Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Macejeskova tak špeky na zádech se mi dělají taky, fakt na to kašli. Hlavní je, aby ten drobeček uvnitř byl v pořádku. Co je ženských, co jim to nejde a vyměnily by ty naše stavy za cokoliv na světě ![]()
Jinak z vlastní zkušenosti, začala jsem chodit na aqua těhubik, dvakrát týdně, tam jsme kulaté všechny, krásně se protáhnu a navíc si zlepším náladu.
A zbytečně se nehlídej, vidíš, že to stejně nijak nezabírá. Já se hlídám,ale sem tam ujedu, protože kdy můžeš bez výčitek svědomí, když ne teď? Moje sousedka často večeřívala krupicovou kaši, k tomu broskve a šlehačku (nechápu,ale proti gustu..) a dneska jak má malý rok a půl vypadá jak z dachau. neboj, to příjde!
Nečetla jsem, takže se určitě budu opakovat. Při prvním těhotenství jsem nabrala 20 kilo. Z toho 10 hned během 4 měsíců. Teď u druhého mám nahoře 15 a to jsem ve 23. týdnu. Na druhou stranu po prvním porodu jsem po 3 měsících nosila předtěhotenské kalhoty. Takže snadno nabyl, snadno pozbyl. Takže to tak může být i pro tebe. Chápu, že je to těžké, ale pokus se myslet na to „lepší“. Navíc je také důležité, jestli si myslí i tvůj přítel, že jsi stále pěkná a přitažlivá. Můj manžel ano a dost to pomáhá.
holky už napsaly většinu. důležité je hlavně si to vše přehodnotit v hlavě. evidentně zadržuješ vodu a ta půjde rychle po porodu pryč. a k té pleti - vykašli se na acneclear 2-3× denně. tím si pleť přesušíš a akne se ti bude dělat ještě víc. zkus si domluvit konzultaci v nějakém osvědčeném kosmetickém salonu, na pleť používat spíš lehčí krémy a obličej nečisti vůbec vodou, jen pleťovým mlékem a pleťovou vodou. já jakmile si umyju obličej vodou, tak mám druhý den boláky…
takže mysli pozitivně, dělej si drobné radosti a těš se na miminko! to tvoje stresování se vzhledem mu možná škodí víc než tabulka čokolády denně ![]()