Zoufalá z menstruace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.1.25 10:26
@Anonymní píše: Více

Za mě to má jen samá “pro”. Ale každý to vidí jinak. Mě se hrozně ulevilo. Ve všech směrech.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.25 10:27

Třeba u mne díky silné menstruaci (silné 1 den), stačily 3 roky k tomu, abych byla zralá na transfuzi. Měla jsem tedy k tomu myomy.

Sama o žádném proti nevím. Maximálně to, že mi při operaci porušili nějaký nerv, takže mám necitlivý podbřišek. Na druhou stranu nemám pak problém s tím, že po holení by mě něco svědilo :lol:

• Citovat
  • Upravit
6234
5.1.25 10:39

Mně to doktorka sama rozmlouvala. Já řešila i že při nemoci a velkém kašli se učůrávám normálně, natož po odstranění dělohy. Chápu, že pokud má někdo jiné problémy, než „jen“ častější menzes před přechodem. Byla na tom kolegyně, která tam měla i nějaký myom a pak hrozně nabrala, nemohla spoustu věcí. Takže jsem hledala jiné řešení a jsem ráda za prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.25 10:47
@nikitice píše: Více

Jak říkám. Každý to má jinak. Já jen samá pozitiva.

• Citovat
  • Upravit
6234
5.1.25 10:50

Chápu, člověk nemůže vědět, jestli přijde inkontinence či ne, jestli se mu zblázní hormony a nabere nějak výrazně či vůbec. Já třeba cvičím a stačilo mi, že jsem nemohla cvičit měsíc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.25 10:53

Pokud zůstanou vaječníky tak by to nemělo mít žádný vliv na hormony. Děloha je sval.

• Citovat
  • Upravit
6234
5.1.25 11:13

Ono je to možná i tím, že je člověk měsíc nebo jak dlouho doma. Nemůžeš běhat, jezdit na kole, chodit do fitka. Mně stačí teď chřipka a už mi přijde, že mám o xx kg navíc za dva týdny. Jím stejně, ale nehýbu se. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachelgreen
5.1.25 11:18

Není mi tedy 40, ale na silnou menstruaci a hlavně bolestivou mi zabral hořčík, ale chce to najít kvalitní a brát ho pravidelně. Pak pupalkový olej a myo inositol. Ale tam také se nedívat moc na cenu, ale brát kvalitní zdroj.

Mně zas nebyla schopna cyklus udržet antikoncepce, vyzkoušela jsem jich několik a vždy jsem krvácela klidně i uprostřed cyklu. Po porodu to s rozhozenými hormony byla taky dost hrůza, hlavně ta síla menstruace. Když jsem nebrala hořčík, tak super plus mi protekl ani ne za 2 hodiny. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.25 11:18

Ta dlouha rekonvalescence me na tom taky prave odrazuje.

• Citovat
  • Upravit
634
5.1.25 11:29

Mně neuvěřitelně pomohly bylinky na hormonální nerovnováhu od Moravského bylinkáře Víti (tak je na FB). Hezký mi srovnaly cyklus, zmírnily krvácení a navíc díky nim teď čekám miminko, o které jsem se snažila už hodně let a doktoři mi nedávali žádnou šanci na přirozené početí. Víťa je sice mladičký klučina, ale doslova kouzelník! I jiné jeho tinktury a mastičky jsou boží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6234
5.1.25 11:30

No pak si vyber viď jestli špinění u zlyndy nebo rekonvalescence po děloze :nevim: Já mám výkyvy váhy normálně, takže se mi do další operace nechtělo. V jeden rok to byla konizace a pak křečové žíly. Vždy, když se začnu dávat do formy, tak se něco po. Bude mi za rok a něco 50. Věděla jsem, že bych po hysterktomii byla jak slon. :mrgreen:
Tak zkus některou z těch gestagenních antikoncepcí. Není přece jen Zlynda. Nepamatuji si název té před, ta byla teda horší. Hlavně ti může zabrat dřív a nebudeš krvácet. Mně to bylo asi jedno jestli mám krvácet bez ní a čekat na přechod nebo s ní, že to přejde dřív :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.25 14:22

Mně třeba taková ms přijde normální, cykly 22-25 jsem měla před dvacítkou, po dvacítce 25-28, krvácení vždy osm dní. Vždy mi přišla silná, spotřeba vložek vysoká, ale po zavedení kalíšku jsem přišla na to, že je úplně normální se ztrátou kolem 50ml. Na špinění jsou super ms kalhotky. Existuje i spousta bylinek, koukni, třeba dr popov dělá spousty tinktur nebo by ti vvv lékárně poradili. Kolem menopauzy se používají taky fytoestrogeny, jetel a soja, ale asi spíš na příznaky, než srovnání cyklu. Nevím. Já bych pogooglila a zkusila byliny. Já požívám drmek na pms a fakt funguje.
No a pak taky funguje hormonální tělísko. Sice po zavedení se tak tři měsíce špiní, ale pak je ms minimální nebo vymizí. To je ale na poradu s gynekologem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.25 14:24

Jo a nevím, kdy jsi byla naposledy na preventivní prohlídce u pl, ale pokud máš silnou ms, abys pak neměla chudokrevnost z toho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.25 15:16
@rachelgreen píše: Více

napisi ti sz, zajimaji me ty konkretni produkty a sem se myslim nesmi davat odkazy

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.25 15:18

krev mam delanou nedavno a vse kupodivu v poradku i feritin

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat