Změna trvalého bydliště - popelnice atd

268
20.1.16 09:55

zmena trvaleho bydliste popelnice atd

Ahoj holky v prosinci jsem zmenila trv bydliste a ma otazka zni musim odhlasit popelnice a prihlasit je na novem bydlisti nebo si to urad udela sam? A jeste dotaz mam na sebe psaneho psa ale je u nasich na starem bydlisti pokud se popelnice zmeni automaticky zmeni se i poplatky za psa nebo bych musela obehnout urad? :o dekuji za odpovedi :)) :palec: PS: Jsem tele tak nevim co a jak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5919
20.1.16 10:06

@JitaPitterova Poplatek za popelnice platíš jednou ročně, a je jedno kde bydlíš, nic neměníš, popelnice nemají na přestěhování vliv. U psa si nejsem jistá, to se raději zeptej na úřadě, taky máme psa a budeme se stěhovat, vidíš to mě nenapadlo jak to bude, spíš jenom nahlásíš změnu adresy, aby ti poslali složenku na psa až se zase bude platit poplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
20.1.16 10:09

To on prave pes z jistych duvodu zustava s nasima na byvalem bydlisti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5919
20.1.16 10:11

@JitaPitterova Tak to budou muset platit tvoji rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
20.1.16 10:24

Popelnice i psa rozhodně nahlásit na novém bydlišti, jestli se teda mění příslušná obec. v té staré ti poměrnou část poplatku vrátí a v té nové zase zaplatíš jen tu část po zbytek roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1959
20.1.16 10:27

@JitaPitterova My jsme teď popelnice odhlašovali a hlásili novou adresu, protože na nové adrese se poplatek za popelnice rozpočítává jinak. Pokud pes zůstává, tak nemusíš řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
20.1.16 10:52
@mamule42 píše:
@JitaPitterova Poplatek za popelnice platíš jednou ročně, a je jedno kde bydlíš, nic neměníš, popelnice nemají na přestěhování vliv. U psa si nejsem jistá, to se raději zeptej na úřadě, taky máme psa a budeme se stěhovat, vidíš to mě nenapadlo jak to bude, spíš jenom nahlásíš změnu adresy, aby ti poslali složenku na psa až se zase bude platit poplatek.

Ale huš, jedno to rozhodně není. Pokud je stěhování v rámci jednoho města, pak se nic nemění, pokud se stěhuješ do jiného, pak samozřejmě platíš popelnice tam. U nás ve městě se třeba neplatí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
20.1.16 11:17

Záleží, jak se to v daném městě řeší. Když jsem se stěhovala, tak jsem se odhlašovala ze starého úřadu, kde rovnou stopli i odpady a nahlásila jsem se v jiném městě. Pak jsme se stěhovali v rámci stejného města do RD a to už jsme si museli jít sami zajistit smlouvu k těm, co vyváží popelnice, protože se to platí jinak - na bytě je to v nájmu rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
20.1.16 11:36

Pes zustava na stejnem mistr jen je psany na me radeji v pondeli vse obehnu a pozeptam se :) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
20.1.16 11:44

@JitaPitterova Záleží na lokalitě změny bydliště a na vztahu k danému bytu tj. nájemník, vlastník…, pro tebe změna trvalého bydliště.

Ty se musíš přihlásit u majitele, pronajímatele anebo jako vlastník, zápis v katastru…, družstvo…Od toho se vše odvíjí, tj. sama indivindi., aneb tak učiní majitel…

Nenapsala jsi vztah k danému novému bydlišti, tak nelze radit.

Změna OP = občanský průkaz, musíš také změnit… :) :think:

Ohledně psa, jsi majitelka a je úplně jedno, kde se nachází, platíš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
20.1.16 11:49

@Anturie byt je priteluv. Takze psa budu muset nechat napsat na mamku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
20.1.16 14:10

@JitaPitterova Nicméně, přítel tě musí k trvalému bydlišti přihlásit se vší všudy a to si
prosím tě pohlídej, včetně popelnic…

Ono se psem, :think: není potřeba přepisovat :?, možná :nevim:, ale záleží také na výši poplatků v dané lokalitě. Nicméně, majitelkou psa jsi ty a když mamča bude souhlasit,
tak ho na ni přepiš, ale přispívej na očkování a stravu.

Přeji hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.22 07:49

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie