Změny v těhotenství :-(

25.5.12 23:47

Změny :-(

Tak jsem poprvé těhotná a nikdy bych nevěřila, že to bude takový záhul pro organismus. Mám za sebou pár let studia dietologie, tak jsem si toho moc vzala do života, ale vidím, že ta teorie v praxi nefunguje pro velké procento těhotných žen. Už od začátku těhotenství (otěhotněla jsem prý přesně na Silvestra s mým dlouholetým přítelem :lol: ) jsem ho vzala zodpovědně. Jídlo 6× denně, nepřejídat se, jíst převážně zeleninu, ovoce, bílkoviny, potraviny, které obsahují vápník a vlákninu, vypít minimálně 2.5l tekutin denně, omezit sladké, přebytečně slané a tučné. Snažím se hýbat, chodíme na procházky a věříte, že i přesto jsem od Silvestra přibrala z 61kg na 78kg při výšce 161cm :,( ? Je pravda, že ani mé okolí by do mě neřeklo - když jsem oblečená, že bych nějak - krom obrovského bříška - přibrala. :roll: Jenže když se vysléknu, jsou vidět extra oteklé kotníky, nohy, ruce, prsty na rukou - zásnubní prstýnek mohu mít jen ráno, odpoledne mě už tlačí a musím ho sundat :roll: do toho mám doškrábané nohy do krve - podle doktorky je to prý normální, že mě svědí nohy, do toho krásná celulitida, kterou jsem předtím neměla a o obličeji raději nemluvím, (který si čistím opravdu 2-3× denně cleancler a natřu Niveou) mám samý beďar :nevim: O to víc mě štve, že maminy z okolí, které se k tomu nestaví zodpovědně, krmí se burgrama, hranolkama, pijí pivo, víno a je jim to fuk ten drobeček, co jím v bříšku roste, tak jsou úplně v pohodě. Jsem už zoufalá. Na miminko se těšíme, ale k vzhledem k mé fyzické stránce, začínám mít deprese a přenáším to i do vztahu. Přítel je smutný, že to tak „hrotím“, ale mě to trápí, že jsem se takto snažila a nakonec si stejně připadám tlustá, ošklivá, nepřitažlivá a má to vliv i na sex, který jsem milovala :,( Možná je to daň za to, že mi ani jednou nebylo špatně, nebyla jsem unavená, byla jsem jednoduše fit. Nevím, kde nastala chyba, že teď mám kvalitu obličeje příšernou, jsem zavodněná, celulitida snad i na pažích, a nahoře skoro 20kg během 6 měsíců.. nevím, co mám dělat, ať se nezavodňuji, nemám tak příšerný stav pokožky po celém těle a nepřibírám .. poradíte někdo z maminek? :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tadelka
25.5.12 23:53

Myslím si, že tohle by jsi teď v těhu neměla vůbec řešit. Důležité je miminko, aby bylo zdravé a celé těhotenství i porod proběhl v pořádku. Až po porodu bych to řešila, samozřejmě pak musíš zohlednit kojení. Prostě nejdřív mimi a pak až ty. To je můj názor :palec:

• Citovat
  • Upravit
2566
25.5.12 23:56

Co na to říct?
Možná abys to tak neřešila- jídlo ani přibírání a těhotenství si prostě užila i při občasném zahřešení si.
Ona ta špatná pleť může souviset i s psychikou.
Určitě je bezva myslet už od prvopočátku na zdraví a dobrý vývoj mrňouska, ale co mu bude platné čím ho už teď živíš, když Ty z toho budeš na prášky.
Vypusť to z hlavy, užij si těhotenství a svoje znalosti o výživě užij až dokojíš. ;)
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
25.5.12 23:59

ja nevim, kazdej to ma jinak, jsem ve 27tt, pribrala jsem 6 kilo. ale pred tim jsem nebyla hubena, takze si telo nemuselo tvorit zasoby, uz je melo :lol: taky jsem driv jedla zeleninu, maso, lusteniny, ovoce - proste zdrave. posledni 3 mesice se minim utlouct po sladkym, coz mne pred tim prepadalo tak jednou za rok :think: a jestli se mazes tou modrou niveou, tak se nediv ze se to tve pleti nelibi, zvlast v tech vedrech. co zkusit jen lehkou hydratacni emulzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.12 00:01

nechci Tě strašit, ale já 10 měsíců po porodu vypadám úděsně…jak jsem utahaná a vyfluslá, škaredá pleť…prcek mi dává zabrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
26.5.12 00:02

Ještě doplním, že těhotenství se poprávu říká -jiný stav- a sebeučenější nikdy nemůže dopředu říct jak která žena bude to svoje těhu zvládat a snášet.
Třeba Ti zrovna ty vybrané potraviny prostě nesedí, popř.můžeš mít alergii.
Vypni mozek a začni poslouchat svoje nitro a :srdce: .
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
26.5.12 00:04

to je prostě genetika, taky zadržuješ spoustu vody..neřeš to..taky jsem byla běsná, že si 4× denně čistím zuby a po těhotenství mi jich musel zubař 11opravit..stejně tak mi vadí strie, poctivě ráno i večer jsem celé těhu mazala a mám plnější postavu, tak jsem si říkala nic nepopraská a jejej posledních 14dní mi popraskalo celý břicho :roll: Neřeš takový věci..až se prcek narodí, tak zjistíš, že bys pro něj udělala všechno a nějaký kila nebo podobný kraviny jsou úplně nepodstatný :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
26.5.12 00:04

@Macejeskova
Těhotenská kila se svými vědomostmi a pevnou vůlí dáš dolů v pohodě. I když to teď tak nevypadá, jednou se tomu budeš smát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
26.5.12 00:05
@Macejeskova píše:
Tak jsem poprvé těhotná a nikdy bych nevěřila, že to bude takový záhul pro organismus. Mám za sebou pár let studia dietologie, tak jsem si toho moc vzala do života, ale vidím, že ta teorie v praxi nefunguje pro velké procento těhotných žen. Už od začátku těhotenství (otěhotněla jsem prý přesně na Silvestra s mým dlouholetým přítelem :lol: ) jsem ho vzala zodpovědně. Jídlo 6× denně, nepřejídat se, jíst převážně zeleninu, ovoce, bílkoviny, potraviny, které obsahují vápník a vlákninu, vypít minimálně 2.5l tekutin denně, omezit sladké, přebytečně slané a tučné. Snažím se hýbat, chodíme na procházky a věříte, že i přesto jsem od Silvestra přibrala z 61kg na 78kg při výšce 161cm :,( ? Je pravda, že ani mé okolí by do mě neřeklo - když jsem oblečená, že bych nějak - krom obrovského bříška - přibrala. :roll: Jenže když se vysléknu, jsou vidět extra oteklé kotníky, nohy, ruce, prsty na rukou - zásnubní prstýnek mohu mít jen ráno, odpoledne mě už tlačí a musím ho sundat :roll: do toho mám doškrábané nohy do krve - podle doktorky je to prý normální, že mě svědí nohy, do toho krásná celulitida, kterou jsem předtím neměla a o obličeji raději nemluvím, (který si čistím opravdu 2-3× denně cleancler a natřu Niveou) mám samý beďar :nevim: O to víc mě štve, že maminy z okolí, které se k tomu nestaví zodpovědně, krmí se burgrama, hranolkama, pijí pivo, víno a je jim to fuk ten drobeček, co jím v bříšku roste, tak jsou úplně v pohodě. Jsem už zoufalá. Na miminko se těšíme, ale k vzhledem k mé fyzické stránce, začínám mít deprese a přenáším to i do vztahu. Přítel je smutný, že to tak „hrotím“, ale mě to trápí, že jsem se takto snažila a nakonec si stejně připadám tlustá, ošklivá, nepřitažlivá a má to vliv i na sex, který jsem milovala :,( Možná je to daň za to, že mi ani jednou nebylo špatně, nebyla jsem unavená, byla jsem jednoduše fit. Nevím, kde nastala chyba, že teď mám kvalitu obličeje příšernou, jsem zavodněná, celulitida snad i na pažích, a nahoře skoro 20kg během 6 měsíců.. nevím, co mám dělat, ať se nezavodňuji, nemám tak příšerný stav pokožky po celém těle a nepřibírám .. poradíte někdo z maminek? :*

jooooo nejsi sama neboj :) ja mam mesic do porodu - strie na bocich,stehnech celulitita vsude :poblion: a pozor 24kg nahore (zatim) pri 164cm a porad to leti nahoru :pocitac: nemuzu rict ze ziju ukazkove zdrave jako ty ale taky nic neprehanim uz to nechap :( taky jse mzoufala sama sobe se hnusim , zavodnena otekla ........... :roll: ale uz to neresim myslim na malinkou a ono to pak uz nejak dolu pjde HALT MUSIME SE VIC SNAZIT a cvicit,cvicit,cvicit par diet a bude zase dobre :hug: asi ne kazda mame stesti na krasne tehotenstvi a max 8kg nahore jako spousta maminek zavidim jim :oops: ale co za to nam ty malinke stoji ne ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
26.5.12 00:07

Tomu se říká, že „holky berou krásu“. Prostě si říkej, že budeš mít přenádhernou holčičku :) Hele, tělo není blbec, co ty víš, třeba se tak brání proti sexu, protože by to pro mládě nebylo dobré ;)

Nebo tě trénuje na to, co přijde po porodu (ehm, dnes jsem šla na nejzásadnější společenskou schůzku za poslední půlrok a vrchol přípravy byl, že jsem si vzala neděravé džíny, ponožky bez obrázku a učesala jsem se) - prostě se snaží odsunout tvou krásu a tvé ego (promiň) na vedlejší kolej, protože to už prostě nejdůležitější nebude. Uvědom si, že po porodu shodíš, odvodníš se, pleť se ti srovná a budeš si připadat překrásná a vystajlovaná, když si ráno stihneš vyčistit zuby a sladěný outfit bude znamenat, že máš fleky od mlíka na tričku i na kalhotech.

