Znovu nemocní

7
21.10.20 07:16

Znovu nemocní

Zdravím všechny maminky. :mavam: Je říjen a malý už je po 3. nemocný. 2× nemocný byl v září a v obou případech jsme šli k paní doktorce. Paní doktorka nás sice zkontrolovala, ale taky nám řekla, že to teď tak bude, že bude často nemocný, když je to první rok co je ve školce. Při druhé návštěvě mi řekla ať mu znova dávám Stoptussin a Mucoslovan a doporučila mi ať koupim Imunoglukan sirup na imunitu a dávám mu to. Po druhé nemoci byl asi 2 týdny ve školce a už zase je nemocný. Dobral teď jak Stoptussin, tak Mucoslovan, ale myslím si, že když už ho měl posledně v obou případech, že by ho už brát neměl. Koupili jsme tedy Tussirex. Vypadalo to, že se lepší i přes den tolik nekašle ani nesmrká, ale nad ránem se začne dusit až dávit a ucpává se mu i nos. Vážně to takhle chodí? Myslíte, že by mi paní doktorka do třetice řekla to samé?? Případně nevíte co ještě bychom mohli na ten kašel zkusit? Díky za názory. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2064
21.10.20 07:42

Imunoglukan zabírá perfektně, ale nemůžeš čekat zázraky po týdnu užívání, imunita se postupně posiluje, nejde to naráz… snížení nemocnosti se dá očekávat nejdříve až tak mezi 3-6 měsíci užívání. Naše děti (celklem 3) mají Imunoglukan nebo Wobenzym celoročně cca od 1 roku a ani jedno ještě nemělo žádnou nemoc (kromě občasné dvoudenní rýmy, šesté nemoci), dokonce ani antibiotika. Naše doktorka dokonce ani nevěděla, jak náš pětiletý vypadá, nebyl vůbec nemocný, takže jí prakticky nenavštěvujeme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22431
21.10.20 07:44

Ano, hodne deti to tak ma, jak nastoupi do skolky. Rika se, ze kdyz tam deti spi, tak jsou jeste nemocnejsi. S obycejnym kaslem a rymou k doktorce nelezem. Fajn je dat na noc opravdu hodne pod hlavu a pred spanim vyvetrat. Nos proplachuji roztokem s morskou soli. Prijde mi fajn masticka na hrudnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.10.20 07:53

Já nějak netuším, co chceš slyšet. Školkový kašel a rýma, virózky se prostě léčí stříkáním do nosu a kapkami na kašel. :nevim:
A některé děti na ty nemoci nástupem do kolektivu trpí víc, jiné míň. Buď ráda, že netrpí na záněty středního ucha, angíny nebo mu ten kaše nesedá na průdušky.

Na zadní rýmu sinupret, mít doma rýmovník nebo dát rozkrojenou cibuli na noc k posteli. Zvlhčovat vzduch nepřetápět, chodit ven.

Na kašel mi přijde fajn jitrocelový sirup a psí sádlo. Někdo si taky pochvaluje šťávu z cibule s cukrem (děti mi to ale pozřeli všeho všudy asi třikrát).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
21.10.20 08:29

Je to normální, syn byl první rok ve školce v režimu: týden ve školce a tři týdny doma (nedávala jsem do školky nedoléčené dítě), spaní ve školce na to vůbec nemělo vliv. Teď, druhý rok, ve školce chybí jen když jsme někam jeli nebo když nám školku zavřeli kvůli karanténě. Ještě mám doma mladší a očekávám stejný průběh, proto jsem si RP prodloužila do 4 let aby mě z práce nevyrazili hned ve zkušebce, protože bych tam vůbec nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
21.10.20 08:30
@Petrusska007 píše:
Imunoglukan zabírá perfektně, ale nemůžeš čekat zázraky po týdnu užívání, imunita se postupně posiluje, nejde to naráz… snížení nemocnosti se dá očekávat nejdříve až tak mezi 3-6 měsíci užívání. Naše děti (celklem 3) mají Imunoglukan nebo Wobenzym celoročně cca od 1 roku a ani jedno ještě nemělo žádnou nemoc (kromě občasné dvoudenní rýmy, šesté nemoci), dokonce ani antibiotika. Naše doktorka dokonce ani nevěděla, jak náš pětiletý vypadá, nebyl vůbec nemocný, takže jí prakticky nenavštěvujeme ;)

Souhlasím s Péťou, za mě mohu ještě doporučit kozí kolostrum, s tím mám také perfektní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
21.10.20 08:31

@Svistice chtěla jsem jen radu co je nejlepší dát na tu noc :) cibuli s cukrem cpala moje mamka mi a diky tomu cibuli nesnáším. :D zatim netopime, kdyz neni úplně velka zima tak pretopeno nemame a vetram denne. Tak zkusim jeste dat vic polštářů a casteji mazat a uvidime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
21.10.20 08:50

@HellDry prvorozený byl také velmi často nemocný. Po case jsem vypustila veškeré kupovane přípravky na kašle. Lecim ho cibuli a případně domácím tymianovym sirupem (svaris cukr, hodis do toho tymián a necháš vylouhovat). Je to účinné a aspoň jsem nemela strach, kolik léku do nej cpu.
Když se v noci děti rozkaslou takovým tím drazdivym kaslem, tak je zabalim do periny, aby byly v teple a otevru dokořán okno. Do par minut je drazdivy kašel pryč a spi se dal ;)
A ještě poznámka - kašel vzniká proto, ze to tělo něco dráždí a chce to ven. Proto je dobre spíše ten kašel zvlhcit a podpořit to, aby dítě co nejdříve začalo vykaslavat a odešlo to pryč.
Držím pěsti! Opravdu to k tomu patří…musíš vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
21.10.20 08:52

U mé vnučky se velice osvědčila rhyno konvička. Byla na hromadě co druhý měsíc a stále rýma a k tomu průdušky…Pořád dokola. Dcera ted´ malé proplachuje nos prventivně denně, samozřejmě vitamíny, vnučka se drží. Výrazně rhynokonvička pomáhá právě při rýmě, propláchne krásně dutiny, rýma se uvolnuje, hlen se nedrží a jde pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
21.10.20 09:08

Mně když dcera nastoupila do jeslí letos v červnu!!(člověk by čekla, že přes léto to bude v klidu), tak chytla skoro měsíční kašel. Byl tam jen týden, 3 týdny doma. Pak tam byla 2 týdny a 2 týdny opět doma. Pak znovu byla 2 týdny a pak zase doma skoro 3 týdny. Nyní od cca konce září je zatím dobrá, ale to se může zase kdykoliv změnit. Jakmile dítě vleze do kolektivu, tak se prostě promořuje - u nás to začalo v momentě, kdy na plavání šla do styku s jinými dětmi v herně či na koberci přes bazénem. Dokud byla mimino a neměla kontakt, byla zdravá. Imunoglukan jsme taky měli, ale efekt nic moc.

Tím chci říct, že je zcela normální, že vaše dítě na střídačku nemocní a je potřeba s tím počítat. Pokud je nechcete mít na hromadě do 14 dnů, tak do školky musí chodit třeba jen 2× v týdnu, aby ta virová nálož od jiných dětí byla malá a tělo to zvládlo zpracovat. Nebo je dejte do lesní školky - tam je toho méně, protože děcka jsou pořád venku a bacile se snáze rozptylují, než když jsou zavřené většinu dne ve třídě.

Podpora imunity - vitamín D, dostatek sezoního ovoce a zeleniny (sezoní naše, ne dovážené, co dozrává mimo slunce - nyní je sezona jablek a hrušek, výjimku tvoří syrový zázvor na čaj či do jídel, syrový česnek pojídat v jídle preventivně - pomazánky třeba), pohyb a doma větrat pravidelně a intenzivně, ať se nekumuluje případný bacil a jde raději ven s průvanem. Případně otužovat (ale na to je už nyní pozdě, to se musí začít s létem nejpozději). Určitě dítě zbytečně nenavlékat a dávat čepici, i když se zdá, že to bez čepice zvládne - vidím plno vlasatých dětí, co posmrkává (stačí tenká jednovrstvá již v 15 stupních - hlava rychle prochladne při slabém větru a jsou z toho ihned rýmy, když je dítě oslabeno návštěvami kolektivu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
21.10.20 09:12

@berry4 Konvička je super v tom, že slaná voda má na bakterie a viry destrukční účinek (tj. jakoby se rozpadnou)- tj. když už v nose něco je, ale ještě se to neprojevuje na dítěti zevně, protože to tam má pár hodin a teprv se to snaží sliznici osídlit, tak to slaná voda z konvičky zlikviduje a co nezlikviduje, často imunitní systém zavčas zastaví, protože toho je málo. Obdobnou službu u malých dětí (kojenců) dělá i vincentka, co se dává preventivně do nosu, ale nemá takovou sílu co konvička se slanou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
21.10.20 09:13

Normalni no, syn co nastoupil do skolky, byl taky neustale nemocny, to byl tyden ve skolce, tyden doma. A maj to tak vicemene vsichni z okoli, nekdo to ma jeste horsi, kamaradky malej nastoupil letos v září a ve skolce byl tak 3 dny a 14 dni doma. Na kasel to vetsinou střídám, jednou dam stoptusin, jednou mucosolvan, hedelix (ten mi teda doporucuje dr nejcasteji), ambrobene, sinecod. Proste zajdu do lekarny a pokaždé vezmu neco jineho, vetsinou na doporuceni lekarnice, at nema 2× v mesici stejny sirup no. Jo a mame doma inhalator, tak v mezicase inhaluje vincentku. K dr jen s kaslem nechodim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí