ZOO Berlín

15814
14.6.13 22:43

ZOO Berlín

Ahoj, koukala jsem na začátek července po nějakém hezkém jednodenním zájezdu pro děti za vysvědčení… původně jsem myslela něco jako že Legoland nebo tak, ale jelikož jsem neřidič, tak musím brát to, kam mě ve vhodném termínu cestovky zavezou. a ve vyhovujícím termínu se mi nabídla berlínská ZOO. chtěla jsem se zeptat, jestli s ní máte někdo zkušenosti - jestli výlet stojí za to, jestli mají něco extra, co člověk jinde neuvidí, koukala jsem, že nějaké akvárium? - co v něm mají… děti mají ZOO celkem rády, už jsme byli ve Vídni na pandách a koalách a v Norimberku na delfínech, ale Berlín ještě neznáme. anebo je lepší hledat zájezd do nějakého zábavního parku? díky za zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35327
14.6.13 22:51

Nevim, odkud jsi a jak stare mas deti, ale dcera byla se skolou prave na jednodennim vylete v IQ parku v Liberci a v ZOO, vsichni prijeli nadseni. Oni jeli s cestovkou, ale predpokladma, ze pro jednotlivce to je jednodussi nejakym verejnym dopravnim prostredkem, po Cechach to nebude takovy problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
14.6.13 22:59

Nevím, odkud pojedete a jak máte staré děti, ale já nevidím důvod, proč jet do Zoo do Berlína s cestovkou a ne na vlastní pěst, třeba vlakem. Dnes je tolik možností a za super ceny, že dávat zbytečné peníze nějaké cestovce s opruzenou průvodkyní a nemít volnost, fakt není důvod. :nevim:
Jinak berlínská zoo za výlet určitě stojí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
14.6.13 23:40

@knizko - no, u mne je problém, že jednak jsem neřidič (takže autem nemůžu), jednak mám tři děti (takže se ani nemůžu vecpat do auta jako spolujezdec k jiné dětné kamarádce) a jednak jsem jazykově nevybavená (takže padají i zahraniční výlety na vlastní pěst, neb mám strach z jazykové bariéry… jako bez dětí OK, ale s dětmi bych měla strach se někde ztratit). teď jsem našla, že by v Berlíně měli mít taky pandy? já myslela, že jenom ve Vídni.

@mroe - IQ park nevím, nejstarší holka je právě teď na škole v přírodě a v plánu mají i právě ten, tak abych ji netahala na to samé místo znova krátce po sobě. ale jinak ten mám taky daný v záložkách jako vhodný na výlet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.6.13 23:47

Mě to přijde taky trochu zbytečný, jet do zoo do Berlína..co zoo Dvůr Králové, tam jste byli? jezdí tam safari bus, je to tam fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
14.6.13 23:50
@slavuska1 píše:
Mě to přijde taky trochu zbytečný, jet do zoo do Berlína..co zoo Dvůr Králové, tam jste byli? jezdí tam safari bus, je to tam fajn

jj, tam jsme byli několikrát. hele, normálně bych na ZOO v Berlíně ani nevzdechla, fakt jsem hledala Legolend (ne, že by se mi do něj v červenci chtělo, to mám obavy, abych ve frontách nestrávila zbytek svého rychle ubíhajícího mládí) a ta ZOO na mne vybafla zrovna v termínu, který se mi hodil. tak proto zjišťuji, jestli stojí za to, nebo jestli mám vymyslet něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
15.6.13 00:32

Ahoj, Berlinskou Zoo dobre znam, ziju tady a byly jsme tam nekolikrat. Je hezka, ale na prazskou teda nema. Ty pavilony jsou tam jeste docela stary, tak na nektery zvirata neni tak hezky videt jako treba v Praze, ale maji tam pandu a klokany.

Ale treba lvi se valeji hned u kleci a muzes si je skoro podrbat :-). Jo a taky maji moc pekne udelany vybeh pro hrochy, velke sklo a oni plavou okolo.

To akvarium je taky moc hezky, rozhodne ho doporucuju. Maji tam nejake mensi zraloloky, spoustu meduz, australsky koralovy rybky.

jestli jedete jen na den, tak toho moc nestihnete, urcite je pekne se podivat i po Berline, je to zvlastni mesto, ale pro deti ma hodne zajimaveho. Mimochodem, malou verzi legolandu tu maji taky, neni to spatny, ale jen kvuli tomu bych se do Berlina nehnala.

jak stare mas deti? jezdi prime linky z Prahy do Berlina, nebo vlakem, ale ten vyjde celkem draho, pokud si nekde ze severu, da se jet regionalnima linkama a pak te to o vikendu stoji neco okolo 46 euro. Platis jednoho cloveka a zbytek se veze taky. Jen musis prestupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
15.6.13 00:33

Jinak pocitej cestu cca 4 hodiny a to jeste od hranic. Je to docela narocny jet jen tam a zpatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
15.6.13 23:04

Asi bych zvolil Gardaland quality travel ho nabizel za 2000kc/osoba.

ps ja osobne ho mam na black listu. Ale já jsem exot :o), ps co dvolena u moře s návštěvou parku, zajezd busem do Ravenna koupis za par korun a hned vedle je park Mirabilandia :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
15.6.13 23:05

Já procestovala hooodně zahrad po celé Evropě a Berlínská je naprosto perfektní (myslím tím západoberlínskou, ta východoberlínská není ničím zajímavá). Pavilony jsou sice staré, ale stylové. Zvířata tam mají taky super. Mají tam i akvárium (tam je extra vstupné) a to je taky super, to v ČR neuvidíš. No prostě můžu vřele doporučit, pokud máte rádi ZOO a ty české už máte zmáknuté, tak se to dětem i tobě bude líbit. Užijte si to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.