Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Naše PPP tu zprávu chtěla poslat poštou, takže já jsem ji nečetla, ale učitelka mi řekla co tam napsala. Nebylo s čím nesouhlasit. Každopádně vyjádřit se určitě můžeš nicméně ono se dítě většinou chová jinak doma než ve školce a téměř jistě s nebude i jinak chovat v té poradne. Ale toto ta psycholožka určitě ví, tak bych se nějakých nepřesností ve zprávě nebala. Navíc co ty víš co dítě v té školce dělá, učitelka asi nemá důvod si vymyslet, ne?
@Anonymní píše:
Jdeme v pátek se synem do PPP. Manžel v pondělí vyzvedl ve školce zprávu. Mám určité výhrady k tomu, co tam učitelky napsaly. Je možné se pak v PPP vyjádřit?
vy jste dostali zprávu pro PPP do ruky? U nás se posílá poštou, neboť někteří rodiče ji stihli zašantročit a někteří do ní připisovali vlastní poznatky.
Je to vyjadreni skolskeho zarizeni. Tebe se budou ptat az v ppp. Ja teda nosim zpravy sama, dopredu pred vysetrenim. Ale jsem pri smyslech a chapu, ze skola muze mit vlastni pohled.
@Anonymní píše:
@neumisa ano, dostala jsem ji do ruky. I ze školy se dává rodičům.
@chaela mně řekla, co tam napíše a napsala tam něco jiného. Vím, co mi učitelka říká v průběhu roku.
Tak napsala tam svůj pohled na danou situaci, ty v pořádně rekneš svůj, psycholožka si udělá taky svůj a vyvodí z toho nějaký závěr. Ten se ti taky líbit nemusí, ale je pravděpodobné, že bude správný. My matky občas máme poněkud zkreslené představy o svých dětech.
@chaela naopak mně se ta zpráva ze školky líbí moc. Je naprosto úžasná. Tak pozitivní. Vše sluncem zalité. Přála bych si, aby to tak bylo. Ale i podle toho, co mi říkají jen tak při předávání, to není realita.
@matkabagristy já jsem taky při smyslech. Ale aby mi u dítěte s těžkou vadou řeči, špatnou gramatikou a dalšími problémy napsali, že nemá vadu řeči, že ma velkou slovní zásobu a nedoporučují odklad, to mi přijde mimo. Mám vedle toho zprávu od logopedky a psycholožky a je to jak o 2 různých dětech.
@matkabagristy nechám, ale bojím se, aby mě netlacili k nástupu do školy.
Hlavně mě štve, že mi opakovaně něco říkají a pak to tam nenapíšou.
@Anonymní píše:
@bublinek bylo to něco hodně podstatného?
dle mého soudu ano