Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám syna 8let ve střídavé péči 7/7 s manželem (rozvádíme se) u soudu jsme se na stridavce dohodli ale změnilo se jeho bydlení, už delší dobu žije ve stanu bez sociálního zabezpečení bez veškerých základních potřeb dítěte a už malý mrzne spát v noci ve stanu na podzim, otec nemá žádný financni příjem proto i za přítomnosti syna páchá trestnou činnost a ospod nic nedělá. Bylo mi řečeno že bytové podmínky nejsou důvodem k odebrání dětí. Nechci mu ho vzít, jen bych chtěla aby ho měl jen na víkendy ne když je škola. Jsem už ztracená a na dně…
@Nikola1606 píše:
Mám syna 8let ve střídavé péči 7/7 s manželem (rozvádíme se) u soudu jsme se na stridavce dohodli ale změnilo se jeho bydlení, už delší dobu žije ve stanu bez sociálního zabezpečení bez veškerých základních potřeb dítěte a už malý mrzne spát v noci ve stanu na podzim, otec nemá žádný financni příjem proto i za přítomnosti syna páchá trestnou činnost a ospod nic nedělá. Bylo mi řečeno že bytové podmínky nejsou důvodem k odebrání dětí. Nechci mu ho vzít, jen bych chtěla aby ho měl jen na víkendy ne když je škola. Jsem už ztracená a na dně…
Přečetla sis to vůbec po sobě? Jakože přes týden ve stanu spát nesmí, že je to šílený problém na odebrání dítěte, ale o víkendu to žádný problém není? Podle mě někde pěkně kecáš.
Já měla za to, ze teda spaní ve stanu celoročně není pro 8 leze dítě přípustné. Že OSPOD/sociálka zjišťuje, jestli má dítě u řidiče vytvořeny ideální podmínky/kde a jak rodič bydlí… A kde má tedy ex trvalou adresu, když bydlí ve stanu? To nechodí do práce? Vždyť i proč střídavé péči si platíte alimenty…
Spíš mi přijde, že je to celé vymyšlené. ![]()
@Nikola1606 nevěřím tomu, že bezdomovec dostane dítě do střídačky a ospod to posvětí ![]()
Jakože delší dobu dítě žije týden ve stanu a ty to neřešíš protože je realitovně teplo? NO.. v noci už teplo tety dávno není… A cosiálka je s tím vp ohodě že bude dítě přes zimu spát ve stanu.
co to zase tohle je.
To je zase nějaká bžunda na zvýšení aktivity na emiminu? Jak tě vůbec mohlo napadnout souhlasit se střídavou péčí, když je otec bezdomovec? Samozřejmě, že bytové a hygienické podmínky jsou jednou ze zásadních věcí, ke které soud přihlíží při určení styku s rodiči, co už jiného by to mělo být?
Kde má otec TP. Pracuje? Má u něj syn základní hygienické minimum?-tekoucí nezávadnou vodu, elektřinu, svou postel? Pochybuji. Tak teď tu o Karkulce.
@Nikola1606 píše:
A co otec páchá? O víkendu je menší zima než v týdnu? ![]()
Tak já tomu věřím. Ne každá matka se může přetrhnout, aby měla u sebe dítě pořád, některá je za střídavku ráda. Otec by si měl sehnat nějaký azylák, chatku nebo tak něco, na zimu. A pro dítě to bude teda neuvěřitelná zkušenost do života. Je pravda, že bytové podmínky nesmí být důvodem pro odebrání dítěte. Jedna rodina žila s dětmi v autě až do doby, než nejstaršího přestali (resp. nezačali) posílat do školy. Pak jim je odebrali. Děti neznaly tekoucí vodu.
@mokkk píše:
Tak já tomu věřím. Ne každá matka se může přetrhnout, aby měla u sebe dítě pořád, některá je za střídavku ráda. Otec by si měl sehnat nějaký azylák, chatku nebo tak něco, na zimu. A pro dítě to bude teda neuvěřitelná zkušenost do života. Je pravda, že bytové podmínky nesmí být důvodem pro odebrání dítěte. Jedna rodina žila s dětmi v autě až do doby, než nejstaršího přestali (resp. nezačali) posílat do školy. Pak jim je odebrali. Děti neznaly tekoucí vodu.
Fakt bys byla ráda za střídavku, kde otec žije někde ve stanu pod mostem s kdovíjakýma dalšíma individuaama a tvé dítě tahá někde po čórkách??
![]()
@unuděná píše:
Fakt bys byla ráda za střídavku, kde otec žije někde ve stanu pod mostem s kdovíjakýma dalšíma individuaama a tvé dítě tahá někde po čórkách??![]()
Tak já bych nebyla za střídavku ráda vůbec. Jen myslím, že jsou lidi, co upřednostní sebe, svůj volný čas, čas na nové partnery a na zábavu, před tím, mít dítě doma pořád.
@mokkk píše:
Tak já bych nebyla za střídavku ráda vůbec. Jen myslím, že jsou lidi, co upřednostní sebe, svůj volný čas, čas na nové partnery a na zábavu, před tím, mít dítě doma pořád.
Jako že existují sobci, to víme
Já bych za střídavku byla taky vděčná, protože mám chlapa, co je skvělý otec a blaho dětí má na prvním místě. Kdyby měly ale děti kvůli mé nechuti mít je na krku 24/7 bydlet jako bezdomovci, tak to pardon, ale rvala bych se za ně jako lvice. A nějaký osobní čas a zábava by šla stranou.
@unuděná píše:
Jako že existují sobci, to vímeJá bych za střídavku byla taky vděčná, protože mám chlapa, co je skvělý otec a blaho dětí má na prvním místě. Kdyby měly ale děti kvůli mé nechuti mít je na krku 24/7 bydlet jako bezdomovci, tak to pardon, ale rvala bych se za ně jako lvice. A nějaký osobní čas a zábava by šla stranou.
Teď jsi mi připomněla lesní školku ![]()
@Nikola1606 píše:
No nezní to moc reálně, tím spíše, pokud ses dnes registrovala a napsala jediný příspěvek… Pokud je to pravda, můžeš mi napsat SZ, zkusila bych něco vymyslet.
@KovaJana Myslíš si že je reálné že by z OSPOD byli v pohodě s tím v jakých podmínkách žije dítě u otce… mám dojem žep okud rodina žije v nějakém stanu na pokraji bezdomoveství je to i duvod k umistění dítěte napr do náhradní péče.