Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Takže to máš taky? Podle těch stránek nejsme jediné. I podle těch přeložených článků. To se mi trochu ulevilo. Ale stejně, dá se s tím něco dělat?
Já nevím, jestli se s tím dá něco dělat, jsem ráda, že se to nijak nezhoršuje (oravdu tohle mám, kam má paměť sahá, to jest cca od 4-5ti let). Zhorší se to jen při únavě, dlouhodobém stresu - a to vrávorání a létající neexistující předměty jsou pro mě bez vysvětlení ![]()
Jak říkám, uleví mi kraniosakrální terapie, masáže (bedra záda šíje), myslím, že je to tím, že se uklidní nervová soustava, ale lékař nejsem
![]()
No a nebo opravdu zírat do zeleně.
AR
Neznám nikoho, kdo to má takhle… prostě jsem zadala do googlu „zrnité vidění“ a toto vypadlo mezi prvními odkazy. Tak kdyžtak pohledej, určitě najdeš víc informací. Evidentně tím trpí víc lidí.
Ahoj, já taky už pár let vidím zrnitě, také jsem byla na očním, ale nic nenašli. Ale prý to může být krční páteří… Mamka dělá sestru na neurologii, tak říkala, že to bude asi nespíše tím…
Ja to mam už 3 roky všetky príznaky z toho webu visual
Snow + mnohé iné. Môj obraz je celý v piči a nikto mi s tým nevie pomôcť…
Zdravím. Píšu protože mám naprosto stejný problém. Úplně to samé a cítím se líp když vím že nejsem sama. U oční sem byla a oči mám 100% v pořádku. Nyní 18. mám jít na CT. Ale bojím se že nic nenajdou. Strašně mě to ničí život. Nikdy nevím kdy to na mě přijde. Doprovází mě to silnou bolesti hlavy a velkého tlaku. Jinak úplně to samé jak píšete. Prosím jestli si můj komentář přečtěte tak se mi ozvěte na můj email. Budu moc ráda nikdo jiný nevím jaké to je. Děkuji *****@seznam.cz
edit admina: odstranění kontaktních údajů z veřejné diskuse
@Anonymní píše:
Mám takový zvláštní problém a ráda bych zjistila, jestli s tím nemá někdo zkušenost. Měla jsem zdravotní potíže a najednou mi začalo pískat v uchu a vidím zrnitě. Prostě vidím jako blbě naladěná televize, přes normální zorné pole takové zrnění. Nejhorší je to v šeru. Když zavřu oči, zrní mi tam barevně, šílené barvy. Ve velmi jasném světle vidím jakoby pulsující žilky. Raději píšu anonymně.Na očním i ušním je prý všechno v pořádku. Možná jsem blázen. Zažil to někdo?
Ahoj, mam to same, jak jsi dopadla?
@Black_Orchids píše:
Zažila, jednou. Byla to tehdy kombinace fyzického vyčerpání, nevyspání, stresu, moc práce + nepohoda doma. Prostě jsem byla totálně přetažená. Těsně před zhroucením jsem taky viděla zrnitě - ale jen takový pás přes spodní polovinu obzoru.
A jak to dopadlo? Zmizelo to? Ja to ma po zhrouceni take ale zatim porad.
teda asi 2 mesice
Ahoj mám to samé. Přišlo to před 5 lety a trvalo to cca půl roku a teď po 5 letech znova. Pokaždé po bolesti hlavy. Je to visual snow syndrom. Už je to oficiálně brané jako nemoc. Už začal i výzkum. Teorie jsou různé, co jsem procítala na zahraničních serverech. Vizuální dráhy, ze jsou nějak ovlivněny mezi zrakovym nervem a mozkem jsou nějak ovlivněny nebo to muže být i výsledkem nějaké hormonální nerovnováhy, která může být způsobena unavenou hypofyzou a možnou bolesti periferních nervů. A ještě jsem se docetla ze se to můžeš během života zlepšovat a nebo i zhoršovat a taky ze to muže být přerušované, což mám asi já. Pozitivní je, ze už se to konečně začalo zkoumat. ![]()
@Anonymní píše:
Takže to máš taky? Podle těch stránek nejsme jediné. I podle těch přeložených článků. To se mi trochu ulevilo. Ale stejně, dá se s tím něco dělat?
Ahoj, taky to mám celý život a normálně s tím žiju. Nosím kontaktní čočky a už jsem si zvykla, že nikdy neuvidím jako rys. O tom, že to je visual snow vím, mají skupinu na FB, tak se zkus mrknout. Jak tady někdo psal, zhoršuje to stres, allohol, určitý typ léků. Pokud se ti to objevilo zničeho nic, pro klid duše bych si raději na neurologii zašla.
Jinak já u sebe zpozorovala, že se mi to zhoršuje, kdyz dělám určité cviky v józe (stojka na hlavě
), což může být spojeno s krční páteří.
@Margot26 píše:
Ahoj mám to samé. Přišlo to před 5 lety a trvalo to cca půl roku a teď po 5 letech znova. Pokaždé po bolesti hlavy. Je to visual snow syndrom. Už je to oficiálně brané jako nemoc. Už začal i výzkum. Teorie jsou různé, co jsem procítala na zahraničních serverech. Vizuální dráhy, ze jsou nějak ovlivněny mezi zrakovym nervem a mozkem jsou nějak ovlivněny nebo to muže být i výsledkem nějaké hormonální nerovnováhy, která může být způsobena unavenou hypofyzou a možnou bolesti periferních nervů. A ještě jsem se docetla ze se to můžeš během života zlepšovat a nebo i zhoršovat a taky ze to muže být přerušované, což mám asi já. Pozitivní je, ze už se to konečně začalo zkoumat.
@Anonymní píše:
Ahoj, taky to mám celý život a normálně s tím žiju. Nosím kontaktní čočky a už jsem si zvykla, že nikdy neuvidím jako rys. O tom, že to je visual snow vím, mají skupinu na FB, tak se zkus mrknout. Jak tady někdo psal, zhoršuje to stres, allohol, určitý typ léků. Pokud se ti to objevilo zničeho nic, pro klid duše bych si raději na neurologii zašla.Jinak já u sebe zpozorovala, že se mi to zhoršuje, kdyz dělám určité cviky v józe (stojka na hlavě
), což může být spojeno s krční páteří.
Možná vyzkousim nějakou rehabku, jestli se to trochu nepomůže. Dekuju za typ.
Ty už to mas od malinka?
@Margot26 píše:
Možná vyzkousim nějakou rehabku, jestli se to trochu nepomůže. Dekuju za typ.Ty už to mas od malinka?
Asi od 14 let, kdy se mi zhoršil zrak, tak jsem začala pozorovat, že třeba v kině vidím takové divné jiskření, pak se mi objevila oční migréna, začala jsem nosit brýle. Doktorka mi dala tabletky na rozšíření cév, ale dobrala jsem balení a pak jsem to už neřešila. Od té doby jsem byla i na eeg kvůli jiným problémům, u optometristy, oftalmologa a nikdo mi neřekl, že by u mně na očích přišel na něco divného. Ale možná to nemám tak intenzivní jako ostatní, nevím, pokud to někomu moc vadí, ať se raději poradí s lékařem. U někoho to třeba nic neznamená a u druhého to může být problém na rohovce, projev migrény, takže tak ![]()
@Anonymní píše:
Asi od 14 let, kdy se mi zhoršil zrak, tak jsem začala pozorovat, že třeba v kině vidím takové divné jiskření, pak se mi objevila oční migréna, začala jsem nosit brýle. Doktorka mi dala tabletky na rozšíření cév, ale dobrala jsem balení a pak jsem to už neřešila. Od té doby jsem byla i na eeg kvůli jiným problémům, u optometristy, oftalmologa a nikdo mi neřekl, že by u mně na očích přišel na něco divného. Ale možná to nemám tak intenzivní jako ostatní, nevím, pokud to někomu moc vadí, ať se raději poradí s lékařem. U někoho to třeba nic neznamená a u druhého to může být problém na rohovce, projev migrény, takže tak
To je dobrý já se tu vypisuju, abych ti popsala jak to mám já a nechce mě to pustit ze používám vulgarismy!
Já nenapsala nic špatného?! To nechápu ![]()
@Anonymní píše:Tak já už nevím?! Pořad mi to píše, ze používám vulgarismy! Bože, já to nechápu?! Vždycky něco napisu a nepustí mě to?!😳 😰
Asi od 14 let, kdy se mi zhoršil zrak, tak jsem začala pozorovat, že třeba v kině vidím takové divné jiskření, pak se mi objevila oční migréna, začala jsem nosit brýle. Doktorka mi dala tabletky na rozšíření cév, ale dobrala jsem balení a pak jsem to už neřešila. Od té doby jsem byla i na eeg kvůli jiným problémům, u optometristy, oftalmologa a nikdo mi neřekl, že by u mně na očích přišel na něco divného. Ale možná to nemám tak intenzivní jako ostatní, nevím, pokud to někomu moc vadí, ať se raději poradí s lékařem. U někoho to třeba nic neznamená a u druhého to může být problém na rohovce, projev migrény, takže tak