Zpátky do plín?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zpátky do plín?
Ahoj/dobrý den,
potřebovala bych poradit!
Mám dceru 2,5 roku. Už půl roku je zcela bez plínek a vše fungovalo naprosto v pořádku a bez nehod. Ale z ničeho nic se začala před Vánoci počůrávat. Nechce chodit na nočník, když se jí zeptám, jestli potřebuje čůrat, tak odpoví, že ne a když ji chci pro jistotu posadit (protože dlouho nečůrala), tak se začně šíleně vztekat, nakonec se samozřejmě vyčůrá, ale bez scén se to neobejde. Zkoušeli jsme ji to s manželem nejdříve vysvětlit, pak dostala vynadáno, pak i na zadek, ale vůbec nic nepomáhá. Slibi ani „výhružky“ prostě nic! Stálo se vám to taky, máte nějaké zkušenosti? Odezní to „samo“ nebo máte nějakou radu? Děkuju moc! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Urcite bych ji za to nedavala na zadek bude to bojkotovat porad, moje dcera 3 roky byla taky bez plen ale byla nemocna a v noci se pocuravala ale uz je zase plen takze to chce vydrzet…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co zkusit stoupátko a redukci na WC a přesunout se tam. Syna moc nočník nebavil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na zadek jsem ji zkoušela dát teď jednou a taky se mi to moc nelíbí, jen jsem si říkala, že to třeba pomůže. Stupátko k Wc nemáme, jen to malé prkénko a když si řekla, že chce čůrat, posadila jsem ji na wc já, ale nechce teď momentálně ani tam
Když bych věděla, že je to přechodné období a že musím vydržet, vydržím to, ale tolerovat to mi taky přijde nevhodné, aby si nemyslela, že je to v pořádku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně, že to je přechodné období, copak znáš nějakého dospělého, který se takto chová?
Neboj, tyhle věci se vždycky nějak setřepou, někdy rychleji, někdy pomaleji, ale bude to ok. Když ji sama na nočník/wc nedáš, počůrá se do kalhot? Jak na to reaguje? Nebo ji setrvale kontroluješ a pravidelně dáváš čůrat? Na velkou se ohlásí, nebo to taky vychytáš sama?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen podotknu k jedné věci a to „trestání“ za počůrání.. řešila jsem teď s pediatrou počůrávání 3letého syna.. NIKDY netrestat, víceméně o tom ani nemluvit.. bez řečí svléknout mokré tepláky, dát jí je třeba ať je vypere, ale nijak to nekomentovat… protože může jít o poutání pozornosti a počítá se i ta negativní..
mě to zní docela rozumně a je pravda, že u nás se náhlé počůrávání změnilo, když jsem mokré tepláky přestala komentovat
![]()
jinak ale neporadím, my byli v jiné situaci mírně.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aghata Sama si řekne občas, ale spíš ji dávám já a většinou se i vyčůrá. Jen se teda vzteká a nechce si na nočník sednout. Na velkou si řekne sama, to je úplně v pohodě, naštěstí! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moni25 Tak já to vyzkouším a uvidím. Protože počůrávání začalo před Vánoci, myslela jsem si, že je to tím, že všichni mluví o Ježíškovi a ona se na něj tak těšila a pořád nic
a tak jsem si říkala, že po Vánocích to bude zase ok, ale bohužel ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale holky, abyste si nemyslely, že jí nějak řežu, to vůbec ne. Dala jsem jí jednou na zadek, ale to tak že to ani snad nemohla cítit
Já na tresty nejsem a vždycky jsme vše vyřešili bez trestů. Aby si o mě někdo nemyslel, že své dítě nějak mlátím, to vůbec ne!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To nikdo nerika ze dcerku mlatite:-)ale i tak se tomu radsi vyhnout dcera kdyz se pocurala tak jsme prevlekli a bylo..moji dcerku bavi ze si sama pristri stolicku a sedne si sama wc a musi splachnout a to ji hodne bavilo a bavi do ted:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit