Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Co zkusit sedačku vyčistit vysavačem na čištění koberců, nebo tepovačem? Případně, existují firmy, které se specializují na čištění interiérů aut. Koukala jsem, že jsi z Prahy, tak určitě pár firem seženeš, ale nevím, na kolik by to vyšlo
. Myslím, že tím vysavačem na čištění koberců by to mohlo jít. U nás ho půjčují v drogerce asi za tři stovky i se saponátem, tak se zkus poptat…
No, a nebo koupit na sedačky potahy…
Já mám takhle fleky na stropě, manžel nechal otevřené střešní okénko a mám mapy po celém stropě
. Jen jsem líná to řešit, pač si chci stejně koupit nové autí a dědulku už prodávat nebudu ![]()
Můžeš zkusit firmu, co čistí auta, vyjde to cca na 3 tis, ale odstraní toho hodně. Jinak za pár stovek koupit nové potahy a máš po problému ![]()
Zkusila bych žlučovým mýdlem, pokud by nešlo tak nové potahy - není to zas taková pálka.. ![]()
Co to je za auto? Pokud je to něco běžného, tak nejlevnější opravdové řešení je vrakáč a sedačku vyměnit…
Ale fakt záleží na tom, co to je za auto. Ve Š105 to asi nemá cenu řešit, Oktávky, různý VW a Audin se po vrakáči válí hromady, sedačku fakt seženeš. Pokud to je nějaká exotika, může to být o poznání horší.
Na děcko je nejlepší kůže, protože ta snese naprosto všechno…
Pavel
Je to ford a je to relativně nové auto, tím, že jsem to nazvala „potahem“ jsem myslela tu sedačku jako takovou, žádné hadrové potahy koupené v globusu za dvě stovky ![]()
Takže nějaký vysavač co pracuje s vodou a saponátem, jo? Chm, a co třeba nějaká babská rada typu posyp to jedlou sodou?
Ne? Tak ne ![]()
Ne, jině rozumné rady se nedočkáš, tohle z toho fakt nedostaneš…
Příjemně jsi mně překvapila se specifikací vozu. Normálně žena řekne modrá fordka, správně jsi usoudila, že pro danou věc barva karoserie nehraje roli ![]()
Kdybys napsala ročník, typ karoserie a model, bylo by to to, co je potřeba pro shanění sedaček. Ale to je jedno, vrakáče bývají specializované podle značek, takže zagoogli „vrakovište ford“ a něco se nejde. Ford není zrovna auťák, který si majitelé mazlí, což je škoda, protože když někdo sežene kožené sedačky do svého mazla, starý dává za hubičku.
Takže shrnuto, jak se ti nedostane babské rady, pohledej po vrakovištích (teda manžel…)
Pavel
Ahoj, asi před rokem jsme vezli na zadní sedačce auta pekáč s upečeným masem a převrhlo se to. Hned jsem to čistila co mě tak napadlo, jar, čistič na čalounění a pod., ale na sedačce je stále veliký hnusný flek (Sedačka je šedivá a ten flek o dost tmavší). Tak nějak jsem si na to zvykla, ale tuhle jsme někoho vezli a ten se na ten flek podíval a bál se na to sednout. Myslíte, že by šla taková stará hnusárna nějak vyčistit? Si teď připadám jako prasátko, ale fakt jsem to tenkrát čistila několik dní a bez účinku