Osobně bych to řešila zvýšeným přísunem antidepresivních potravin - banány, čokoláda, zmrzlina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
26.5.12 00:14

@Macejeskova
Opravdu jak už tu řekly holky, tak to zase tak nehroť a těhu si užívej ;-) taky vím z teorie co by se mělo a co ne, ale vůle je slabá a touha po sladkém prostě silnější a cpu se tím jak pominutá :oops: :oops: :oops: mám nahoře asi 11kg, ale to je v normě (před těhu jsem měla 64-65, teď mám kolem 75 jak kdy)… no, ale prostě už jedn dítko doma mám a dává mi zabrat a manžela na vozíku, takže taky žádná sranda a někdy jsem schopná fungovat jen poté co sním celou čokoládu na posezení :oops: nebo nějakou mega kalorickou bombu :oops: :oops: :oops: ale to neřeším, si říkám že tělo si řekne co potřebuje, ovoce a zeleninu mám taky každý den, maso moc nemusím (ale to jsem nemusela nikdy), unavená jsem, ale to hlavně z počasí, ta vedra mi dávají zabrat :-(
A k pleti, Niveu bych taky nepoužívala, raději něco přímo na mastnou pleť… a nevím co čekáš, ale může to být způsobený i hormonama a nic moc s tím neuděláš ať budeš používat cokoliv… tohle jsem měla u malý, když jsem byla těhu s ní… používala jsem fakt kvalitní kosmetiku, jako zlepšila to hodně, ale stejně nad hormonama nezvítězila a minimálně 10 beďarů jsem měla furt a dělali se mi nejen na obličeji :( po porodu se to hodně rychle srovnalo ;-) a váhově jsem šla taky skoro na svou výchozí ;-)
Držím palečky ať je líp a fakt, zbytečně se nestresuj, to nedělá miminku dobře, je to možná ještě horší než ten hamburgr… :nevim:
Užívej si opravdu to těhotenství a „klídek“ co zatím máš ;) :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
26.5.12 00:32

@Knihomyš
Napsala jsi to báječně ;-) škoda že tu není tlačítko „to se mi líbí“ nebo „s tím naprosto souhlasím“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec: :palec: :palec: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
26.5.12 10:06

Ono se to hezky říká „to neřeš“, ale vím jak to dokáže potrápit, prošla jsem si něčím podobným. Pleť příšerná, beďary nejen na obličeji, ale i ve výstřihu a na celých zádech. Neforemný zadek, nohy… Docela děs běs…

Chci říct že jestli si k tomu přišla jak slepý k houslím, tak věř že po porodu to půjde snadno.zase zpátky. Po šestinedělí pleť jak mimino, kojení a procházky s kočárkem udělají divy :) držím palce, určitě to bude dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
26.5.12 10:12

@Macejeskova he he, uplne mi pripominas mna. mala som romanticku predstavu aka budem chuda tehulka s peknym brusko. a prd! :mrgreen:
do porodu som sa z vahy 60/170 presunula na 105 :zed:
ale nebolo to jedlom ci pohybom, ale zadrziavanim vody.
najhorsi bol osmy mesiac. kazdy tyzden 3 kila hore, aj ked som jedla len zeleninove salaty a pila cistu vodu :roll:

proste to neovplynis. a ked sa s tymto faktom zmieris, tak si budes moct plnohodnotne uzivat tehotenstvo.
jednoducho nie kazda z nas ma preddispozicie na to, aby bola krasna tehulka. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
26.5.12 10:15
@Knihomyš píše:
Tomu se říká, že „holky berou krásu“. Prostě si říkej, že budeš mít přenádhernou holčičku :) Hele, tělo není blbec, co ty víš, třeba se tak brání proti sexu, protože by to pro mládě nebylo dobré ;)

Nebo tě trénuje na to, co přijde po porodu (ehm, dnes jsem šla na nejzásadnější společenskou schůzku za poslední půlrok a vrchol přípravy byl, že jsem si vzala neděravé džíny, ponožky bez obrázku a učesala jsem se) - prostě se snaží odsunout tvou krásu a tvé ego (promiň) na vedlejší kolej, protože to už prostě nejdůležitější nebude. Uvědom si, že po porodu shodíš, odvodníš se, pleť se ti srovná a budeš si připadat překrásná a vystajlovaná, když si ráno stihneš vyčistit zuby a sladěný outfit bude znamenat, že máš fleky od mlíka na tričku i na kalhotech.

Osobně bych to řešila zvýšeným přísunem antidepresivních potravin - banány, čokoláda, zmrzlina :lol:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky