Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jezdíte někdo do Vídeňské ZOO????
Nemáte pár dobrých rad, nějaký „návod k použití“? ![]()
Prostě co tam určitě nevynechat, co se dětem líbilo nejvíc, který den v týdnu je třeba méně natřískaný…kde tam bývá nával lidí a kde ne, které krmení zvířat stojí za to… kde se dobře najíst, jestli používat vláček…?
Jednoduše nějaké vaše postřehy, které můžou usnadnit a zpříjemnit první návštěvu ![]()
díky moc ![]()
ahoj
zoo ve Vidni miluji,je nadherne,nekde jsem cetla,ze nejlepsi na svete,vlacek pouzivat nemusis,protoze zoo neni roztahle na velke plose,jsou tam ulicky,ktere zacinani uprostred kruhu,mene lidi samozrejme pres tyden dopoledne,ale ani vikend neni zadna tragedie,urcite nevynechas nic,protoze to tak nejak navazuje na sebe,me se moc libi,ze tam nejsou zadne klece,ale zvirata jsou jakoby za sklem v prirode,vzdy me uchvati medvedi,koala,tygri,tucnaci,sloni…proste bych mohla vyjmenovat vsechna zvirata.Krmeni se mi libilo u tucnaku,je to sranda pozorovat jak chytaji ryby,nadherni je miminka u slonu,najist se muzes snad u kazdeho bufetu,jinak si tam muzes pujcit vozik na veci.Vstupne je 14euro,deti do 3let? zdarma.
V zoo jsem pokazde aspon 2× kdyz jsem ve Vidni,za dva tydny jedu do Vidne na tyden a zase tam urcite pujdu.
a jak je to tam s parkováním, na kolik vyjde,…bývá tam místo ? taky by jsem se tam ráda podívala-je tam nějaký zázemí pro mimča-přebalovák,… ![]()
S parkovanim moc neporadim,ale kolem Schoennbrunnu jsou velka parkoviste,samozrejme placena,mista asi bude dost.Ja jsem ve Vidni v byte,takze do zoo jezdime metrem.Prebalovaky urcite jsou na toaletach,toho bych se nebala.
u nás je problém ten jazyk-neumíme německy ani blafnout, tak aby jsme se nějak domluvili a nakonec nám třeba neodtáhli auto, že jsme blbě zaparkovali ![]()
Děkuji Taminko
Na krmení tučňáků teda slyším chválu už podruhé, na tom určitě něco bude
tak to nesmíme propásnout! ![]()
Jak je to tam s nějakými vnitřními pavilóny? Je toho hodně a jak dělané? Je tam něco jako ta pražská Indonésie? Ptám se taky kvůli tomu, kdyby bylo horší počasí, tak aby bylo kde pobýt než doprší… (když je na dovče špatné počasí, tak ta zoo bývá ještě nejlepší volba - když jsou pavilony, tak se prostě přebíhá z jednoho do druhého
)
Ve Vídeňské zoo jsme taky jednou byli a moc se nám tam líbilo
Kupovali jsme nějakou kombinovanou vstupenku ještě s Riesenrad (velké kolo v Prátru) a vyšlo to celkem dobře. Pavilon tam nějaký je, já už si to moc nepamatuju a hlavně se mi to plete dohromady.
Jo a měli tam Pandy ![]()
Goldenko neboj,veskera parkoviste jsou oznaceni velkym P a vzy je citelne napsano kolik to stoji.Myslim,ze primo u zoo parkoviste neni,ale nevim zda nekecam…Ale Schoennbrunn je nadherny a kdyz tam zaparkujete tak se krasne prochazkou dostanete do zoo cca za 10-15minut.
Vulpes vnitrni pavilony tam jsou,ale nejsou jako u nas,ale vypadaji jinak.
Velky krasny pavilon maji sloni,tucnaci taky,dalsi zvirata taktez,je tam neco jako „vlhky pavilon“,je na patro,ale je tam velke vlhko,takze tam schovat asi neeee.
Prosím vás. Kolik času kam na zoo mít? Cestovka mi nabízí jen tři hodiny.
Parkování zdarma je tady (oficiální parkoviště ZOO):
Je tam odhadem tak 100 - 150 míst, ve středu dopoledne bez problémů, odpoledne už bylo nutné na volné místo chvíli počkat, až někdo odjede. Je to horní brána Zoo, takže k zoo je to asi ještě 500m.
Dál je u metra U4 parkoviště Park and Ride za 3 eura/den (na Vídeň krásná cena), ale nevím přesně kde, z auta jsem ho neviděl.
badawi: 3 hodiny můžou stačit na rychlou prohlídku, ale určitě se nestihne všechno a není čas na pozorování zvířat. Spíš tak to „proletět“ - pokud je to jen zájezd do ZOO, tak bych do toho nešel, pokud je součástí ten den ještě i prohlídka města, budiž.
Já tam byla cca sest hodin a konec jsem musela proletět. Nikde jsem nenasla pouštní a palmový dům. To není v zoo?
Mám dojem že ne, ale neberte to na 100%, byli jsme tam poprvé a také jsme nestihli vše.
Doporučil by mi někdo ověřenou cestovku, se kterou bych se nemusela bát vycestovat s celou třídou dětí? Jsme z Havířova.
Zapomněla jsem napsat, že bychom rádi navštívili ZOO ve Vídni. Prosím, doporučte nám spolehlivou cestovku vhodnou pro školní výlet. Děkuji