Naučit na nočník 16měsíční

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
579
10.1.14 16:32

Nančík nočník

Taak maminky, jak jste začínali na nočník? Nám už je 16měsíců, tak bych fakt ráda, ale nějak nevim, jak začít, jestli jí tam prostě párkrát za den posadit, zabavit na něm a čekat, až se zadaří:) řekněte, jak jste začínali vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jemys
10.1.14 16:36

Já jsem začínala „vysazovat“ každé ráno a po každém probuzení.

• Citovat
  • Upravit
15404
10.1.14 16:44

Při každém přebalení ho na chvíli posadím, sundám plínu, posadím, buď nic, tak ho dám pryč (a nebo když nechce sedět) a když vykoná potřebu, tak pochválím a dám ho pryč z nočníku.

Kamarádka to takhle dělala od 8m věku dítěte a v roce a půl byla bez plin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
10.1.14 17:06

My začli už v roce a bylo to jen proto, že syn kakal v sedě a šlo mu to do tý plíny špatně :roll: Strašně tlačil a byl chudák celej rudej, takže byl opravdu na nočníku rád :palec: Dala jsem ho vždycky, když to na něj šlo (hrozný soustředění :mrgreen: ) a tak do měsíce to pochopil a začal si říkat. Zhruba v roce a půl byl bez plen (přes den) a za pár měsíců úplně :mavam: S dcerkou to zkusím asi lehce po roce (to bude léto) a uvidím, jestli se jí tam taky bude líbit, když ne, tak to zkusím zase za pár měsíců. Syn mě v tomhle dost rozmazlil, tak se bojim doufat, že to to půjde opět tak hladce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
10.1.14 17:13

Tak ja jsem v tomto veku taky vysazovala, mala se vetsinou vycurala, presto jsme odplenkovali az po druhem roce…aby si dite uvedomilo, ze se mu chce curat a dokazalo to udrzet do posazeni, muze trvat pekne dlouho…podle mne nacvik neexistuje, musi dozrat…takze posazovat je urcite fajn, ale vyvoj nepredbehnes, tot ma zkusenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.1.14 17:13

Malá byla vnímavá, už kolem roka čůrala a koukala si tam. Nicméně čůrala klidně třikrát během půl hodiny. A až pár dní před druhýma narozeninama si poprvé sama řekla a od té doby se neplete. A vydrží klidně dvě a více hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
10.1.14 17:50

@dani24687 delala jsem to take tak, od osmi mesicu posazovala kdyz jsemsi vzpomnela a v 19 mesicich bez plin. Jen na noc je teda furt ma. Hrozne pije a nevydrzi. I kdyz mezi spanim na nocnik jde, i tak ma plinu plnou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13709
10.1.14 18:15

Já jsem začala až když jsem viděla, že na to dozrál. Takže ve dvou letech, kdy začal pravidelně večer čůrat ve sprše.
V 16m ještě ani nechodil :D A abych ho neustále vysazovala jen tak, na to jsem neměla nervy. Každopádně se s nočníkem potýkáme doteď, už rok a něco :roll:. Každé dítě je jiné a jindy dozraje, stačí to jen vyzkoušet. Pokud to nejde, nemá cenu to lámat přes koleno, musí se prostě počkat a třeba za měsíc vyzkoušet znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
10.1.14 18:51

@viky23 sikulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
10.1.14 22:26

A jak ti na ten nocnik reaguje? Necha se posadit?
Starsi na nej nechtel ani za nic, tak jsme dali novy nocnik mezi hracky - nejdriv na nem sedel oblibeny plysak, pak se na nej ucil maly sedat a vstavat z nej - obleceny a splenkou, moc ho to bavilo. Pak si zacal ten nocnik nosit na zachod pokazde, kdyz jsem si musela odskocit - a sedel naproti me na nem obleceny. Postupne si tak na nej zvykl, az souhlasil, ze si na nej sedne svleceny - nejvic se nam to osvedcilo vecer pred koupanim pri napousteni vany. Zvuk tekouci vody zpusobil ze se mu chtelo a vycural se. Tak pochopil, o co jde - strasne moc jsme chvalili a on se to posutone naucil i behem dne bez te tekouci vody.
S mladsi to bylo o odst jednodussi - nocnik videla od brachy a touzila po nem a nadsene na nem sedela hned, jak se naucila sedet - nejdriv taky oblecena. Pak se sama dozadovala svleceni - jako to videla u brachy. Stale to ale byla jen hra, nic z toho. Postupne ale taky pochopila - opet se nejvic osvedcilo napousteni vody do vany pred vecernim koupanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze