Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dneska jsem byla se starším na pravidelné kontrole s varlátkem (měl ho jako malý operované a chodíme pravidelně jednou za rok na kontrolu).
Doktorka kluka prohlédla a říkala, že je všechno v pořádku. Doma jsme si přečetla zprávu co mi dala a trošku mně děsí, je všechno v pořádku? Nevíto co znamená to s tím penisem?
lok. varl. oboustraně palp i sono. intaktní, eutrofická
penis nazn. funční phimos.
pak už jen kontrola opět za rok.
@Darulka píšou, že je vše v pořádku, jen je naznačena fimóza - což je zúžení předkožky. Takže asi začít pomalu přetahovat ![]()
@Anonymní píše:
@Darulka píšou, že je vše v pořádku, jen je naznačena fimóza - což je zúžení předkožky. Takže asi začít pomalu přetahovat
To je divné, syn normálně přetahuje
. Tak snad je všechno v pořádku.
Nedotčený, dobře vyživovaný-ziveny,
Phimosis (fimóza) znamená zúžení otvoru předkožky tak, že jde stěží nebo vůbec nejde přetáhnout přes glans penis.
v pořádku, nedotčená, jak sonograficky, tak pohmatem. Eutrofická znamená, že jsou normálně rostlá
staci sednou a zagooglit, hm???
@Darulka Určitě je všechno ok, oni si doktoři občas potřebujou něco dopsat a přikrášlit
Pokud je jen naznačena, tak to neznamená, že tam je
Podle mě hodně subjektivní hodnocení, měj to na paměti, kontroluj, ale víc se tím nezabývej ![]()
@Anonymní píše:
@Darulka Určitě je všechno ok, oni si doktoři občas potřebujou něco dopsat a přikrášlitPokud je jen naznačena, tak to neznamená, že tam je
Podle mě hodně subjektivní hodnocení, měj to na paměti, kontroluj, ale víc se tím nezabývej
Děkuju moc, večer mu na to kouknu. Ale neříkal, že by měl nějaký problém (je mu
.
@Darulka není zač
přesně, jen pro kontrolu, jestli přetáhne úplně do konce, jestli tam nemá " čurbes" ![]()