Žmolky na prádle :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
661
5.1.12 10:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miri007
15.6.12 16:16

vzkaz ireně

IRENA: TO JE VZKAZ VKUTKU POMOCNÝ???NECHÁPU???ALE I KVALITNÍ VĚCI DĚLAJÍ ŽMOLKY-ZŘEJMĚ O LÁTKÁCH NEVÍŠ NIC. I ČISTÁ VLNA ŽMOLKY DĚLÁ. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :cert:

• Citovat
  • Upravit
1165
15.6.12 17:10

Není o výrobci, ale složení materiálu. Například u vietnamců pokud koupím (já tam teda nekupuji) třeba triko z takového toho polyesteru, tak to tak nežmolkatí jako jejich bavlněné tričko, protože má 80 % bavlnu a zbytek elasten a polyester.
Máme i věci od Nextu žmolkaté a to mě mrzí nejvíc, protože některý ten komplet stojí peněz jako hrom, ale tričko a punčošky po jednom vyprání již není jako nové, ale dobrý stav. Věci z Ham, Lindex, Topolino a jiné naprosto bomba. Bodynka Lindex mám z druhé ruky a pořád je jako nové schovávám na druhé miminko! Jsem poučená, že raději dvě bodynka (plus triko atd) než 5 bodynek a žmolkaté a zaprané.
Pučocháčky žmolkatí všechny, jen třeba u HM trochu méně, protože mají větší poměr bavlny atd. Pokud nechcete žmolkaté, tak koupit takové ty co nosili my jako malé děti žebrované ze 100% bavlny, stále je vyrábějí. Máme jedny doma a jsou krááásné, jednoduché a jako nové, prodávají na netu. Takže tak asi, já když něco kupuji tak se koukám po složení materiálu, no už jsem prostě takový blázen jako u jídla se dívám z čeho ten párek je :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
15.6.12 17:10
Není bavlna jako bavlna že jo třeba :-)
@miri007 píše:
IRENA: TO JE VZKAZ VKUTKU POMOCNÝ???NECHÁPU???ALE I KVALITNÍ VĚCI DĚLAJÍ ŽMOLKY-ZŘEJMĚ O LÁTKÁCH NEVÍŠ NIC. I ČISTÁ VLNA ŽMOLKY DĚLÁ. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
15.6.12 17:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
15.6.12 19:37

No, já teď budu asi za cvoka :oops: :oops: ale já žmolky opravdu odstraňuji tak, že napnu kus, který chci „odžmolkovat“ a opatrně ho sjedu jednorázovým novým holítkem. Žmolky jsou fakt pryč, ale přiznávám, že jsem to udělala jen několikrát, na opravdu oblíbených kusech, se kterými se zkrátka ještě nechci rozloučit. Ale fuguje to 100%, jen ta žiletka musí být opravdu ostrá. Odžmolkovávat takhle např. ponožky by ale byla asi taky docela dřina :? :roll: I když navlíct na ruku jako rukavičku… taky by to šlo.
Jinak rozhodně souhlasím s holkama, co psaly, že záleží na kvalitě materiálu :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
15.6.12 19:39
@Kacenka1987 píše:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?… bejvávali za nás :potlesk:
:palec: :palec: ty jsou super, dobře si je pamatuju :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
13.12.14 09:26

DOPORUČUJU!!

Já mám teplaky 65% bavlna a 35% polystern.
Na teplakach jsou hodně žmolků.
Nejdřív vyperte na 100% C. Žehličku na 100%. Žmolky mají být větší.
Vysavač na 100% a vysáváte tepláky a žmolky to saje :D 100% funkční! :) :) :oops: :oops: :* :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
16.12.14 15:31

Na který materiál se nejvíce usadí žmolky?
Já mám tepláky 65% polyester a 35% cotton. Žmolkatí nejvíce materiál polyester a cotton?
(Mám nově koupené tepláky 65% polyester a 35% cotton, asi 3 prané a jsou na teplákách hodně žmolků)

Potřebovala bych vědět jaký materiál nejvíce žmolkatí.
Děkuji :) :kytka: :palec: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.9.16 18:34

kuličky na žmolky

…kuličky na praní opravdu nefungují. Nechytla se ani jedna žmolka. Právě je mám po prvním praní zabalené a připravené na reklamaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
29.12.16 15:35

Ahoj :) máme novou pračku a na některých tričkách(hlavně moje) jsou po vyprání žmolky :( perla jsem dokonce na 20°C, 400otáček, gel na jemné prádlo, používám i ocet a stejně…
Poradíte prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.12.16 15:43

@MeganB je to nekvalitní, lacinou látkou těch triček.

Tyto donosit a nové kupovat kvalitnější, s vyšší gramáží a mimo krámy s rychloobrátkoovu módou - což jsou vlastně všechny větší řetězce zacílené na rychlý prodej hromady hadrů, které je potřeba v krátké době vyměnit, protože se rozpadnou. To co se dá nakoupit na tržnicích je často nemlich to samé, co prodává třeba H&M a nejde o padělek…

Je potřeba trošku porozumět „zbožíznalectví“ v oblasti textilu, bez toho se šuntu odhalují mnohem hůř.

Paradoxně je snazší najít kvalitnější oblečení v seconhadnu, protože tam už bývá alepsoň jednou prané a čištěné, takže vidíte, jak moc se změní.

http://www.modnipeklo.cz/…-levne-mody/
https://magazin.aktualne.cz/…02590604f2e/
http://a2larm.cz/…pocitu-viny/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.20 08:30

Tyjo jak to tak procitam, tak už fakt nevím, kde je chyba. Nova pracka. Vše peru naruby. Nejhorší jsou ponožky. Ty i když máme jen bavlněné a kvalitní, tak jsou tam zmolky a hodně. Jediné na čem nejsou je pár triček přítele a pyzamka z Nextu pro malou. (A to nechodím nakupovat do pepca a tak, tam maximálně věci na zahradu). Zajímavý je, že když přijedeme k našim, tak od nich z pračky teprve zmolky mizí. :nevim: :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
29.4.20 15:43

Nám to třeba dělala stará pračka, bez ohledu na to z jakého bylo oblečení materiálu. Pomohla až koupě nové..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný