Zoufalá z menstruace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.1.25 08:56

Zoufalá z menstruace

Pekny den,

chci se sverit se svym problemem.
Jsem zoufala ze sveho cyklu, chodi si to jak chce- jednou 22 podruhe 27, 2. a 3.den silna tak, ze nejsilnejsi tampax menim cc po 2-2,5 hodinach i v noci a celkove menstruace s dospinovanim trva 7-8 dnu. U ms mam silene uzkosti, nespim a sem z toho hrozne vystresovana. Je mi uz nejaky ten rok po 40. Mam delane testy a mam vysoky estradiol a oproti nemu nizky az zadny progesteron.
Na gyndu jdu v unoru, tam mi opet budou nabidnuty hormony coz nechci.
Nemate nekdo nejaky tip, jak toto vse nejak srovnat nejlepe prirodne? Nebo je opravdu jedine reseni hormony nebo odoperovani delohy?
Diky za kazdou radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.1.25 09:05
@Anonymní píše: Více

Mám pryč dělohu a je to to nejlepší co jsem mohl a udělat. Ale bylo to kvůli myomům. Jen tak ti to asi nevyoperujou.

• Citovat
  • Upravit
1729
5.1.25 09:10

No, asi tě nepotěším, známé z práce takhle začal přechod. Začalo to chvíli po 40 a nejdřív takhle nenápadně - haprování cyklu. Nevim, co jí na to pomohlo přesně, ale zkoušela různé bylinné směsi na přechod.. kompletně po přechodu byla až kolem 50. roku.

Ja bych zkusila nějaký centrum, třeba zdravou výživu, kde se specializuji na bylinky a nechala si poradit tam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
5.1.25 09:17

Zkus macu peruanskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.25 09:17

No ja sem to psala, ze to ctu vsude jako reseni, ne ze bych se do toho hrnula. Prece jenom je to velky zasah a oddela te to na dlouho.
Ma to asi sva pro i proto ze?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.25 09:18
@Tarjei píše: Více

A mas s tim nejake zkusenosti?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.25 09:19
@Brbra píše: Více

No, mne je to tak nejak jasne, ze se tam blizim. Ale predstava jeste nejakych 10 let takto, me desi :,(

• Citovat
  • Upravit
6171
5.1.25 09:28

Já to měla víceméně podobně. Furt silné krvácení, 8 dní a někdy i po 14 dnech. Nikdy jsem nebrala antikoncepci a pak mi dal jednu, která je gestagenní. Nevím už název, ale krvácela jsem v kuse, nezabral ani ascorutin, nic. Kupovala jsem furt nějaké doplňky a pak mi neteř doporučila zlyndu, také gestagenní antioncepci, že ms vůbec nemá. Začalo to stejně, furt jsem krvácela nebo špinila, ale bylo mi řečeno, že jedině odebráním dělohy by se to vyřešilo. Po třech měsícíh krvácení mi gynekolog řekl, že se to srovná tak za půl roku. Vydržela jsem, nechtěla jsem další operaci i kvůli absenci v práci, fitku. Už jí beru rok a víceméně půl roku nemám MS, jen tak 3 dny v měsíci špiním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
5.1.25 09:35

Ano, hezky mi to srovnalo cyklus, zmirnilo krvaceni a bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.25 09:50
@Tarjei píše: Více

A nezvysuje estrogen?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.25 09:58
@nikitice píše: Více

Takze si pul roku krvacela a spinila i s tou Zlyndou?

• Citovat
  • Upravit
6171
5.1.25 10:08

Jo :roll:, ale pak to přestalo. Nemůžu brát normální antikoncepci, takže tohle bylo řešení a četla jsem, že se má vydržet. I když hodně holek to vzdá po dvou měsících. Předloni jsem obě dovolené prokrvácela a letos jsem díky antikoncepci neměla ms ani na jedné. Pro mě je to úspěch a jsem ráda, že jsem to vydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.25 10:10
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.25 10:12

ja si prave tady o ni cetla a vesmes sama negativa
taky nemuzu nic s estrogenem, ale nevim, zda bych unesla psychicky pul roku spineni a krvaceni

• Citovat
  • Upravit
6171
5.1.25 10:24

Tak mně to nějak nevadilo. Vidina, že nebudu krvácet půl léta, jako rok před bez antikoncepce.. na těch dovolených jsem byla bez ní a nic na oddálení jsem nechtěla. Kdysi jsem měla norestisteron a stejně jsem špinila. Právě to léto bylo za trest. 12 dní na Djerbě a pak v Bulharsku. Obě dovolené celé. Někdy to tak před přechodem může být.
A jestli to myslíš kvůli sexu, tak samozřejmě, když jsem myslela, že je to v pohodě, tak se mi to spustilo při :nevim:
Neteř nešpinila vůbec, takže ne každý musí špinit nebo krvácet půl roku. Každopádně vzít dělohu jsem nechtěla. Bála jsem se i inkontinence. Další možnost nebyla prostě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí