Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hele podle mně jses uplně mimo.
@martin 35 píše:
Hele podle mně jses uplně mimo.
- Je to 5 hodin autobusem, pokud výlet tak jedině výcedení s návštěvou partnerské školy.
- Tohle se neřeší přes cestovky ale prostě si pronajmete autobus, vzhledem k tomu že jseš z vesnice tak je dobrá šance že ti to pronajme místní firma za sponzorskou cenu.
- pochybuju že rodiče ten výlet zaplatí, ale v každém případě se zoo zeptej zda je možné zakoupit se vstupem i jidlo, někde dostaneš oběd pro skupinu třeba za 5E
Naprostý souhlas.
Na to, aby děti se podívaly do zoo, tak stačí nějaká tady v ČR. Z Havířova to je poměrně daleká cesta, doprava bude drahá (bydlíme v příměstské části - vesnici a máme tu velkého dopravce a i tak je doprava pro školky a školy šíleně drahá) a vstupné do zoo je pro mládež za 6 € (když je dětí více jak 10), plus nějaké jídlo, určitě nějaký suvenýr. Už vidím, jak rodiče nadšeně platí za takový výlet. Navíc, když zoo ani nestihnete projít celou.
@martin 35 Nene, my tam nebyli autobusem. Jen zrovna teď se to řešilo u nás ve školce, ta doprava. Tak co jsem slyšela, tak šílená pálka. A z toho Havířova to je kus, takže to bude ještě mnohem dražší, páč asi nejdražší je ta čekací doba toho autobusu. ![]()
Maminky, ráda bych obnovila téma. Chystáme se do zoo ve Vídni a potřebovala bych nějaké info, od těch co tam byli v nedávné době. Např. zda je možné parkovat autem u Zoo, jestli se hradí parkované a jaké je vstupné? Jinak jsem četla předchozí příspěvky ohledně trasy v zoo a zvířátek, tak to se nejspíš nezměnilo. Děkuji moc ![]()
Taky se přidávám k dotazu, pojedeme vlakem do Vídně, vystoupíme na nádraží a jsme v pasti. Prosím jak se dostaneme z nádraží do Zoo?
@Diggy píše:
Taky se přidávám k dotazu, pojedeme vlakem do Vídně, vystoupíme na nádraží a jsme v pasti. Prosím jak se dostaneme z nádraží do Zoo?
přidávám se k dotazu - jak se dostat z nádrazi do zoo? na strankach zoo je uvedena jen cilova stanice linký U4
Předpokládám, že nádraží myslíte Westbahnhof. Odtud jede přímo k Schönbrunnu tramvaj 60 (cca 10 min) směr Rodaun. Metrem je to U6 na Siebenhirten, přestoupit na U4.
Bližší info na wienerlinien.at, kde je vyhledávání spojů i mapa.
Jestli pojedete z hlavního nádraží, tak nastoupit do U1 (zastávka Südtiroler Platz) ve směru Leopoldau, na 2. zastávce (Karlsplatz) vystoupit a přestoupit na U4 ve směru Hütteldorf (zastávka Schönbrunn). Pak už se nechat nést davem až k Schönbrunnu ![]()
My jsme vystoupili na Wien Meidling a šli odtam pěšky přes Schonbrunn a sešli dolů z kopce do ZOO, moc hezké to bylo.
@stonožka12 nene, myslim Hauptbanhof, tam nám jede přímý vlak od nás…
@Nsoci @mi.anetka díky za rady
![]()
@surikataXY Ahoj, uz jste byli v te zoo? Jake jsou dojmy? A co tedy ta cesta, lepsi salinou nebo metrem? Z puvodniho planu jet autem ted zvazujeme cestu vlakem regiojet a rada bych predem vedela kudy potom z nadrazi do zoo ve Vidni ????
Dobry den, rada bych obnovila diskuzi. Chystame se do Vidne do zoo, predpokladam ze v rijnu uvidime jeste vsechna zvirata kdyz je teplo ze?
kamaradka ma strach aby uz nebyli zazimovani nekteri
dekuji
Obnovuji diskuzi. Jezdí někdo regiojetem vlakem do zoo Vídeň? Vlak do Vidne přijíždí cca v 10h ráno a 17:30 odjíždějí zpět do ČR. Přijde mi to jako málo času. A jak se dostat od vlaku do zoo? Kolik cca zabere přesun? A bývají u kasy (zoo) takové obrovské fronty, jako někdy v ČR? Jak si koupím lístek na tramvaj/metro? ![]()
Případně nějaké levné ubytování na jednu noc v té Vídni by asi bylo scifi, ze? Jde mi o to, abychom měli na zoo dost času a neujel nám vlak ![]()