Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chci se zeptat na vaše názory. Dcera 3 roky od září chodí do školky. Byla to jediná školka, kde nás přijaly, tak jsem byla ráda. Je od nás teda přes celý město necelých 5 km. Ne že by se do školky nějak těšila První věta ráno: Nemusím do školky?
Ale má tam svoje kamarády takže to pak bere jako že je to součást dne… Dá se říct že si zvykla na kamarády, učitelky a koloběh co souvisí se školkou. Jen problém je to dojíždění. Manžel ji tam 2× v týdnu vozí zbytek já. Máme ještě druhé dítě, ale jde to i když je to náročnější pro nás. No, ale muž ji chce od záKategorie tématu:
Název tématu:
Změna školky - vzdálenost
Zobraz náhled Přidat fotky ří dát do školky co máme téměř za rohem, já jsem na jednu stranu ráda že nebudu muset každý ráno dojíždět, ale na druhou stranu mě je to líto. Už jsme si zvykli. (myslím teda že děti s kterýma si hraje, jsou hlavně předškoláci a odejdou do školy, ale i tak) Asi by si zvykla, ale já pořád váhám… Měnili by jste školku kvůli svému pohodlí, že tu druhou máte blíž bydliště? díky za názory
Za dochazkovou vzdáenost ja teda okamzite. Vozim dite autem pul hodiny v kolonach tam a pul hodimy zpet a je to otrava. Navlict obe deti, narvat do sedacek, pak zase ven a to samy na cestu zpet. Jeste ted s brichem je to tuplem opruz.Loni jsme chodili v dochazkove vzdalenosti 700m a byla to pohodicka. Ale pak jsme se odstehovali a tady mi dite neprijali.
@králíček 777 píše:
Dobrý den, chci se zeptat na vaše názory. Dcera 3 roky od září chodí do školky. Byla to jediná školka, kde nás přijaly, tak jsem byla ráda. Je od nás teda přes celý město necelých 5 km. Ne že by se do školky nějak těšila První věta ráno: Nemusím do školky?Ale má tam svoje kamarády takže to pak bere jako že je to součást dne… Dá se říct že si zvykla na kamarády, učitelky a koloběh co souvisí se školkou. Jen problém je to dojíždění. Manžel ji tam 2× v týdnu vozí zbytek já. Máme ještě druhé dítě, ale jde to i když je to náročnější pro nás. No, ale muž ji chce od záKategorie tématu:
Název tématu:
Změna školky - vzdálenost
Zobraz náhled Přidat fotky ří dát do školky co máme téměř za rohem, já jsem na jednu stranu ráda že nebudu muset každý ráno dojíždět, ale na druhou stranu mě je to líto. Už jsme si zvykli. (myslím teda že děti s kterýma si hraje, jsou hlavně předškoláci a odejdou do školy, ale i tak) Asi by si zvykla, ale já pořád váhám… Měnili by jste školku kvůli svému pohodlí, že tu druhou máte blíž bydliště? díky za názory
My jsme dceři školku měnili, tedy i z důvodu finančního - chodila do soukromé, jinde jsme místo nenašli. Do nové školky vplula bez problémů, kamarády si našla do 14 dní, učitelky dokonce říkaly, že je vidět, že už někam chodila.
Nebála bych se toho. Pro mě vzdálenost je celkem dost důležitá.
Já to letos taky budu takto řešit…naštěstí mi přijde, že ta přátelství po prvním roku školky ještě nejsou tak pevná..ale taky to v sobě překousávám…
@králíček 777 Moje dcera takhle přišla o kamarádku, ale chápu to - maminka s druhým miminem nechtěla jezdit tramvají každý den. Kór jestli má malá kamarády předškoláky, tak bych neváhala: docházková vzdálenost je velká výhoda.
Nam trvá cesta do školky 10 minut metrem a celkem i s chuzi je to tak 25 minut.Mam mimino a ježdění s kočárem mi nevadí. My měnit nebudeme.Syn ( 3,5let) si těžko zvyká na nové prostředí, tady už to zná, takže tam zůstane. Jo, ale já teda ráno nevozim, jen vyzvedavam.
Díky moc všem. Mně to přišlo trochu líto, ale asi i kvůli sobě. Maminky dětí jsem už znala. Uvidíme. Stejně trochu budu doufat že nás nepříjmou
![]()
@králíček 777 A tak treba nez skonci skolni rok, zkus oslovit maminky tech kamaradek, jestli by si treba s tebou nechtely vymenit telefon. Kdyby se holkam styskalo, tak se muzete prijet navstivit.
My mame jiny problem.Syn je ve stavajici skolce fixovan na jedine dite, ktere je vecne nemocne a jeho maminka ho bude posilat na delsi cas k babicce na Slovensko. ![]()