnání je vedle i manželův, nezměněný. Zařadila jsem téma do této kategorie, protože mě napadlo, jestli se to nemohlo stát kvůli mému zdravotnímu stavu… o žádné nemoci teda nevím, ale protože jsem tak trochu blázen a mám z nemocí nehorázný strach, tak mě toto vyděsilo a já v tom vidím už to nejhorší… Jinak zlatníci si s tím neví rady, ani jeden se s tím prý jeste nesetkal. Díky.
Příspěvek upraven 06.04.15 v 22:07
A nebude to spíš nějakým sajrajtem na čištění? Používáš na úklid rukavice?
Nosí manžel prstýnek nebo ho má v krabičce?
a ty ho nosíš stále a při každé činnosti (úklid savem apod.)?
Pravdou je, že rukavice na úklid nepoužívám a nosím ho stále. Co ale nechápu je to, že prstýnky, co mám na druhé ruce (rytinu sice nemají, jen punc), se nijak nezměnily. A manžel ho nosí taky pořád.
Mně ten tvůj, i když vím, že to nejspíš dělá fotka, připadá jako slitina kovů, která dělá neplechu při setkání s nějakou chemikálií nebo třeba tvým agresivnějším potem
nechávali jste si prstýnky dělat na zakázku?
No a je to skrz na skrz? Půjde to opravit? Neměla jsi zpětně zmenšovanou velikost nebo jinou úpravu?
Je to 14 karátové zlato dělané na zakázku. Nijak upravený není. A dotaz, zda je to skrz na skrz, nechápu…?
@DeTer teď už díra, tam byl vsazený kamínek, který vypadl. To s tou rytinou nemá ale spojitost.
@chladkovka mému chlapovi prstýnek ztmavnul, já ho mám pořád jak nový - každému ten prstýnek udělá něco jíného, klid
Je to zcela normální ![]()