Žmolky na prádle :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1769
10.3.11 08:51

žmolky na prádle :(

ahoj holky, jsem uz z toho hotova, brouzdam internetem a hledam jak se zbavit, nebo prejit vzniku zmoliku na pradle :cry: a nic jsem nenasla, tak zas budu otravovat vás :-) prijde mi ze si malej (nebo i ja s pritelem) vezmem neco novyho na seve, pak to vyperu a jsou tam zmolky :/ neni treba na vsem,ale treba ponozky jsou uzasny, nebo malyho bodýnka (ne teda vsechny), o punčoškách snad ani nemluvim. existuje neco co by tem zmolkum predeslo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2803
10.3.11 08:58

Myslím, že tomu předejde jen kvalitní materiál. Také na něčem žmolky mám (věci z Tesca,..) a na bodyčkách z HM, Nextu, Mothercaru - žmolky nemám a to je používám už na druhé dítě.
Jinak existuje odžmolkovač (na baterky), ale to je děsná práce, to se nevyplatí.
To samé mám žmolky na levných teplácích. Na teplácích Litex se mi žmolky neudělaly ani po 6letech !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
10.3.11 09:00

přesně tak, chce to kvalitní materiály, rády žmolkují věci od vietnamců-od ponožek přes tepláky atd…věci kvalitní mi nežmolkují, jen málokdy, např.po čase svetry..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
10.3.11 09:06

Tak si to prádlo šetři aspoň praním naruby, i když to je zas práce navíc, já tak šetřím spíš barvy (černá, červená trika apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
10.3.11 09:08

je pravda že bodýnka kupuju v tescu, tak to asi bude teda tím :think: a je pravda že treba ponožky kupuju levnejsi, odzmolkovac mam taky, ale to by byla fakt makacka :-) to radsi asi koupim par ponozek drazsich :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
10.3.11 09:11

žmolky se dělají díky materiálu- hlavně když se podíváte na symboly praní skoro na všem najdete neždímat. Hlavně ždímání vytváří žmolky- dneska každý ždímá skoro na 1000 otáček a to pak žádný materiál nevydrží.(u obrázků dochází k praskání, jiné věci žmolkují) Takže pokud chcete mít věci bez žmolků doporučuji ždímat na malé otáčky. Odžmolkovač je super věc, ale věci nikdy nebudou vypadat jako nové. Punčocháčky myslím všechny žmolkují, na ponožkách teda žmolky nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.3.11 09:11

jediný, co nám pomohlo jsou (jak už tu holky ptaly) kvalitní materiály oblečení… Nic jinýho si myslím nepomůže, trochu se to omezí praním naruby (my tak perem teda v podstatě všechno), ale úplně se tomu nevyhneš… Takže my radši kupujem kvalitnější věci (nebo úplety,který se „tváří“, že žmolkovat nebudou - třeba trička z tesca „Cherokee“ pořád drží bez žmolků už asi dva roky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4295
10.3.11 10:08

Taky peru naruby-následně tak i žehlím, stoprocentní to asi není, ale aspoň něco :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
10.3.11 12:06
irena78 píše:
přesně tak, chce to kvalitní materiály, rády žmolkují věci od vietnamců-od ponožek přes tepláky atd…věci kvalitní mi nežmolkují, jen málokdy, např.po čase svetry..

Teď jsem se zasmála. :lol: Já mám od Vietnamců plno věcí a žmolky se dělají jen na málu z nich a navíc to oblečení mnohdy vydrží víc, než značkové věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
10.3.11 17:33

Tak mě tedy taky kvalitní oblečení nežmolkuje (Next, Hm, Topolino a pod). Peru to pořád, malý je strašný čunče, Nextový trička můžu prát na 60, ždímat na 1200 otáček a pořád jako nová. Mamka mi na doma kupuje obyč oblečení i u vietnamců a všechno je žmolkovaté a zničené hned, takže já se taky zastávám, že je to kvalitou materiálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4295
10.3.11 19:19
peta h píše:
Tak mě tedy taky kvalitní oblečení nežmolkuje (Next, Hm, Topolino a pod). Peru to pořád, malý je strašný čunče, Nextový trička můžu prát na 60, ždímat na 1200 otáček a pořád jako nová. Mamka mi na doma kupuje obyč oblečení i u vietnamců a všechno je žmolkovaté a zničené hned, takže já se taky zastávám, že je to kvalitou materiálu.

přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
19.4.11 21:33

mám nový odžmolkovač (na doporučení kamarádky) není na baterky, ale do elektriky a nedá se to vůbec srovnat. Dneska mi přišel, tak jsem s ním hned odžmolila všechny ponožečky (asi 20 párů) a čtvery punčocháčky. Dostala jsem to pro miminko od kamarádky, vypadalo to hrozně, takové už jen na doma a po odžmolení to vypadá jako nové a zabralo mi to tak půl hodiny, což si myslím, že na čtvery punčocháčky a dvacatery ponožky není moc.
Je to tento:
http://www.levnyelektro.cz/…B-4194-modry
Fakt doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mína22
5.1.12 09:58

ŽMOLKY NA PRÁDLE

Zdravím všechny. Chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte zkušenosti s takovým tím rádoby plyšovým materiálem. Dostala jsem k Vánocům krásný modrý župan, ale problém je ten, že jakmile se dostane do styku s nějakým jiným materiálem (např. tepláky) tak na oblečení zanechává chlupy a žmolky :( … už jsem ho prala podle cedulky na správnou teplotu a pořád to z toho pouští. Nevím už co s tím. To samé jsem řešila nedávno s plédem z JYSKU … koupila jsem krásný černý pléd za 600 korun a leží mi doma v komoře, protože když jsem ho dala na gauč a sedla si na něj, všude na mém oblečení byly černé žmolky, které jsem pak ani nemohla dostat dolů :,( … už nevím jak si s tímto materiálem poradit, takže žádám jestli nevíte, kdyby na to šel použít třeba nějaký prostředek… Díky za odpověď

• Citovat
  • Upravit
661
5.1.12 10:12
market.s.87 píše:
ahoj holky, jsem uz z toho hotova, brouzdam internetem a hledam jak se zbavit, nebo prejit vzniku zmoliku na pradle :cry: a nic jsem nenasla, tak zas budu otravovat vás :-) prijde mi ze si malej (nebo i ja s pritelem) vezmem neco novyho na seve, pak to vyperu a jsou tam zmolky :/ neni treba na vsem,ale treba ponozky jsou uzasny, nebo malyho bodýnka (ne teda vsechny), o punčoškách snad ani nemluvim. existuje neco co by tem zmolkum predeslo?
Ony ještě existují takové prací kuličky a ty při praní ty žmolky zbírají.Jestli pamatuješ jako dítě byly takové rukavice a takovej balónek se suchym zipem obalenej a lepil se na tu rikavici, tak tohle vypadá podobně a měly to myslím v Magnetu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
5.1.12 10:17

Tady jsem ti to našla a taky se na ně chystam.http://www.blancheporte.cz/praci-kulicky-6ks :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný