Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky maminky, chtěla jsem se optat od kolika měsíců jste zkoušeli s miminkem kempovat- chatička, stan????
Mám 4,5 měsíční holčičku a možná by jsme to chtěli zkusit, tak jestli máte nějaké vyzkoušené rady a nápady, hlavně co sebou, atd.
Děkuji za názory ![]()
blbej nápad, v dnešní době, kdy přijde přívalová bouřka jedna dvě
Ahojky.....s anonymním komentářem nesouhlasím. Ale myslím že chatka je lepší jak pro tebe tak pro mimi…Ve stanu jsou noce ještě hodně studené…Já pod stan jezdila od 1 roku
Takže hezkou dovolenou ![]()
Taky jsme z 99% procent pro chatku, ale je blby, ze takove t chatky nemaji ani proud, aby mhl clovek ohrat UM, nebo tak!
A vetsi chatky v kmpech moc nejsou nebo obsazene!
dik za nazory, myslim, ze je na kazdem jak chce decko utuzovat a stanovani neni dneska uz problem!!!
Lindsy píše:
Taky jsme z 99% procent pro chatku, ale je blby, ze takove t chatky nemaji ani proud, aby mhl clovek ohrat UM, nebo tak!
A vetsi chatky v kmpech moc nejsou nebo obsazene!
dik za nazory, myslim, ze je na kazdem jak chce decko utuzovat a stanovani neni dneska uz problem!!!
Většinou je v kempu restaurace, kde ti ohřejí vodu do termosky.
S takhle malým mimi bych volila spíš chatičku. My byli poprvé s malým pod stanem když mu bylo 18 měsíců. Vezli jsme mu jeho matraci z postýlky a spacák jsem zavázala špagátkem aby mi nezahučel někam na dno.
Myslím, že chatku vhodnou s elektrikou najdeš bez problémů. Určitě natřískáno nebude po celý republice:-)
Ano, chránit děti co to jde, sedět s nima doma a nevycházet.
pannda píše:
ahoj, my jsme byli na dovolené když malé bylo 7 měsíců..a prostě bylo všechno stejný jako doma..akorát že vodu a mlíčko jsme si chodili převařovat do kuchyně..měli jsme s sebou cestovní postýlku, matračku i monitor dechu, vydrželi jsme i to vedro v chatičce..celý den výlety, večer návrat..malou jsme klasicky vykoupali (byla tam dětská vanička), nakrmili a dělali si s manželem oheň
za mě krásná dovolená, kdyby byl potřeba doktor, tak by jsme skočili do auta a je to..za mě rozhodně doporučuju
![]()
S půlročákem jsme si na dovolenou pronajali chatičku. Byl kojenej a ještě bez příkrmů (čekali jsme schválně až PO dovolený), takže o starost míň.
Nejdůležitější, co bych zmínila - bacha na komáry! Zjistěte si to, jak to tam je. My byli v místě s extrémním množstvím komárů a miminka jsou pro ně jak dezertíček ![]()
my jsme teda s komárama problém neměli, ale na noc jsme dávali přes postýlku dávali síť
Já se chystám na tábor, to bude malému 9 měsíců - stan s podsadou, jinak tam není elektrika nikde, voda pouze ve studni ![]()
Myslím, že mimčo bude spokojené jak pod stanem tak v chatičce, stačí když bude mít kde spinkat a dostane nabaštit, to že to je pro rodiče náročnější, je mu srdečně fuk. Takže pokud se na to cítíš, jeď klidně pod stan.
A ohledně zimy, není to pravidlem, ale třeba můj malý je rozhodně horkokrevnější než já (no a taky lépe izolovaný tukem
) já klepu kosu a on je spokojený a teploučký…
pannda píše:
Tak malá byla s námi na chatě v 6 měsících,jeli bysme i dřív,ale byla pořád zima.Voda tam neteče,chodí se do studni,všechno bylo ok,dokonce byla malá hodnější a i spala líp než doma.Takže doporučuju ![]()
My to letos resime tak, ze jedeme do kempu, kde maji v budove i male pokojiky. Manzel bude se starsim synem pod stanem a ja budu chodit spat s prckem do sucheho pokojiku. Budem si uzivat vsech vyhod kempovani s ohynkama apod. a zaroven budu mit utociste v pripade neprizne pocasi. Moc se vsichni tesime. ![]()