Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Až bych jim příště dávala děti, tak bych je poprosila, aby jim na zahradu dali ty a ty boty a to a to oblečení.
Mně by to zničené oblečení za volný víkend (první!) rozhodně stálo. Neříkala bych nic a příště zabalila pouze oblečení, u kterého mi zničení nebude vadit. Nebo je u prarodičů předpoklad, že půjdou do divadla a hezké oblečení s sebou potřebují?
Asi chyba v komunikaci, zjevne nepochopili kam ktere obleceni maji detem dat. Priste deti predej celkove ve starsim obleceni, ktere se muze uspinit/ponicit.
Asi bych nerikala nic a priste jim dala s sebou jen veci, co muzou deti znicit.
Neřekla bych nic. A příště zabalila jen věci na zahradu. My tak děti k babičce posíláme. Stejně je většinou vozíme autem. A jednou za čas přežijí i cestu vlakem v lítacím oblečení
@Anonymní píše:
Zdravím, asi se jdu spíš vypovídat, protože jsem opravdu rozladěná. Prarodiče si dobrovolně vzali děti poprvé na víkend a pro mě je to spíš pro zlost. Včera se děti vrátili od prarodičů, já jsem se dnes pustila do praní oblečení a chce se mi brečet. Oblečení na zahradu, do bláta je úplně čisté a pěkné oblečení je zničené. Rifle byly od kolem dolů obalené v blátě. Jediné pěkné zateplené kalhoty jsou natržené na koleni a vypadají obdobně. Prostě jako kdyby jim to dali na zahradu ke zvířatůmJediné pěkné boty jsou taky v takovém stavu a to měli hromadu věcí, které by mohli v pohodě zničit, včetně dvou párů bot. Co byste prarodičům v mém případě řekli?
jak píšou ostatní, děti vybavit jen tím oblečením na zahradu
Podobné problémy byly s ex, ale tam jsem ho podezírala, že to snad dělal naschvál. A polovinu ani nevrátil. Tak dítko jezdilo sbalené tak, že mohlo zničit cokoliv z věcí, co mělo s sebou. Pokud šli třeba do divadla, tak v igelitce s polepkou divadlo, dostalo věci do divadla a ještě jsem ji musela přelepit izolepou, aby se "věci nesmíchaly v tašce!. Tenhle systém fungoval dobře. Teď už se dítko vůbec balí samostatně.
Z pár hader bych vědu nedělala. Příště jim dej jen věci a boty na zahradu a máš po starosti.
@Anonymní píše:
Zdravím, asi se jdu spíš vypovídat, protože jsem opravdu rozladěná. Prarodiče si dobrovolně vzali děti poprvé na víkend a pro mě je to spíš pro zlost. Včera se děti vrátili od prarodičů, já jsem se dnes pustila do praní oblečení a chce se mi brečet. Oblečení na zahradu, do bláta je úplně čisté a pěkné oblečení je zničené. Rifle byly od kolem dolů obalené v blátě. Jediné pěkné zateplené kalhoty jsou natržené na koleni a vypadají obdobně. Prostě jako kdyby jim to dali na zahradu ke zvířatůmJediné pěkné boty jsou taky v takovém stavu a to měli hromadu věcí, které by mohli v pohodě zničit, včetně dvou párů bot. Co byste prarodičům v mém případě řekli?
Vůbec nic. Poděkovala bych jim za hlídání a na příští víkend s nimi dětem zabalila pouze takové oblečení, které můžou zničit. Nechápu ostatně, kolik věcí s sebou měli, že je to takové drama - našim na víkend stačí jedny tepláky na doma, jedny kalhoty na ven a jedny do rezervy „kdyby náhodou něco“ ![]()
Dávám beckove a balíček zvlast na pekno kdyby sli do města, na nákup, návštěvu atp.
Nedávat pěkné věci, když víš, že budou na zahradě a u zvířat. Prarodiče jsou hodní, že si vzali vnuky na celý víkend a fakt po nich nemůžeš chtít, aby je ještě 5× denně převlikali, podle tvého určení věci.
Pokud prarodiče řeknou, že s dětma půjdou do divadla, do muzea, na oslavu, tak přiložít v konkrétní popsané tašce oblečení. Jinak dávám s sebou takové, kde očekávám zničeni, zvláště pokud máš prarodiče na vsi s hospodářstvím a venku je obleva.
Neřekla bych nic, naše děti jezdí vybavené jen věcmi, které běžně nosí do školky nebo do družiny, takže tam s umazáním nebo i zničením počítám. Pokud výjimečně jdou někam, kde je potřeba lepší oblečení, babička si o něj sama řekne a balím ho zvlášť nebo při předání ukážu - toto a toto mají do města. Plus teda děti 8 a 5 už dokážou i sami trochu ohlídat, kam se co nosí.
A ještě něco. Přijde mi pro děti hodnotnější, když zamažou hodobóžové rifle někde na venkově u zvířat, jestli to tedy dobře chápu, než když vyvedou pěkné zateplené kalhoty do obchodního centra, nebo k čemu takový kus oblečení vůbec mají. Jako dítě jsem úplně nesnášela takovou tu hysterii, hlavně se neumaž, tam nelez, ať si neroztrhneš kalhoty, a snažím se to svým dětem nedělat. Oblečení je spotřební záležitost.
@Anonymní píše:
Neřekla bych jim nic, nedělala bych z toho problém, příště bych jim dala jen horší oblečení. No, a zablácené oblečení se vypere, to snad není zničené, ne? Natržené kalhoty vyspravíš, to se dětem občas stane, i když budou s tebou. Buď ráda, že jsou ochotni děti hlídat celý víkend.
Zdravím, asi se jdu spíš vypovídat, protože jsem opravdu rozladěná. Prarodiče si dobrovolně vzali děti poprvé na víkend a pro mě je to spíš pro zlost. Včera se děti vrátili od prarodičů, já jsem se dnes pustila do praní oblečení a chce se mi brečet. Oblečení na zahradu, do bláta je úplně čisté a pěkné oblečení je zničené. Rifle byly od kolem dolů obalené v blátě. Jediné pěkné zateplené kalhoty jsou natržené na koleni a vypadají obdobně. Prostě jako kdyby jim to dali na zahradu ke zvířatům
Jediné pěkné boty jsou taky v takovém stavu a to měli hromadu věcí, které by mohli v pohodě zničit, včetně dvou párů bot. Co byste prarodičům v mém případě řekli?