Znovu do práce - velké obavy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1598
28.12.13 20:02

znovu do práce velké obavy

Padla na mě těžká deprese, byla jsem doma s 2 dětma a skončila mi rodičovská dovolená po 7 letech. Nyní jsem na pracáku a jsem z toho špatná nikdy jsem nebyla nezaměstnaná. Před rd jsem dělala vedoucí elektra, ale vrátit sem se tam nemohla kvůli směnám ty byly až do deseti večer. Manžel je řidič je každý den doma, ale až pozdě večer. Mám příležitost dělat v malém obchodě kde mi vyšly vstříc i se směnama. Ty jsou raní od 6,15 do 13,30 a odpolední 3 dny v týdnu do 17,30 + víkendy. Peníze nic moc ale vzala jsem to, pořád lepší než na pracáku. Mám ale velké obavy jak obstojím, jestli to zvládnu, děti chodí do školky. Mám strach po tolika letech doma, bojím se lidí, mám strach z raního vstávání a vůbec hodně se bojím. Nastoupit bych měla 6.ledna a už ted v noci nespím a furt na to myslím. Vím, že nejsem sama je víc maminek co tohle taky řeší a proto se ptám je ten začátek opravdu moc těžký :,( prosím uklidněte mě že to zvládnu… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6160
28.12.13 20:05

Všechno bude dobrý :hug:
To dáš, uvidíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
28.12.13 20:08

Já šla taky po dvou navazujících RD do práce, vracela jsem se do stejného podniku, ale na jinou pobočku a na jinou pracovní pozici, takže jsem šla do nového kolektivu a učit se nové věci.
Já se celkem těšila. Doma mi už začínalo hrabat, tak jsem si řekla, že to hold i nějak zvládnout musím.
Kolegyně jsou ok, práce taky, je fakt, že jsem asi 14 dní byla úplně vyřízená, než si na ten větší kolotoč zvykne…školka, práce, pak letět zas do školky, doma večeře, uklidit, pohrát, a pak padnout, nedejbože manželské povinnosti :-D
ale vše časem přešlo.
Hodně záleží, jak tě bude práce bavit, jaký budeš mít kolektiv, to taky dělá hodně.
ale neboj, zvládneš to, ono ti nic jiného nezbyde :)
držím palce, ať se v nové práci líbí :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
28.12.13 20:14

Určitě děláš moc dobře, že do práce jdeš. To víš, že začátky možná nebudou nejsnadnější, ale den ode dne bude líp, uvidíš. Pokud jsi dělala vedoucí prodejny, máš určitě bohaté zkušenosti, které si brzy osvěžíš a využiješ. Dělat s lidmi je fajn. Také dělám v prodejně, teda je to spíše studio, ale se zákazníkama jsem ráda. Chápu, že se Ti špatně spí, jsou to nervy, ale ustojíš to, věř mi. Dej si čokoládu, panáka, běž na procházku, snaž se uklidnit…Máš štěstí - máš muže, krásné zdravé děti, našla jsi práci :hug: Držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
28.12.13 20:22

Holky moc děkuji, hodně to pro mě znamená. Je to začátek nové etapy života. Strašně to uteklo ty roky doma jen s dětma, bude se mi i stýskat, ale takový je život. A pak nastoupím do práce a to teprve všechno poletí rychle, za chvilku půjde syn do první třídy. Moc bych chtěla v té práci vydržet a být tam spokojená, navíc je to kousek od školky což je bezva. V týdnu i nějaké to volno, těším se, ale už si přeju at je hlavně ten začátek za mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.13 20:23

Neboj, ještě budeš ráda, že si zase mezi lidmi, bude tam prd. l vše proberete, děti, domácnost, mužský, dáte kafe :palec: Prostě začne normální život, co má řád a zacneš se těšit na vono :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
28.12.13 20:24

@Světlušška jééé kafe drby já uplně zapoměla jaké to je. Děkuju za zvednutí nálady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
28.12.13 20:25

@-Sára to jsou normální pocity, zvlášť po tolika letech doma. Já byla doma dvakrát po 3 letech (mezi dětmi mám větší odstup) a vždy jsem šla zpět do pracovního procesu s velkou trémou.

• Citovat
  • Upravit
5421
28.12.13 20:27

Nejhorší je, když se budeš stresovat. Neboj, vše bude dobrý! :palec: Časem si zvykneš a už ti to tak nepříjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.12.13 20:29

Neboj, zvládneš to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5099
28.12.13 20:36

@-Sára take jsem sla po sedmi letech a jeste navic do prace, kterou jsem nikdy nedelala, sla jsem ucit na druhy stupen zakladky, vystudovano to mam :D
bylo to hodne narocne, coz asi cist nechces, ale ja byla spokojena, ze uz nemusim byt jen doma, akorat deti byly hodne nemocny, tak jsem porad resila nejake hlidani a tak.
jinak ano, je to koloto, rano vstat, delat snidani, pripravit se do prace, dat deti do skolky, odpoledne vyzvednout, nakoupit, varit, ja jeste delala doma pripravy na dlasi den…
akorat mi to vydrzelo jen rok a pul a zase jsem byla tehu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
28.12.13 20:39

Neboj zmákneš to jasně je to změna, ale nevidim jedinej důvod proč bys to nezmákla…já ted´taky začala od 25.11.chodit znovu do práce, s tím, že ted´od 7.1. jinam a jsem ráda že jsem jí vůbec sehnala i když dojíždim vlakem 60 km…do toho se snažim studovat dálkově Vš, jelikož pokud chci tuhle práci dělat musim si doplnit vzdělání…a jo je to občas s dvěma dětma, chlapem a domácností na palici :mrgreen: ale dá se to a hlavně mě ta práce fakt baví :pankac:

chce to se hlavně nestresovat, ale pokud by ti to i tak dělalo problém zkus tohle www.bachovyesence.cz rozhodně doporučuju ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
28.12.13 20:44

@misinka79 Doma už si připadám taková bez energie hlavně ted v zimě. Když si vzpomenu jak jsem před RD dělala vedoucí tak si říkám, že tohle snad ani nebyl můj život. Ted mám pomalu strach promluvit i v masně a v duchu si opakuju co vlastně řeknu :mrgreen: navíc sebevědomí na bodu nula, děti jsou hodně živé a manžel je doma až pozdě večer, tak si říkám, že pro mě bude ta práce skoro jako dovolená, teda aspon zezačátku. Si připadám jako bych spadla z marsu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
28.12.13 20:44

Zvladnes to, uvidis. Kazda velka změna je tezka, ale zajedes se a bude to pro Tvé dobro. 7 let doma je hodne a je na čase začít fungovat zase i sama za sebe. Novi lide, nove zazitky.. drzim palce, at se ti dari a rychle se zajedes. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
28.12.13 20:46

@brumdinka děkuju zřejmě koupím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie