Odmítá sedět na nočníku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1765
6.1.14 17:29

Odmítá sedět na nočníku

Synovi je rok a čtvrt, chtěla bych ho už pomalu začít učit na nočník, ale on se vytrvale brání. Odmítá si na nočník sednout, celý se zpevní jako prkno a zaboha neusedne :(
Jen jedinkrát tam chvíli poseděl - když jsem mu půjčila ovladač od televize se kterým si normálně hrát nesmí. Ovšem teda nic nevytvořil, jen byl ochoten chvíli sedět.

Tušíte jak na to? Může být fakt, že má ještě plenky důvodem k nepřijetí do jeslí a mateřské školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
6.1.14 17:31

Nech ho být, má ještě čas, takhle ho akorát budeš štvát. Příjde to pak ze dne na den, neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.1.14 17:32

A k druhé části - ano ve třech letech to může být problém. V jeslích se na to určitě koukají jinak, stejně tak v soukromých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
6.1.14 17:33

V tomto věku tohle není nic neobvyklého. Dítě si uvědomuje vyprazdňování a vše s ním spojené až kolem 18 měsíců věku, takže není kam spěchat. Dceři je 21 měsíců a zatím má taky pleny, nočník zkoušíme ale prostě zatím nechce a nutit ji nebudu, nehodlám jí ještě vytvořit nějaký blok. Zkoušet to můžeš ale rozhodně nenásilně, v klidu a pokud to nepůjde, holt pár týdnů či měsíců počkat.

Jinak nemám zkušenost s jeslemi ani školkou ale troufám si tvrdit, že u takto „starého“ dítěte nemůže nikdo čekat, že bude bez plen. Budiž ve školce, kam jde dítě kolem toho 3.roku ale v jeslích to podle mě neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
6.1.14 17:33

Pokud nechce tak ho nenutit, jen by z toho měl hrůzu, a myslím, že je ještě malinkej, on k tomu časem dospěje sám, my jsme taky měli doma hysterické záchvaty z nočníku a až k tomu dospěl tak to bylo fajn, jinak v jeslích můžou mít plenky, ale do školky by měl být bez, ovšem nevím jak je to u dvouletých co by nastoupili do školky tam asi tolerance je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
6.1.14 17:35

@open mind malýmu je 14 měsíců a když vidí nočník, tak dostane hysterák a zdrhá… nechávám ho bejt. Nechám to na léto, prostě až do toho dozraje. Nevim proč všichni dávaj děcka na nočník už od půl roku. Stejně tomu to dítě nerozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
6.1.14 17:36

U nočníku měl můj záchvaty vzteku bylo mu něco okolo 15m, nechala jsem ho být a občas zkusila - pořád to samé, teď jsem mu v 18m koupila prkýnko na záchod a tam klidně sedí.. :) :palec:

• Citovat
  • Upravit
1765
6.1.14 17:38
@PajinkaT píše:
U nočníku měl můj záchvaty vzteku bylo mu něco okolo 15m, nechala jsem ho být a občas zkusila - pořád to samé, teď jsem mu v 18m koupila prkýnko na záchod a tam klidně sedí.. :) :palec:

To prkýnko už taky máme, tak ho zkusím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.1.14 17:38

Malá je říjnová, snažila jsem se celé léto, pak jsem vrátila pleny. Pár dní před druhýma narozeninama si řekla a od té doby se neplete. Nikdy jsem tomu nevěřila, ale fakt se to tak stalo, prostě se jí to v té hlavě přehodilo a od té doby to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
6.1.14 17:41

18 měsíční na něm taky nechce sedět, i když už stoprocentně ví, kdy se vyprazňuje..Já to nehrotím, nenaléhám..Věřím, že se to zlomí..Je ale fakt, že moje starší děti s tímto problémy neměly. Prostřední dcera byla bez plen od 18 měsíců, od 20 na noc a na nočník si normálně sedla, žádný hysterák z toho neměla..

Na prkýnku na záchodě taky sedět nechce a nepomohlo ani, když jí to Ti starší ukázali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
6.1.14 17:42

@open mind : U nás to mělo velký úspěch, malej tam sedí já mu ukazuju např. něco z knížky zvířátka. Ví, že se tam dělá čí, protože tam kolikrát chodil semnou a já mu říkala, že maminka dělá čí, od té doby když někdo jde na záchod Tomík utíká za ním a říká čí, čí. I když on sám má ještě problém zjistit co to to „čí“ vlastně je.. :D no a když se mu to povede tak řeknu, že je šikovnej pochválím a řeknu, že udělal čí. Chce papír tak mu kousek dám a on jakoby se utře a hodí ho dolů a pak chce spláchnout. Kolikrát tam s ním jsem i 20min, než něco udělá.. :D

• Citovat
  • Upravit
koprovka89

My zkoušíme na nočník jen tak posazovat od 11. měsíce, aby si pomalu zvykala a později pak právě nebyly problémy. Má z toho spíš srandu, ale směje se, což je lepší, než kdyby brečela :). Jinak plíny v jeslích nevadí, ve školce je to problém, dítě ti kvůli tomu mohou i vyloučit. :?

• Citovat
  • Upravit
lucenka

V tomhle věku měl kluk hysterák, když jsem ho na něj chtěla posadit. Přesně v 18 měsících si ho sám donesl (byl celou dobu na očích v rohu místnosti) a od té doby prakticky bez nehod na něj během dne chodil - jedinou podmínkou bylo to, že musel být nahatý :zed: Plínek pod oblečením se zbavil ve 2,5 letech (stejně tak i na noc) sám od sebe a prakticky bez nehod a stresů.

• Citovat
  • Upravit
PajinkaT
6.1.14 17:46

@lucenka : Bože, žeru tu tvojí profilovku :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
316
6.1.14 17:48

@open mind Ahojky, tak já mám stejně starou dceru a taky, když jsem ji poprvé posadila na nočník, nebyla z toho zrovna odvázaná. Teda já ji tam vysazovala asi od půl roku, ale jen občas a v plínce. Pak byla nemocná a přestali jsme. Znovu jsem to zkusila asi před dvěma měsíci. Byla silně proti. Pořád utíkala. Pak jsem vyzkoušela pár fíglů od mojí maminky a zatím to funguje.
Radila mi ji vysazovat na nočník vždy ráno hned po probuzení a to tak, že si sednu na záchod a dělám " svou potřebu" a ona sedí přede mnou. Taky mi radila, ať ji nočník dávám na hraní, jako že když si hraje, tak ji tam normálně oblečenou posadím. Tohle jsem dělala asi 3-4 dny a fungovalo to. Na ten nočník se ji přes den snažím vysazovat asi co 3/4 hodinky. Jinak nevím, jestli používáš jednorázové nebo látkové pleny? My měli vždy pampersky, ale když už ji na ten nočník snažím naučit, dávám ji dovnitř látkovou plenu nebo ji dávám jenom látkovou plenku a vždycky, když ji přebaluju, tak ji říkám, že tam má „aaa“ no asi po měsíci občas přiletí s tím aaa, tak ji dávám rychle na nočník a občas se zadaří. :mrgreen:

Jinak nevím, jak v jeslích, ale do školky ti prcka s plínkama nevezmou, teda aspoň u nás. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze