Zrušení dpp

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30.1.24 07:26

Zrušení dpp

Dobrý den,

zajímalo by mne, jak to se zrušením DPP a tou 15-ti denni výpovědní lhůtou. Jelikož od prosince mám smlouvu a až teďka jsem se byla v práci zaučovat, ale už jsem zjistila, že to není brigáda pro mě a že je na mě náročnější, než jsem čekala. Směny nemám nikde napsané a ani s nikým domluvené, ozývají se mi, když potřebujou a to bylo zatím jen dvakrát.
A jde mi o to, že když ty směny dopředu nemám, jak je to s tou výpovědní lhůtou? Museli by mi tam ty směny nějaké nasekat? Nebo je možné, že bych těch 15 dnů nešla vůbec.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tala20
30.1.24 07:51
@EliškaBeruška píše:
A jde mi o to, že když ty směny dopředu nemám, jak je to s tou výpovědní lhůtou? Museli by mi tam ty směny nějaké nasekat? Nebo je možné, že bych těch 15 dnů nešla vůbec.

Pletete si pracovněprávní vztah s výkonem práce.

Jste v pracovněprávním vztahu od data uvedeného v dohodě (DPP). Vaší povinností je vykonávat zaměstnavatelem určenou práci na pracovišti podle pokynů zaměstnavatele.

Jestliže dáte výpověď, jste po celou výpovědní dobu povinna vykonávat přidělenou práci, plnit příkazy zaměstnavatele, a dodržovat všechny další povinnosti podle dohody (DPP).

Zaměstnavatel je samozřejmě oprávněn přidělovat Vám práci po celou výpovědní dobu.

A ještě něco: DPP nemůžete zrušit!!! To jste napsala nesmysl. Okamžité zrušení by bylo možné pokud zaměstnavatel nevyplatí mzdu do patnácti dnů po splatnosti nebo pokud zaměstnanec ztratí zdravotní způsobilost.

Příspěvek upraven 30.01.24 v 08:09

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
30.1.24 07:55
@EliškaBeruška píše:
Dobrý den,

zajímalo by mne, jak to se zrušením DPP a tou 15-ti denni výpovědní lhůtou. Jelikož od prosince mám smlouvu a až teďka jsem se byla v práci zaučovat, ale už jsem zjistila, že to není brigáda pro mě a že je na mě náročnější, než jsem čekala. Směny nemám nikde napsané a ani s nikým domluvené, ozývají se mi, když potřebujou a to bylo zatím jen dvakrát.
A jde mi o to, že když ty směny dopředu nemám, jak je to s tou výpovědní lhůtou? Museli by mi tam ty směny nějaké nasekat? Nebo je možné, že bych těch 15 dnů nešla vůbec.

Děkuji

Podej výpověď a poběží 15 denní lhůta. V té ti může zaměstnavatel přidělit práci nebo nemusí. Nebo se s ním můžeš dohodnout na ukončení ke konkrétnímu datu.

• Citovat
  • Upravit
35531
30.1.24 08:27

Dej výpověď a buď ti nějakou práci ještě přidělí a nebo ne. Spíš bych řekla že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18217
30.1.24 09:00
@Tala20 píše:
Pletete si pracovněprávní vztah s výkonem práce.

Jste v pracovněprávním vztahu od data uvedeného v dohodě (DPP). Vaší povinností je vykonávat zaměstnavatelem určenou práci na pracovišti podle pokynů zaměstnavatele.

Jestliže dáte výpověď, jste po celou výpovědní dobu povinna vykonávat přidělenou práci, plnit příkazy zaměstnavatele, a dodržovat všechny další povinnosti podle dohody (DPP).

Zaměstnavatel je samozřejmě oprávněn přidělovat Vám práci po celou výpovědní dobu.

A ještě něco: DPP nemůžete zrušit!!! To jste napsala nesmysl. Okamžité zrušení by bylo možné pokud zaměstnavatel nevyplatí mzdu do patnácti dnů po splatnosti nebo pokud zaměstnanec ztratí zdravotní způsobilost.

Příspěvek upraven 30.01.24 v 08:09

Co si takhle ten zákoník práce přečíst, než začneš chrlit vety?

@EliškaBeruška Procti si podepsanou DPP, jak máte sjednaný rozvrh pracovní doby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.24 11:00

@bertoldina 20 hodin týdne, 300 ročně. S 15ti denni výpovědní lhůtou. A dnes zamnou přišla provozní, že semnou chce naplánovat směny dopředu, ale naznačila jsem ji, že ještě přesně nevím, jestli dál pokračovat. Nebo oznámit ji, že v neděli odjiždím, podat “výpověď” a 15 dnu bude lhůta a vyuziju toho, ze tady nebudu. Nebo myslíte, že by mi to nařídili i tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18217
30.1.24 11:14

@EliškaBeruška Pokud chceš skončit, tak to udělej co nejdřív. Treba by sla i dohoda.
Rozvrh pracovní doby musí být písemný a musis s nim byt seznamena predem. Konkrétně je v ZP toto:
Při výkonu práce na základě dohody o provedení práce a dohody o pracovní činnosti je zaměstnavatel povinen předem rozvrhnout zaměstnanci pracovní dobu v písemném rozvrhu pracovní doby a seznámit s ním nebo s jeho změnou zaměstnance nejpozději 3 dny před začátkem směny nebo období, na něž je pracovní doba rozvržena, pokud se nedohodne se zaměstnancem na jiné době seznámení.

Takže jde i o to, jestli nemáš v dohodě nějakou extra úpravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
30.1.24 23:44
@bertoldina píše:
Rozvrh pracovní doby musí být písemný a musis s nim byt seznamena predem.

Ne, rozvrh pracovní doby nemusí být písemný. A seznámení s rozvrhem stačí třeba telefonem.

Čti zákoník práce. Záleží na tom jakou přesně má dohodu se zaměstnavatelem.

• Citovat
  • Upravit
18217
31.1.24 01:25
@Tala20 píše:
Ne, rozvrh pracovní doby nemusí být písemný. A seznámení s rozvrhem stačí třeba telefonem.Čti zákoník práce. Záleží na tom jakou přesně má dohodu se zaměstnavatelem.
:mrgreen: Zkus se řídit vlastní radou a ten zákoník si přečti, ať nepíšeš nesmysly.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
31.1.24 01:48
@bertoldina píše: :mrgreen: Zkus se řídit vlastní radou a ten zákoník si přečti, ať nepíšeš nesmysly.

Tak znovu: Zaměstnavatel nemusí dodržet lhůtu 3 dny, jestliže se dohodne se zaměstnancem na jiné (kratší) době seznámení s rozvrhem pracovní doby.

Zaměstnavatel může se zaměstnancem komunikovat a vyzvat jej k nástupu na směnu telefonem (pomocí SMS). Viz § 74 odst. 2 zákoníku práce. Konečně si to přečti.

Jak už jsem napsal, jde o to co má zakladatelka uvedené v dohodě.

Příspěvek upraven 31.01.24 v 02:20

• Citovat
  • Upravit
18217
31.1.24 02:04
@Tala20 píše:
@bertoldina, jsi právní analfabet. Jsi to Ty, kdo není schopen pochopit obsah zákoníku práce.Směšné je, že příslušnou část ZP jsi zde už ocitovala, ale vůbec jsi nic nepochopila. To je tupost.

No, alespoň zakladatelka vidí, jak moc se v tom neorientujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat