Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, stalo se nektere z vas, ze by melo embryo v 9.tydnu srdecni akci, ale take zpomaleny rust? Napriklad jen 0,5 - 0,6mm za den? Jak to prosim dopadlo? Dekuji za jakekoliv prispevky a mejte se fajn ![]()
Pokud mate i spatne zkusenosti, tak mi je napiste klidne take ![]()
Nevim, kde jsi vzala udaje o zpomalenem rustu.. ale koukni se na pravitko kolik je 0,5mm a uvedom si, ze ultrazvukove mereni ma sve limity a ze v tomto obdobi klidne i stejny sonografista v jednom dni pri dvou merenich nameri dve ruzne hodnoty = hod se do klidu
To sice ano, ale tohle je mereny po tydnu a celkem peclive, bohuzel
@Mitchy píše: Více
Srdicko bije. Fakt jsou v tomto obdobi ta mereni nepresna. Vydrz a zkus myslet pozitivne ![]()
@Cirrus fibratus to se snazim, ale chtela jsem vedet, jestli treba nekdo neprosel necim podobnym a nakonec to treba dopadlo dobre
Dekuji za komentar ![]()
Si pamatuji, jak bylo embryo v tomhle období týden „pozadu“ a týden poté zas bylo o týden „napřed“. Sebepečlivější měření má svoje limity a desetiny milimetrů to fakt nejsou. Kumulovane za ten týden vyrostlo třeba o 4 mm? A co když minulé naměřil doktor o 3 mm víc a po týdnu o 2 mm méně? Tak by to rázem nebylo 4, ale 9.
@ugluk moc dekuji za komentář. Tak snad bude růst i u me vice. Je neco, cim jste růst podpořila? Treba vitaminy? Nechám si rada poradit ![]()
@Mitchy To je ta dnešní doba. Našim babičkám, měřili břicho krejčovským metrem a byly v klidu
Přestaň sledovat růst po milimetrech, hoď se do klidu a buď ráda, že jsi v tom ![]()
Ne, tohle vážně neovlivníš, ani trochu
Ono daleko větší vliv než skutečný růst má v téhle fázi samotné měření. Stačí, aby se embryo jinak natočilo, pokrčilo, aby doktor kliknul o milimetr vedle. Neovlivníš absolutně nic.
Nikdo normální ti tady špatné příběhy psát nebude. Tedy doufám.
Nač tě více stresovat. Teď se hlavně nějak zabav.
A není brzo se dívat na růst v 9tt když bije srdce? Za týden může být vše jinak a ok. My měli opačný problém, měli jsme jít na první screening a ten neudělali, protože řekli, že najednou hodně vyrostl a je minimálně o týden větší
Nevím jak embryo rostlo, na první prohlídce jsem byla v 8tt. Byla srdeční akce, ale bylo malé, velikostně odpovídalo 5-6tt (naměřila jen 5mm). Doktorka to nijak nekomentovala, spíš to jen konstatovala. Na další kontrole už velikostně odpovídalo a žádné problémy v těhotenství jsem neměla ![]()
@Anonymní píše: Více
Dekuji za komentář. Tak snad to ještě dožene. Cítila jste nějaké bolesti při růstu dělohy? ![]()