Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Je to úplně normální, že zpočátku může být stav horší, nevím, proč to tak je, ale je to známka, že lék opravdu léčí. Není to jako léky na uklidnění, které fungují okamžitě a člověka utlumí. Beru Asentru (stejná účinná látka), brala jsem ji i v těhotenství a neutlumuje mě. Bohužel mi těhotenství zamlklo a já musela ve 23. týdnu porodit mrtvé miminko. To s člověkem samozřejmě zamává, ještě v kombinaci s „poporodními hormony“.
To, co prožíváš, je nejspíš to poporodní blues a je to úplně normální, i když se o tom moc nemluví. Je to nová životní role, do toho poporodní hormony, to s člověkem zamává, i když má zcela zdravé miminko. ![]()
Já bohužel živé miminko nemám, tak to nemůžu posoudit, ale lék mě nijak neutlumuje, dokonce ani po zvýšení dávky. Jen mi zlepšuje náladu.
Holky nevíte, jestli se Zoloft po letech ještě vyrábí? Jak to tu čtu, byl by přesně pro mě. Opravdu musím k lékaři? Pokud berete do dnes, není už bez předpisu? Zkusila bych to.
@Psycho0190 píše: Více
Ahoj, jj, Zoloft je na trhu stále v síle 50 a 100 mg. Nebo jeho účinná látka sertralin je třeba v léku Asentra, Sertralin Actavis…Je to antidepresivum na předpis a doufám, že vždycky bude. Pokud máš problémy, tak navštiv lékaře, pokud usoudí, že by pro tebe byl Zoloft vhodný, může ti ho předepsat např. i praktik (psychiatři většinou teď mají dlouhé pořadníky). A podle čeho soudíš, že by byl přesně pro tebe? Já ho brala 300 mg denně na OCD a moc mi tedy nepomohl, ale tak každý jsme jiný. Držím palce, ať je lépe a lékaře opravdu raději navštiv. Jako ano, je spousty přírodních preparátů, ale upřímně, mně nikdy z nich žádný nepomohl, je to možná na nějaké mírné úzkosti, stres a tak.
Ahoj, prosim vy co jste zacali brat AD zoloft. Vratili jste se do nirnalniho zivota jako predtim nez začali. uzkosti? Úzkost mi vyvolal problem který se mi objevil v těhotenství a nešlo udělat vyšetření které by vyvrátilo vážnou nemoc. Do porodu hrozně dlouhá doba a mozek jel a jel. Nastestí po porodu se vyvrátila, ale mě úzkost už zůstala a v podstate mám furt myšlenky které se derou do hlavy. Mým spouštěčem je fyzická nemoc. Jakmile omarodíme nebo me nekde bolí hned si myslím ze mám vážnou nemoc. Je možné aby na toto pomohl Zoloft a budu zase jako dřív. Naprosto bezstarostný človek bez špatných myšlenek. Díky moc
@Anonymní píše: Více
Ahoj! Vidím, že jsi psala podobný dotaz i v jiném vlákně, kde jsem ti už odpovídala. 😊 Ve zkratce – sdílela jsem tam svou zkušenost se Zoloftem, který mi pomohl při úzkostech, i když nešlo o stejnou situaci jako u tebe. Upozorňovala jsem, že účinky mohou přijít až po několika týdnech a že je důležité mít trpělivost a spolupracovat s lékařem. Také bych ráda zdůraznila, že je opravdu důležité používat pouze kvalitní Zoloft , ideálně předepsaný lékařem a získaný z ověřeného zdroje, například z lékárny. Kvalitní lék zaručuje správné složení a účinnost, což je klíčové pro dosažení požadovaného efektu a minimalizaci rizika nežádoucích účinků. Doporučila jsem také zvážit terapii, která ti může pomoci zvládat obavy spojené se zdravím.
Držím ti palce a věřím, že se budeš cítit zase lépe! Pokud budeš mít další otázky, určitě napiš. 🌟
Příspěvek upraven 25.11.24 v 13:44
ze začátku může být nevolnost, nechut k jídlu a ten stav ještě horší. Taky trvá min 6 týdnů než to začně fakt chemicky pusobit v mozku.
Taky záleží kolik to bereš a jak… já beru max denní dávku a to 200mg ale začínala jsem na půl tablety tedy 50mg a navyšovala cca každých14 dní, takže na těch 200mg jsem se dostala nějako po 2 měsících se deprese začali lepšit. Ale chce to fakt brát postupně a déle. Pokud ti není nějak nesnesitelně, tak bych zkusila pár týdnů vydržet.
@Psycho0190 píše: Více
na předpis, ale tohle může napsat i obvodák ne jen psychiatr.
Je to moc těžké ale to vydržíš. Ja jsem trpěla dva měsíce a pak se to dávali do klidu a ted je mi dobre. Před rokem jsem myslela ze úzkosti umřu a ted? Jsem cestovala a žiju! Musíš hlavně vydržet ![]()
Mam ataky a úzkosti založené přesne na tom co ty. A pomohlo mi to moc. Občas mam stav kdy se pozoruji ale opravdu uz na to nemyslím 99%casu
Pokud chodíš na psychiatrii a máš pocit, že ty problémy jsou nesnesitelné, může ti psychiatr napsat na pár týdnů i nějaký diazepam či neurol. Jsou to benzáky, které jsou navýkové, ale třeba na těch 4-8 týdnů než se ti pořádně naběhne ten Zoloft můžeš v případě potřeby si dát třeba půl tabletky toho neurolu. Není to trvalé řešení, ale rozhodně když si dáš půl max 1 tabletu když to bude nesnesitelné tak za ten měsíc navyk nezískáš.
Já beru léky i na psychozu a dalších x problémů a trpím i nespavostí a taky mám i AD na odpoledne před spaním, léky na psychozu a ještě trpám nespavostí. Mám taky nouzově i léky na spaní a neurol a prostě když je krize (cca 1× týdně me přepadne uzkost, panika, stres) tak si taky mám dát tabletu.
Tak se zkus zeptat, není to sice řešení problému, ale jak říkám, než pořádně naběhne Zoloft můžeš zkusit probrat i tady to řešení. Držím pěsti.