Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My jsme měli ve výběru Sandru. Tak hlasují pro Sandru.
U Žofie vyloženě irituje to Ž.
Sandra je na mě moc tvrdá. Žofii mám spojenou s nějakou opicí, ale líbí se mi víc.
@lamicina píše:
Jednoznačně Žofie.![]()
Jednoznačně Žofie. Sandra je jedno z těch kolotočářských jmen. A ještě má uprostřed drnčivé R, takže ta výslovnost je vyloženě nehezká. Když je pak v příjmení také R, tak to působí skoro komicky. Taková Sandra Balcarová, hrůza.
Mně ty jména přijdou cirkusácký obě. Žofie je strašný, ač ten večerníček s opicí Žofkou ze ZOO je můj nejoblíbenější, tak asi Sandra (když už to nemůže být Alexandra).
Sandra ![]()
Jméno Žofie se mí velmi líbí pro holčičku, ŽOFKA, nicméně nevím, jak bych oslovovala dospělou ženu…proto bych zvolila tu Sandru. ![]()
@Anonymní píše:
Které z těchto jmen vám přijde hezčí? Anonym nebo smazat, mám k němu důvod, děkuji.
Zofie, Sandra ani omylem, oblibene jmeno u minority.
Hodně záleží i na příjmení. Každý to jméno má něco do sebe, ani jedno není vyloženě nehezké
Sandry nějaké znám (ani jedna není od cirkusu, ani z žádné menšiny), za to Žofii ani jednu.
Znám několik Sander a minoritní není ani jedna. Akorát musí být připraveny na přezdívky typu Sranda nebo Kasandra.
U Žofie bych dost hleděla na příjmení, aby to nebylo jak pěst na oko.
Kasandra
. Ne, vážně
Jak ji budete říkat Sany nebo Žofi, které je pro vás přijatelné? Také zdrobnělina: Zofinka, Sandricka? Důležite je také příjmení. Mně osobně nevadí ani jedno. Ale jsme překvapená, jak všichni hani Žofii, přitom Sofinek je plná…, je to to skoro to samé, ale originální. Lepší než Sofie.
Příspěvek upraven 10.12.22 v 19:37
Obě jsou příšerná - místo Žofie, které je díky Večerníčku dobré pro opici bych dala Sofii a místo Sandry (ihned se mi vybaví nosatá ukňučená německá zpěvačka z osmdesátek) dala Alexandru… ![]()
Které z těchto jmen vám přijde hezčí? Anonym nebo smazat, mám k němu důvod, děkuji.