Zpátky do plín?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
155
20.1.14 17:28

Zpátky do plín?

Ahoj/dobrý den,

potřebovala bych poradit! :nevim: Mám dceru 2,5 roku. Už půl roku je zcela bez plínek a vše fungovalo naprosto v pořádku a bez nehod. Ale z ničeho nic se začala před Vánoci počůrávat. Nechce chodit na nočník, když se jí zeptám, jestli potřebuje čůrat, tak odpoví, že ne a když ji chci pro jistotu posadit (protože dlouho nečůrala), tak se začně šíleně vztekat, nakonec se samozřejmě vyčůrá, ale bez scén se to neobejde. Zkoušeli jsme ji to s manželem nejdříve vysvětlit, pak dostala vynadáno, pak i na zadek, ale vůbec nic nepomáhá. Slibi ani „výhružky“ prostě nic! Stálo se vám to taky, máte nějaké zkušenosti? Odezní to „samo“ nebo máte nějakou radu? Děkuju moc! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3182
20.1.14 17:34

Urcite bych ji za to nedavala na zadek bude to bojkotovat porad, moje dcera 3 roky byla taky bez plen ale byla nemocna a v noci se pocuravala ale uz je zase plen takze to chce vydrzet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
20.1.14 17:34

Co zkusit stoupátko a redukci na WC a přesunout se tam. Syna moc nočník nebavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
20.1.14 17:39

Na zadek jsem ji zkoušela dát teď jednou a taky se mi to moc nelíbí, jen jsem si říkala, že to třeba pomůže. Stupátko k Wc nemáme, jen to malé prkénko a když si řekla, že chce čůrat, posadila jsem ji na wc já, ale nechce teď momentálně ani tam :( Když bych věděla, že je to přechodné období a že musím vydržet, vydržím to, ale tolerovat to mi taky přijde nevhodné, aby si nemyslela, že je to v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
20.1.14 18:13

Jasně, že to je přechodné období, copak znáš nějakého dospělého, který se takto chová? :lol: Neboj, tyhle věci se vždycky nějak setřepou, někdy rychleji, někdy pomaleji, ale bude to ok. Když ji sama na nočník/wc nedáš, počůrá se do kalhot? Jak na to reaguje? Nebo ji setrvale kontroluješ a pravidelně dáváš čůrat? Na velkou se ohlásí, nebo to taky vychytáš sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.1.14 18:41

Jen podotknu k jedné věci a to „trestání“ za počůrání.. řešila jsem teď s pediatrou počůrávání 3letého syna.. NIKDY netrestat, víceméně o tom ani nemluvit.. bez řečí svléknout mokré tepláky, dát jí je třeba ať je vypere, ale nijak to nekomentovat… protože může jít o poutání pozornosti a počítá se i ta negativní..
mě to zní docela rozumně a je pravda, že u nás se náhlé počůrávání změnilo, když jsem mokré tepláky přestala komentovat :nevim: :hug:
jinak ale neporadím, my byli v jiné situaci mírně.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
20.1.14 19:24

@Aghata Sama si řekne občas, ale spíš ji dávám já a většinou se i vyčůrá. Jen se teda vzteká a nechce si na nočník sednout. Na velkou si řekne sama, to je úplně v pohodě, naštěstí! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
20.1.14 19:26

@Moni25 Tak já to vyzkouším a uvidím. Protože počůrávání začalo před Vánoci, myslela jsem si, že je to tím, že všichni mluví o Ježíškovi a ona se na něj tak těšila a pořád nic :) a tak jsem si říkala, že po Vánocích to bude zase ok, ale bohužel ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
20.1.14 19:27

Ale holky, abyste si nemyslely, že jí nějak řežu, to vůbec ne. Dala jsem jí jednou na zadek, ale to tak že to ani snad nemohla cítit :) Já na tresty nejsem a vždycky jsme vše vyřešili bez trestů. Aby si o mě někdo nemyslel, že své dítě nějak mlátím, to vůbec ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
20.1.14 21:33

To nikdo nerika ze dcerku mlatite:-)ale i tak se tomu radsi vyhnout dcera kdyz se pocurala tak jsme prevlekli a bylo..moji dcerku bavi ze si sama pristri stolicku a sedne si sama wc a musi splachnout a to ji hodne bavilo a bavi do ted:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze